INDONEZIJA
Iščem sopotnika/co za pozno zimsko potovanje po Indoneziji, to je nekje konec januarja, za mesec in pol, mogoče tudi dva… in sicer v stilu spoznati in odktiri čimveč….
Predajala se bom predvsem Sulawesiju, kateri je še bolj “nedotaknjen2, kar se tiče turizma, in seveda z priokusom Balija, Jave…in mogoče še česa, če bo čas dopuščal….
Z lepimi pozdravčki….Romana
Sicer si si izbrala super destinacijo – moja najljubša država. A moram ti povedati, da timing ni pravi. Če želiš potovati po Indoneziji v času monsumskega dežja potem potuj tja v januarju ali februarju. Ne vem pa če veš kako je potovati če te zajame monsum. Najboljši čas za obisk Sulawesija in Jave ter Balija je od Maja do Oktobra.
….hmmmm…
Najprej ti hvala za podatek….vem, da je takrat deževno….vendar…ja res ne vem, kako je, če te zajame monsun….vendar se bom bila primorana držati nekje tega termina….je monsun zares tako velika težava, da se naj preusmerjam na kakšno drugo destinacijo….???……kajti, če sem iskrena res ne bi želela, da mi dva meseca dež kaplje po glavi….
Bojan….že lani sem se zanimala o tej destinaciji…..pa mi je bilo rečeno, da sploh (menda) ni tako “hudo”, kot je večkrat slišati…tole deževje…pa to….
…očitno bom zares primorana poiskati nekaj drugega, oz. se “preusmeriti” na ugodnejšo lokacijo, Indonezijo pa potisniti za še eno leto kasneje, kajti ne bi želela stati, krepko čez kolena, v vodi, kajti nimam toliko cm kot ti…. :))
…ob tem bi te še vprašala…meniš, da bi zadostovalo za ogled Sulawesija, kanček tudi Balija in Jave, kakšne 3 tedne??? ….ali je to striktno premalo???….
Pozdravček, R.
…hmmmm, Bojan…a lahko ob tem vprašam….namreč Sulawesi menda ni skomercializiran, ali pač??? Po informacijah, ki sem jih do sedaj dobila je menda neokrnjenosti in pristnosti (tako ljudi kot narave…) še mnogo in na pretek…ni ne vem kaj turizma…….
…za Bali in…se itak ve, da je masovni turizem, vendar…če že…se bi tam ustavila za dan, dva največ…namreč tudi jaz iščem, zaenkrat še v mislih…po tujih deželah…….. tisto tako iskano “svobodo” gibanja….dihanja…živeti…
….vse to…….brez ali s čimmanjšim priokusom turizma….
…upam, da bom našla svoj kotiček…
LP, R.
da se ne bova razumela narobe … vsaka ti last, kar pojdi kamor želiš.. srečno pot.
govorim o mojem okusu, v svojem imenu. zame so pokrajine kot je npr. Kamčatka, Pantanal, Iran (vzhodni), konec konncev južni Pirineji, Pico de Europa, severna Škotska, da ne bodo samo neevropske pokrajine
Od srca srečno pot
lp
bv
…hvala Bojan…
…in…….mogoče tudi mene zanese kam proti JV…zanimiv bi bil tale Iran….preje pa….hotela sem le reči…da je moj okus, očitno, zelo podoben tvojemu….
…tudi jaz želim doživeti ljudi, okolico, naravo…da vidim v širino….da jo doživim….torej….čimbolj pristno in neizumetničeno….
…naužij se lepot….kjerkoli….lp, R.
…hmmmm…veš…na tem področju sem precej začetnica….kar se potovanj tiče…
Pa vendar ne želim turističnih in skomercaliziranih zadev….in…seveda, raje bi mogoče še z nekom potovala skupaj….že zaradi boljšega občutka varnosti….konec koncev pa seveda bom šla tudi sama….če seveda ne najdem sopotnika/ce…
…je bolje potovati čisto sam???
…hja…ampak veš, da sem začela resno razmišljati izven okvira tudi moje najljubše destinacije….kajti ne bi želela, da me zaliva…..saj veš…
….morala bom začeti razmišljati v druge smeri…..in iskati….tisto odkritost dežele in ljudi, ki smo jo med nami že pozabili….
…verjamem. da bom našla kak kotiček zase…..tam nekje….zunaj….
Če si začetnica, je bolj priporočljivo, da greš še z enim sopotnikom.
1. iz varnostnih razlogov (npr. eden kupuje vozovnice, drugi pazi na prtljago)
2. iz praktičnih razlogov (če zboliš, lahko drugi pomaga; dopolnjujeta se z zbranimi informacijami, eden drugega opozarjata na spregledane stvari…)
3. zaradi nižjih stroškov (večina sob je dvoposteljnih, rikša lahko pelje 2 potnika,…)
4. iz družabnih razlogov (doživetja so lepša, če jih še s kom deliš; z enim se najlažje dogovarjaš)
Eni sicer res zagovarjajo solo potovanja. Vendar kljub temu, da greš na potovanju tudi med ljudi, na ta način veliko časa preživiš sam.
