Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Influencerji nam prodajajo prazno slamo

Influencerji nam prodajajo prazno slamo

Spremljam par naših takozvanih influencarjev. Včasih so imeli kakšne pametne teme in nasvete na teh svojih družbenih omrežjih, sedaj pa je vse samo še ponujanje oz prodajanje nečesa. Hudo mi je ko gledam ljudi, največkrat ženske kako to prazno slamo kupujejo za suho zlato. Promovirajo neka fensi šmensi oblačila, ki jih v njih nikoli več ne vidiš. Ravno zadnjič je ena naših najuspešnejših vplivnic hvalila od določene trgovine puloverje in kako je ugodna cena (35 eur), potem pa ta enak pulovar najdem v eni poceni italjanski spletni trgovini za ceno 6 eur. Punce so ga na veliko kupovale. Meni je to goli nateg ampak če so ženske glupe kaj pa naj.

Potem je tukaj še ena ambiciozna, ki pa vseeno pokaže malo več kot ostale, lotila se je izdelave lastnih proizvodov. Ženske jih hvalijo in kupujejo kot zmešane. Zadeva ni poceni. Ker mi je ravno zmanjkovalo praška in mehčalaca, sem rekla, da bom probala to hvaljeno čudo. Baje naj bi mehčalec tako dišal, da se še h sosedom oprane cunje vohajo. No, pri meni ne diši nič. Še manj kot običajni mehčalci, s pol nižjo ceno, kaj šele, da bi mi dišalo celo stanovanje. Pa dodala sem ga še 1x več kot »ta navadnega«. Čisti nateg, babnice pa nore. To je zdaj cel kult postal. In zraven neke magic gobice, od vilede so enake samo za pol cene. Ampak ker to prodaja ravno dotična je to vredno več. Ja, ja, vem, ustvarila si je dobro ime. Ne morem verjeti kako smo potrošniki naravnani.

Pa zadnjič v Mullerju stojim še od eni ultra vplivnici. Je kupovala kremo za obraz. Sem jo vprašala za mnenje. Ja ni boljše kreme kot ta, jo uporablja kar ve zase, na instagramu pa čisto nekaj drugega propagira. Isto en iz moške vrste znanih, neko določeno športno opremo hvali kot, da je ni boljše, uporablja pa čisto drugo. Vem, ker je moj prijatelj. Za kozlat!

V tem letu vsi potujejo, kot da bo pojutrišnjem konec sveta, v isti sapi pa kupujejo še nove hiše in stanovanja, opremljene po zadnjih trendih. V bistvi so to novodobne prostitutke in prostituti. Vse to pa imajo zaradi nas, na račun naše naivnosti. Ne vem zakaj jim ljudje tako nasedamo. Res potrebujemo tako pripadnost? Ne znamo več razmišljati s svojimi glavami? V čem je poanta vplivnežev?

Jaz jim sledim iz firbca. Redko jim nasedem, vidim pa prijateljice, ki so kot v kakšnem kultu zato, ker upoštevajo nasvete tega ali onega vplivneža. Me prav zanima kaj bo z njimi, ko to več ne bo moderno ali ko bo folk spregledal.

Hahaha, sledis jim, pa se kao pizdis ???

Ce bi se ti hebalo za njih, jih ne bi niti spremljala!

Odgovor na objavo uporabnika
hahahaha sledis ja, 18.01.2022 ob 00:20

Hahaha, sledis jim, pa se kao pizdis ???

Ce bi se ti hebalo za njih, jih ne bi niti spremljala!

Saj pravim, da sem firbec. Nasedem pa redko. Če že zaridi firbca, me še  enkrat na led nihče od njih ni več dobil.

