Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev inf. o placi na obrazcu

inf. o placi na obrazcu

Spostovani,

nov delodajalec zahteva od mene obrazec ER 28 s podatki o prejetih placah od prejsnjega delodajalca, v preteklem letu. To pravi, da je osnova za izracun eventuelne bolniske nad 30 dni, ce jo bom kdaj potrebovala. Ali je to res? Nimam namrec namena govoriti sedanjemu delodajalcu o moji prejsnji placi oz. menim, da se jih to ne tice. Prosim za inf. ali sem jim res dolzna to sporociti, kajti jaz jim nebi. Pravijo pa, da mi ne dajo place ce jim to ne povem.

Hvala za hiter odgovor
elja

Plačilo za vaše delo vam morajo dati in tega ne smejo pogojevati z nekim obrazcem. Še nisem slišala, da bi kdo moral novemu delodajalcu poročati o plačah, ki jih je dobil pri prejšnjem. Višino bolniške se pa da izračunati tudi drugače.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Spoštovani,
hvala za odgovor. Sem pa že rahlo zmedena, kajti na ZZZS so mi rekli, da je nujno ta podatek dati novemu delodajalcu, ker je to edina osnova za izračun bolniške nad 30 dni ali izostanka zaradi nege družinskega člana. Šla sem tudi k staremu delodajalcu, kjer so mi obrazec takoj dali in enako razložili, da ta podatek novi delodajalec potrebuje, da ga lahko predloži ZZZS v primeru navedenih odsotnosti (in ZZZS potem refundira novemu delodajalcu že plačana nadomestila plač). Kogarkoli od znancev sem vprašala, od nobenega tega v službah niso zahtevali. Sedaj mi ni več jasno kaj je res in prav in kaj ne. Na ZZZS in pri delodajalcih pravijo, da je to običajen in ustaljen postopek, kolegi (zaposleni) pa o tem nimajo pojma (niti izkušenj). Če imate morda še kakšno info (npr. kako se lahko še drugače lahko izračuna nadomestilo za bolniško odsotnost nad 30 dni oz. nego druž. člana) se toplo priporočam.

Elja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close