infected
Pozdravljeni!
NOD mi je kar naenkrat začel javljati, da imam datoteke okužene. Pregled mi pravi takole :
5 okuženih datotek- sledeča oznaka
c:\progra~1\mywebs~1\bar\1.bin\m3plugin.dll – Win32/Toolbar.MyWebSearch application
Zanima me kaj lahko storim, oziroma kako naj pozdravim, da nebi bilo treba k zdravniku z mojim računalnikom. Opaziala sem čudno obnašanje googla in hotmaila (če kliknem na predal Neželo, da brišem pošto mi ga ne odpre.)
Hvala za vnaprej!
afrodita_
Tukaj sem skopirala vse okužbe, ki jih javi moj NOd32
c:\progra~1\mywebs~1\bar\1.bin\mwsoemon.exe – Win32/Toolbar.MyWebSearch application
c:\progra~1\mywebs~1\bar\1.bin\m3plugin.dll – Win32/Toolbar.MyWebSearch application
c:\progra~1\mywebs~1\bar\1.bin\mwssvc.exe – Win32/Toolbar.MyWebSearch application
C:\Program Files\MSN Messenger\RICHED20.dll – Win32/Toolbar.MyWebSearch application
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\NPMyWebS.dll – Win32/Toolbar.MyWebSearch application – quarantined
C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\mwsoestb.dll – Win32/Toolbar.MyWebSearch application – deleted (after the next restart) [2]
ni rečeno, da so datoteke okužene, lahko gre zgolj za en software,ki si ga instalirala (kakšne dodatne menujske vrstice ob robu ali bljižnice) ki stalno kaj “popravlja” nastavitve, knjižnice..prav tako pa je vse odvisno tudi od nastvitev NOD-a, kaj vse javi za okužbo, in kakšne mora imeti pogoje..
lp
Av. ti tako da možnosti izbrisa ali premestitve v karanteno, to naredi.
Če prej pa pojdi na internet brskalnil, na vrhu imaš “pogled” klik na orodne
vrstice in če imaš tool bar, odstrani kljukico.
Pojdi “nadzorna plošča” potem “dodaj odstrani programe” in pogledaš, če imaš
kakšen toolbar ali MyWebSearch instaliran in odinstaliraš, zaženeš AV in počistiš.
Priporočljivo bi bilo. da snameš in poženeš http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button in vse kar najde zbrišeš. Tisto okence, ki se ti pojavlja ob zagonu, ga ne bo več.
Forum je zaprt za komentiranje.