Nejeverna Tinka, 18.01.2022 ob 00:16

Spremljam par naših takozvanih influencarjev. Včasih so imeli kakšne pametne teme in nasvete na teh svojih družbenih omrežjih, sedaj pa je vse samo še ponujanje oz prodajanje nečesa. Hudo mi je ko gledam ljudi, največkrat ženske kako to prazno slamo kupujejo za suho zlato. Promovirajo neka fensi šmensi oblačila, ki jih v njih nikoli več ne vidiš. Ravno zadnjič je ena naših najuspešnejših vplivnic hvalila od določene trgovine puloverje in kako je ugodna cena (35 eur), potem pa ta enak pulovar najdem v eni poceni italjanski spletni trgovini za ceno 6 eur. Punce so ga na veliko kupovale. Meni je to goli nateg ampak če so ženske glupe kaj pa naj.

Potem je tukaj še ena ambiciozna, ki pa vseeno pokaže malo več kot ostale, lotila se je izdelave lastnih proizvodov. Ženske jih hvalijo in kupujejo kot zmešane. Zadeva ni poceni. Ker mi je ravno zmanjkovalo praška in mehčalaca, sem rekla, da bom probala to hvaljeno čudo. Baje naj bi mehčalec tako dišal, da se še h sosedom oprane cunje vohajo. No, pri meni ne diši nič. Še manj kot običajni mehčalci, s pol nižjo ceno, kaj šele, da bi mi dišalo celo stanovanje. Pa dodala sem ga še 1x več kot »ta navadnega«. Čisti nateg, babnice pa nore. To je zdaj cel kult postal. In zraven neke magic gobice, od vilede so enake samo za pol cene. Ampak ker to prodaja ravno dotična je to vredno več. Ja, ja, vem, ustvarila si je dobro ime. Ne morem verjeti kako smo potrošniki naravnani.

Pa zadnjič v Mullerju stojim še od eni ultra vplivnici. Je kupovala kremo za obraz. Sem jo vprašala za mnenje. Ja ni boljše kreme kot ta, jo uporablja kar ve zase, na instagramu pa čisto nekaj drugega propagira. Isto en iz moške vrste znanih, neko določeno športno opremo hvali kot, da je ni boljše, uporablja pa čisto drugo. Vem, ker je moj prijatelj. Za kozlat!

V tem letu vsi potujejo, kot da bo pojutrišnjem konec sveta, v isti sapi pa kupujejo še nove hiše in stanovanja, opremljene po zadnjih trendih. V bistvi so to novodobne prostitutke in prostituti. Vse to pa imajo zaradi nas, na račun naše naivnosti. Ne vem zakaj jim ljudje tako nasedamo. Res potrebujemo tako pripadnost? Ne znamo več razmišljati s svojimi glavami? V čem je poanta vplivnežev?

Jaz jim sledim iz firbca. Redko jim nasedem, vidim pa prijateljice, ki so kot v kakšnem kultu zato, ker upoštevajo nasvete tega ali onega vplivneža. Me prav zanima kaj bo z njimi, ko to več ne bo moderno ali ko bo folk spregledal.

Že te so obupne. S kronco so se pojavili pa še kroncainfluenserji. Ti so pa še za odtenek obupnejši.

Kupila vse mehčalce in prašek, ki ga omenjaš. Res je cel bum. Ženske so čisto ponorele, kot, da bi do sedaj ob potoki na roke cunje prale. Res je, daleč od tega da bi perilo dišalo kot se obljublja. Drugače res lepo dišijo ampak na opranem perilu se vonj izgubi, razen če punce vlivajo poln predalček praška in mehčalca. No, če je teko, se ne čudim da so vsi otroci alergiki.

One ne prodajajo poceni kitajskega izdelka, ampak zgodbo. Nekaj takega.

Se še kdo spomni tiste manije s plastičnimi žogicami za v pralni stroj, kako so vsi hvalili, da z njimi perejo brez praška. Zdaj so spet vsi nazaj na prašku.

Men nič. (Za avtorico).

Despa, gumijaste so ble, od babice, Hopla, še gor piše. No otroci jih majo za skokice. Sicer so mal velke…delajo. (nevarnost razbitja šipe).

Teh vplivnežev je vedno več in očitno jim kar dobro uspeva, ker očitno res vsi precej dobro živijo. Se pravi, da smo mi ljudje tisti, ki jim to omogočamo.

