Najdi forum

INFO-BURMA

Zivijo Magic!

Koliko pride direkten let in od kod? Do zdaj sem zgolj racunal na Bangkok, ampak ce ON-LINE vise ni tezko dobiti, bi se direkten let mogoce splacal (odpade tajska viza, pa cakanje na vizo v Bangkoku in povratni let do Yangoona, kar skupno znese nekaj desettisocakov).

Hvala, LP Kefo.

Potujeva konec junija za en mesec, zato me malo skrbi monsunsko deževje… Kako to zgleda? Posebnega plana poti pa še nisva sestavila, zato so predlogi dobrodošli.

OSKAR še eno vprašanje glede vize: koliko časa traja? Samo 28 dni ali 3 mesece?

KEFO: let Munchen – Bangkok – Yangon pride cca 172.000 sitnih, s tem da na Tajskem ne smeš biti več kot 12 ur (drugače potrebuješ vizo)

Lp

P.S. Miša, fotke so res super!

Ojla,

mislim, da te monsunsko deževje upravičeno srbi… Jaz sem potovala po Myanmaru meseca februarja – sušno obdobje in so bile ceste katastrofalne (beri prašne). Povprečna hitrost avtobusa 25-30 km/h (za 300 km potrebuješ min 10 ur) V deževni dobi se da zgoditi, da bodo ceste zalite z vodo in se ti bo potovanje podaljšalo za nekaj dni, zato pot dobro planiraj. Preveri tudi kakšne bodo temperature v tistem času. Mene je mraz v Kalawu zelo presenetil (čeprav je bilo čez dan 30, ponoči pa tam okrog 5 stopinj).

Nasvet: otroci še niso tako ” pokvarjeni” (mogoče samo Mingunu), da bi od tebe na vsakem koraku zahtevali denar, prosijo samo za svinčnike… ženske boš razveselil z vzorci parfumov in šminkami… v Baganu je možna blagovna menjava. Jaz osebno nisem kupila niti enega spominka vse sem zamenjala za obleke. Reklamne majice, brisače, špange za lase,vse… niso izbirčni samo, da je iz Evrope. Ponavadi pred večjimi templji (Bagan) kjer prodajajo spominke, ljudje hodijo za teboj in te cukajo za majice, češ zamenjaj za kaj….. občutek je na začetku neprijeten, potem pa že zgleda tako kot, da si na dražbi in kdo bo ponudil več. Sicer pa so ljudje zelo bogi in revni in jim z veseljem kaj daš ne, da bi kaj zahteval v zameno.

Lp Miša

Zivijo!

Strinjam se z MIso glede monsuna. Sam imam izkusnej z monsunom: LAos, Vietnam, Malezija. KO se zacne monsun pac dezuje. V LAosu, kjer os ceste itak katastrofalne so bile v dezevni dobi nive. Dolocene sploh niso ble prevozne in moral sem sproti krciti in na novo sestavljati nacrt potovanja. Prve informacije so domacini in popotniki. npr. nameraval sem iz Luang Prabanga v Phonsavan, pa je bilo sredi julija neizvedljivo. Informacije, ki sem jih dobil od razlicnih ljudi so bile enotne: ljkudje, ki so bili v Phonsavanu so dobesedno morali zradi dezevja tam ostati, ker avtobusi (beri stare kripe) enostavno niso sli na pot. Od ene od popotnicem sem izvedel, da je za sicer 10 urno voznjo porabila 5 dni, da se je prebila nazaj na glavno prometno os drzave (beri luknjasto in ovinkasto ozko cesto). Avtobus je peljal v konvoju in so se sproti vlacili iz blata. Sam se vozil na severu po eni izmed taksnih blatnih cest, ki je prevozna le z dzipom: beri Camel tropi varianta – voda povsod, povsod cez cesto derejo hudourniki, sproti smo gradili mostove iz hlodov, da smo preckali stevile erozijske jarke. Skratka na cilj sem prisel umazan, blaten… Ampak nekaj ti pa povem – je pa enkratno dozivetje!!!!Tako da ce imas te stvari nekje v mislih in gres tja z zavestjo, da pac je monsun in z njim posledice, si odpravil ze vecino strahu. Vso stvar sprejmes kot poseben čar. Ne se sekirat ce bo vecino dneva dez, ce bo vec dni zapored samo lilo… Bos pac moker. Je itak toplo (25 do 30 stopinj) in se poskusas nekako posusiti ali pa zjutraj obleces napol vlazne cunje, ker je itak spet dez. Je pa pokrajina naravnost fantasticna zaradi bujnosti vegetacije. Ko kdaj posije sonce je to noro! To so nepopisni trenutki notranjega zadovoljstva in srece, ki te prevzame.
Skratka MAgic, imel se bos lepo!

Hvala za info o letalski karti. Ali torej lahko za 12 ur zapustis transfer v Bangkoku in gres v drzavo brez vize? In torej imas povezovalni let?

LP, Kefo.

Mislim da moraš ostati v prostoru namenjunenmu za potnike, ki čakajo na transfer in te ne spustijo ven…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close