Inflacija za reveže
Sem dobil danes nekaj sumljivih komplimentov. Ne le na forumu… Pa malo ugibam, čemu… Najbrž zaradi frizure…
Namreč, sem šel k frizerju, kamor itak hodim bolj poredko. Moram že imeti kak močan motiv, ponavadi se zgodi to takrat, ko začne čupa ovirati moje udejstvovanje v prometu, lahko pa je to tudi kak čisto x razlog…
In sem opazil, da so skubljenje mojega piskra po dolgem času podražili s 1600 na 1800 sit…
A ja, ne nameravam jamrati, a je to preveč al premalo. Itak je frizerjev ko solate in tu dela trg. Torej, vedno plačam pravo ceno.
Point je v tem, da sem pred podražitvijo (ko je striženje stalo 1600) plačal dva jurja. Pa danes tudi… Skratka, zame se ni podražilo čisto nič. Pa čeprav je lastnik frizeraja pokasiral 200 sit več. Kdo je na zgubi? Država ne, ker od trinkgelda ni davkov. Frizerka, itak. Radnička klasa.
Drage dame in gospodje, inflacija jebe samo tiste, ki delajo. Vsi ostali jo vkalkulirajo v ceno…
In kje point? Ni ga, itak.
Point je v tem, da osel v kurniku nima kaj delat, ker potem to ni kurnik, ampak štala.
Point je pa tud v tem, da je inflacija samo za reveže, ostali pa jo vkalkulirajo v ceno.
In ker drzava ni revež, je men kr všeč, če priznajo samo 3%… Boljš to, kot pa da v ceno vkalkulirajo 30 al pa 40 %…
Point je pa tud tuki, da jest nisem osel, ampak ena čist navadna tuna. Tko da mesto osla je še prosto. Ups… pardon, blo je… No, tud kle je point. Itak…
Tolikšne doze imbecilnosti, kot sta jo vidve izkazali, enostavno ne morem doumeti. Je preveč zame pa sem videl in doživel že marsikaj.
Eksplicitno napišem:
A ja, ne nameravam jamrati, a je to preveč al premalo. Itak je frizerjev ko solate in tu dela trg. Torej, vedno plačam pravo ceno.
Da ja ne bo pomote, napišem še, da VEDNO dam trinkgeld (napitnina, lepo slovensko, čeprav ne vem, kaj ima napitnina s striženjem) ali pa bakšiš, če je to komu bližje…
In, kje hudiča sta vidve iz tega potegnili, da jamram zaradi cene striženja?
Dajta prosim rečt, da se delata norca iz mene. Bom res zelo vesel.
Mislm, a je res treba met IQ 124, da vsaj prbližn zaštekaš, kwa sm mislu?
svetilnikk…. že spet bedarije trosiš okoli…………
če bi bla inflacija 30 al pa 40 posto, pol bi pri tej rasti plač že zdavnaj vsi skupaj crknili od lakote……. pet si malo pogledat, na kaj se inflacija veže, pol pa pridi nazaj, pa zrecitiraj….. bi blo zanimivo kako pametno stvar iz tvojih ust kdaj pa kdaj slišat……. (sugestiram na zviševanje plač…….. ne vem za ostale, ampak jst nimam občutka, da bi se meni plača zvišala za 30-40 posto lani……al pa vsaj za 20!!)
Ksiht:
(da ne odpiram še enga posta :))
dobrota je sirota :))) a ti res misliš, da te je frizerka kej lepše ostrigla, ker si ji pustil tistih 400 oz. 200 flik??? heh……… :))
LP
Remedy
Dobro jutro vsem skupaj! Naj kar začnem – Remedy, že dalj časa gledam tukaj po forumu in berem poste, ej, pa ti si zakon!!!! Vsi ti tvoji posti me močno fascinirajo, pa ne v negativnem smislu! Svaka ti čast… Kar se pa tebe Ksiht tiče, je pa tako…nič ne rečem, da v nekaterih primerih nisem primitivna, sem! Samo, da bi tukaj stresala jezo na ljudi, ki ne kažejo popolnoma nič egoizma, ej sorry! Nekaj posluha pa le še imam. Na jetra mi gredo ljudje takega formata kot si ti. Jebat ga!Zaradi muckov je pa tako, da mi je nesmiselno dajati 500 evrov za mucka, ki ga lahko imam za 20000 sit in to takega kot si ga želim. V zavetiščih pa dobiš več ali manj starejše mucke, to pa niso moje želje – naj bo tukaj malo moje sebičnosti. Point vseh pointov je pa ta, da preko računalnika, se ljudje ne moremo vedno zavedati, kaj kdo hoče, ker tu pač ni direktnega stika, če veš kaj s tem mislim. In ne potrebuješ 124 IQ, da vsem vse odgovoriš točno tako kot si nekdo zamišlja! Včasih se je treba spustiti na nižjo raven, kot je naprimer tvoja!
Izjava da v zavetiščih dobiš samo starejše muce je popolna laž. Pojdi obiskat kakšno zavetišče pa boš videla koliko je mladičkov in to ne samo navadnih. Moja sestra je dobila dva zeloooo dolgodlaka mucka stara 2 meseca.
Perzijci brez papirjev so pa skoraj vedno od preprodajalcev kar pomeni da boš imela veliko srečo če boš sploh dobila perzijca ali pa bo kakšen mešanec in celo življenje jo boš imela pri veterinarjih kar pomeni da jo boš v končni fazi ornk preplačala.
Forum je zaprt za komentiranje.