Sam pa tudi sama že opazila kako danes propagirajo kot najboljši en izdelek, čez par dni pa že  drugega z isto vsebino, samo z drugim prodajalcem. Tukaj potem vidimo kakm pes taco moli in kako smo ljudje naivni.

Čakaj, ti slediš nekim vplivnicam na omrežjih, kupuješ mehčalce, ki jih priporočajo, jih v trgovini nadleguješ za nasvet za kremo, potem pa prideš na forum kritizirat ženske, ki jim po tvoje nasedajo?

Samo meni ni jasno?

Hm, kdo pa so ti vplivneži? Jaz ne poznam nobenega, ne sledim nobenemu?

Na fb sledim recimo Rogliču, Pogačarju… to so zame vplivneži, ampak ne propagirajo nobenih praškov, krem…

Nekim neznanim ‘vplivnežem’ pa itak ne sledim. Zakaj bi jim?

uspešno, 18.01.2022 ob 10:48

Čakaj, ti slediš nekim vplivnicam na omrežjih, kupuješ mehčalce, ki jih priporočajo, jih v trgovini nadleguješ za nasvet za kremo, potem pa prideš na forum kritizirat ženske, ki jim po tvoje nasedajo?

Samo meni ni jasno?

Lol, točno tako :))

Mehčalec, kreme za obraz in pulover..če tega folk ne zna sam kupit, potem so influencerji pač davek na glupost.

daj malo bolje beri. Piše, da kdaj zaradi firbca kaj preizkusi.

Top da je v štacuni influencerko ogovorila pa si predstavljam, da ni bilo mišljeno zaradi nič drugega kot to da vidi kaj ji bo rekla kar se kreme tiče, če prav razumem propagirana na IG eno, kupuje pa si sama drugo. Meni je to dvoličnost ali vse za denar.

Beri bolje, 18.01.2022 ob 11:02

daj malo bolje beri. Piše, da kdaj zaradi firbca kaj preizkusi.

Top da je v štacuni influencerko ogovorila pa si predstavljam, da ni bilo mišljeno zaradi nič drugega kot to da vidi kaj ji bo rekla kar se kreme tiče, če prav razumem propagirana na IG eno, kupuje pa si sama drugo. Meni je to dvoličnost ali vse za denar.

In v čem ti, avtorica pod drugim nickom, misliš, da si drugačna ali celo pametnejša od sledilk? Tudi one najbrž preizkusijo iz firbca, in tudi ti se enako pustiš nategnit s prazno slamo.

No ja, da sledi nekim influencarkam, čeprav iz firbca, in jih ogovarja v trgovini, potemni, da je tudi z njo nekaj narobe.

Kdo pri zdravi pameti pa bi sledil takim debilom?

Če te zanimajo in ti prodajajo prazno slamo,  jih samo občasno poišči.

To je vse en bullshit. Samo čakam, da se bo nehalo, ker je postalo nemogoče.

Tudi te njihove blodnje, da sprejmejo samo tiste projekte, v katere res verjamejo, so en velik nateg. Sprejmejo VSE, kar jim kdo da, kar jim je kdo pripravljen plačat.

In VSE je NAJBOLJŠE, kar oni objavijo, reklamirajo.

ampak NIČ ni ZASTONJ.

Začne se pri 10.000 sledilcih. lahko jih tudi kupijo.  Za 2 evra dobiš že 200 sledilcev. Na primer.

Potem pa so tukaj razni projekti, reklame, enkratne ali večkratne,  bolj konkretne kampanje, tudi politične. Cene se gibljejo od 300 evrov dalje za 10.000 sledilcev.

Samo budale še spremljajo to in kupujejo sranje, ki jim ga prodajajo. V času korone so vsi to pograbli in prodajajo eno samo sranje. Tudi un dva cool fotr in maamcita,  naredita čisto vse, od kitajskih trgovin do resnih firm.  Tudi akcije spletnih trgovin so nateg. Oni dajo to ene par najvidnejšim, da  folk šopajo s ten, v resnici pa se nič ne splača.

Najhujše so pa tste, ki še svoje otroke izkoriščajo za te reklame. Iris Mulej ima tričetrt profila z otroškimi reklamami.

to je res že brezveze  in čisto zgrešeno.