Druga skrajnost so večje skupine (tudi skomercializirane), ki so zelo nepraktične zaradi stalnega čakanja in težjega medsebojnega dogovarjanja. Pa tudi doživljanje obiskane dežele je manj intenzivno, ker imaš okrog preveč ljudi iz svojega okolja.
….Vito….vidim, da si ti “star” maček….kar se potovanj tiče…..in kako vse je to res….prav zato pa….
…nikakor ne bi šla na potovanje s skupino….kajti želela bi doživeti deželo in ljudi čimgloblje, ….kar pa s skupino ne moreš….
…ne bi pa potovala čisto sama…iz točno teh razlogov, kot si jih nevedel….
…ne vem pa….ali je težko dobiti sorodno dušo….za potovanje seveda….tukaj na teh straneh….
…imaš kaj izkušenj??…namreč tukaj sem popolna začetnica…
..in če ti odgovorim še na tole vprašanje….
…tako zelo si želim Indonezijo…že kar nekaj časa….in jo prelagam vsake pol leta na naslednjega pol leta….in še ….in še….
…sedaj, ko bi bila zadeva, kar se tiče dopusta, odobrena….pa….hmmmmmm…moram ti reči, da resnično sedaj iščem neke dežele na silo….pomišljam o vsem drugem….ja…kar malce na silo….vendar sem omejena z dopustom….saj veš…..služba, pa to….
…in sedaj “begam” po vseh koncih sveta….kje bi našla svoj prostor….pristen in čaroben….
…hmmm…jaz pa imam težave….ko imam še fulllllllllllll starega dopusta in….
….čas….nekje opredeljen….in to na konec januarja, začetek februarja….in takrat bom šla v nova doživetja….iskat novih izkušenj…
….zato se bom primorana opredeliti času primerno….in še ne maram premrzlih dežel…….kajti hrepenim po sončku….in ga iščem….
…le kje ga dobim???…tam zunaj….februarja….??? :))
romy, mislim da ti je vito ali kdo že dal odličen nasvet, pojdi v brazilijo, slapovi Iguasu, pantanal, Chapada, Porto Allegre, Salvador. Nad Amazonijo sem bil osebno razočaran
dva meseca imaš kaj početi
Če hočeš, za dodatne info mi piši, glede na to, kje si v službi, pa se lahko dobiva tudi na pivu
lp
bv
Vito in Romy dajta se ze se zmenit ze eno kavico in si flirtajta v nekem kaficu..
Romi ti si tak zelena da prvo razmisli kaj sploh koces..
Ce bi ti en napisal slavospev o Artiki, bi bla takoj za..
Kar koli si ze mislis o potovanjih v sanjske dezele, je zgreseno. Ne pomagajo ne dokumentarni filmi, predavanja, razgovori,… Ce si zacetnica se odloci za bolj preprosto moznost.. Vsi ti “macki” so bili enkrat zacetniki na preprostejsih potovanjih, pa so jih pac prerastli.. Tudi ce gres z izkusenim popotnikom na zahtevno pot, bo tempo najverjetneje prehud.. Nekomercionalno ekstremno?potovanje lahko dozivis celo v SLO. Samo potem se ne mores hvalit da si bila tam kjer se niso videli belca????
Deklica pojdi v turisticno dezelo na nekomercialen nacin. To je VEDNO MOJ predlog!
JV Azija je dokaj blizu tvojega prvega nacrta, samo malo severno.. To ti pride: Tajska, Laos, Malezija, Vietnam, Kambodza.
Tajska je najboljsa za zacetnike.. Vzhodno skoraj ni turistov.. Vsi gredo okoli BKK, na sever, pa Pattaya, Puket, Samui in se pocasi neha.. vse vmes je tisto za tebe..Razlika med Tajsko in Indonezijo (vzhodno od Balija) je v tem, da lahko prevozu reces Javni prevoz in ne tovornjak, pa da imas kak tus, pa WC,..
Bil sem tudi v Tvoji Indoneziji tri mesece od Nov do Feb. Voda odnese vse mostove, ceste.. v nekaj urah so mesta velikosti LJ pod vodo. Lahko tudi cesta proti mednarodnem letaliscu v Jakarti!! Ti pa omenjas kraje ki so stokrat manj razviti kot Bali in Java..
Tudi jaz grem na potovanje v tvojem terminu in ce bi bilo mozno bi tudi jaz zelel nazaj v Indonezijo (vzhodno od Balija). Ampak niti v sanjah od Jan do Maja.
Pa sm si rezerviral karto decembra v BKK in marca iz KL. Kje bom te tri mesece pojma nimam.. ni vazno.. se streca kaka sorodna dusa pa se gre.. drzava levo ali desno, vseeno..
Ne preteravaj za zacetek pa bo vse v redu. UZIVAJ KJERKOLI ZE BOS!
lp IK
Spoštovani neznanec, junaško skrit za kratico NN in podpisan IK!
Glede na tvoje izjave o javnem prevozu, tušu in WC-ju krepko dvomim, da si res kdaj videl Indonezijo od blizu. Tudi za najbolj zakotne dele Papue, Sulavesija, Timorja ali Sumbe tvoja trditev ne drži.
Glede na to, da je Romy še “zelena”, kar je tudi sama povedala, in da je kljub temu jasno povedala, kaj hoče, se mi zdi prav, da ji dajemo preverjene in resnične informacije in nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.