Prvotna logika je bila, da obstajajo neke znane osebe, pomembne zaradi česarkoli že, ki nekaj v življenju delajo in imajo zato vpliv na ljudi, jim zato ljudje sledijo. Spremljajo njihovo DELO. In taki ljudje naj bi imeli vpliv na druge, zato  so jim bile zaupane kakšne rekla itd.

Potem se je pa to vse  izjalovilo in zdaj že vsaka bimba, ki naštepa par deset tisoč sledilcev, misli, da je vplivnica. Vplivnica zakaj, zaradi česa??

Te babe nimajo kaj drugega pokazati kot reklame. One nič drugega ne delajo v lajfu.

To je tisto, kar se je potem spremenilo in iz tega naredilo totalno neverodostojno sranje.

Ne moreš biti ti vplivnež, če 24/7 samo reklame delaš. Razumete?? To ni to.

Jaz sledim samo tiste znane, ki kaj konkretnega v lajfu delajo in ki imajo kaj pokazati o svojem delu. Če kdaj objavijo kakšno reklamo ok, če je tega preveč in samo to, pa neham sledit. Še na TV gledam za nazaj in preskočim reklame, zakaj bi na instagramu gledal samo reklame??

So pa oglaševalsko zelo agresivni, plačujejo reklame na instagramu, tako da ti jih instagram glede na tvojo lokacijo nenehno vsiljuje. in jih moraš blokirat, če jih nočeš videt.

Lepi afni recimo nikoli nisem sledil, pa mi jo nenehno ven meče.  Zakaj pa naj bi tej ženski sledil? Kaj mi lahko proda? V čem je dodana vrednost njenih notesnikov in sranja, ki ga objavlja?

Ampak folk je zarukan. Mlade generacije pa sploh. Oni resno verjamejo,da je influencer čisto resen poklic, tako kot da si npr. ing. kemije. toliko so obsedeni z instagramom in vsem, da jim na koncu še eno navadno made in china trenirko prodajo kot vrhunsko popularno sranje. Oni verjamejo,da je to  neka firma, ker je instagram poln tega in vse slovenske influencerke to nosijo oziroma jim to prodajajo. Ne moreš verjet.

Resno me firbec matra katero influencerko si vprašala za mnenje o kremah. A upaš napisat??

Tukaj ste vsi proti srednjemu sloju. Influencerke in prodajalci megle so pač nov derivat srednjega sloja, ki hoče zaslužit na drugih. To je dodana vrednost, ki jo ustvarja srednji razred. Iz tega pridejo ven audiji, bemveji, stanovanja za oddajat in počitnice v tuji eksotiki. Kaj vam ni jasno? Ni srednji razred za to, da bo nekaj koristnega proizvajal, ampak za to, da bo tisto, kar se dela za minimalca, sam  naprej prodal kot neko zgodbo za dober denar. Dober denar ima pa spet srednji razred, ki drugo megleno zgodbo nazaj prodaja. Tako se denar vrti v srednjem razredu. Dela se za minimalca, gobezda se pa za dodano vrednost.

Desperadodajka, 18.01.2022 ob 11:58

Tukaj ste vsi proti srednjemu sloju. Influencerke in prodajalci megle so pač nov derivat srednjega sloja, ki hoče zaslužit na drugih. To je dodana vrednost, ki jo ustvarja srednji razred. Iz tega pridejo ven audiji, bemveji, stanovanja za oddajat in počitnice v tuji eksotiki. Kaj vam ni jasno? Ni srednji razred za to, da bo nekaj koristnega proizvajal, ampak za to, da bo tisto, kar se dela za minimalca, sam  naprej prodal kot neko zgodbo za dober denar. Dober denar ima pa spet srednji razred, ki drugo megleno zgodbo nazaj prodaja. Tako se denar vrti v srednjem razredu. Dela se za minimalca, gobezda se pa za dodano vrednost.

Iz tega prihaja ven edino bebast folk.

Če ti v tem vidiš dodano vrednost…

Upam, da vsaj davke plačujejo.  Recimo Iris Mulej je že zdavnaj zaprla svoj s.p. Njen priležnik je v Sloveniji uradno bankrotiral. Na profilih ji piše,da je lastnica Promo Fox agencije, ki je že zdavnaj ni več.

Če ta kakšen davek plača, tam v vukojebini crnogorski, sem jaz papež.

Pustimo ostale, ki imajo s.p.

Nekateri ne razumete koncepta dodane vrednosti. Izmislili so se ga profesorji ekonomije, ki spadajo v srednji sloj.

Ekonomistična dodana vrednost ne pomeni nujno v resnici neke vrednosti za družbo, se pa sešteva v BDP in gospodarsko rast, ki pašeta v demagoško politično statistiko gibanja transakcij. Dilerji z drogo ustvarjajo milijarde nelegalnih dohodkov, ki gredo v legalno potrošnjo in se poznajo v beleženju bruto domačega prihodka.

Pač reklame. Saj menda ne misliš da Eva Longoria uporablja Loreal a? 🙂 Pa uni pobi ki čistila reklamirajo po tv da drgnejo sekrete doma? 🙂

Vsak pri zdravi pameti, ki uporablja možgane za kaj več kot osnovne funkcije ve da so to samo reklame. Očitno uspešne 🙂

Naše podjetje sodeluje z tako imenovano “influencerko”, katero seveda ne poznam. Vem pa da za promocijo našega izdelka na njenem instagram story-u računa 300€/objavo. Pa ne vem kdo je, pa z čem se ukvarja, v bistvu me niti ne zanima. Vem samo da za to da potegne iz torbice naš izdelek tam nekje ob nekem jezeru, naredi eno fotko za instagram napiše kar lep račun. Pa saj ji nisem fauš če se je znašla na svoj način, me pa skrbi kam vodi naš svet in ta vedno večji vpliv družbenih omrežij.

Lp

Nejeverna Tinka, 18.01.2022 ob 00:29

Saj pravim, da sem firbec. Nasedem pa redko. Če že zaridi firbca, me še  enkrat na led nihče od njih ni več dobil.

Glej, tudi tvoj ferbec je za njih promet! ??

Če bi bili tejle influencerji in nateguni vsaj neki strokovnjaki za svoje področje, bi še razumela. Recimo, da ti nek kao “super šampon za lase” prodaja malo bolj uspešna frizerka, ki se s tem dejansko ukvarja in se malo spozna na te izdelke. To še razumem, da nasedeš. Kar je meni bizarno pri tej celi situaciji je, da imamo pa poplavo teh kvazi vplivnic (in vplivnikov), ki ti tam s srednjo gostinsko razlagajo kako in zakaj je ta krema najboljša, kot da se spoznajo na sestavine in skoraj že na farmacijo… To mi je pa čisto mim. Ne vem kako jih lahko kdo resno jemlje. No ampak saj zdaj je moderno, da manj kot znaš, več veljaš.

Smesno je to ja. Jaz nisem nikoli nobeni sledila, obcasno pa malo pofitbcam po FB. In mi je ostala v spominu Mulejeva z izjavo oz.reklamo da je blagovna znamka CVETKA njena najlnubsa kozmeticna znamka ze od nekdaj. LOL

300 evrov za objavo… Koliko bi vas pa stalo tiskanje letakov in plačevanje študentov, ki bi jih delili? Ali pa zakup oglasnega prostora na TV, radiu ali v časopisu? Ali pač kakršna koli druga metoda oglaševanja.

Klienti tem ženskam ne plačujejo za strokovne recenzije. Nihče ne trdi, da je influencerka Manca ekspert za kozmetiko, sesalce in bančna posojila. Je pa na družabnem omrežju ustvarila oglasni prostor, ki ga vidi nekaj tisoč ali nekaj deset tisoč ljudi. Da tam pokaže tvoj produkt, plačaš. Oglaševanje pač. Ne vem, kaj tu enim ni jasno. A tistega rokometaša, ki je Mik okna po televiziji oglaševal, tudi preganjate po stacunah in preverjate, kakšna okna je on doma vgradil?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close