Indonezija
Zdravo!
Jaz sem letel iz Singapurja na Bali in iz Jakarte v Singapur (s Singapore Airlines).
Letalo je najhitrejša in tudi najbolj varna varianta.
Najenostavneje je, če kupiš letalsko karto do Indonezije in imaš v Singapurju stop-over. Tako bodo stroški dosti manjši, kot če letiš samo do Singapurja in kupiš tam samostojno letalsko karto do Indonezije. Povratna karta iz Singapurja do Jakarte stane od 80.000 SIT dalje, nekoliko cenejša je iz Kuala Lumpurja. Za karto iz Ljubljane (ali Dunaja) do Jakarte s stopom v Singapurju pa plačaš npr. z AIR FRANCE le okoli 140.000 SIT (mladinska cena).
Seveda gre tudi z ladjo oziroma trajektom, samo tam nikoli ne veš kaj te čaka! No, za ladjo ti ne morem dati informacij, ker pač te meje po vodi še nisem prečkal. Ampak, če je v tebi kaj avanturista, potem tudi ladja ne sme biti nek problem.
Lep pozdrav!
Pepson
Zdravo Jessy!
Ja, letiš iz Brnika (preko Pariza seveda). Karta z AIR FRANCE, ki velja 30 dni stane manj kot 150.000 SIT (s taksami), karta z veljavnostjo 3 oziroma 6 mesecev pa kakšnih 10 ali 20 tisočakov več. Ampak vse je odvisno od termina in od prostih mest.
Ekonomski razred je nadalje razdeljen na več “booking class”-ov in vsak booking class ima svojo tarifo. Razlike so v tem, da najnižji booking class ne dovoljuje nikakršnih kasnejših sprememb letalske karte. Najnižja tarifa velja le za najnižji “booking class”, ki se tudi najhitreje napolni. Zato pohiti!!!
Drugače je še cenejša GARUDA INDONESIA (let iz Brnika preko Frankfurta), pa tudi KLM ima ugodne cene (let preko Amsterdama).
Najbolje je, da vprašaš pri KOMPASU, pri njih lahko dobiš karte s katerokoli letalsko družbo.
Lep pozdrav!
Pepson
Obstoja veliko moznosti.. Letalo je drago a hitro.. Ce imas cas ti priporocam avanturisticno varianto. Zopet jih je vec. Iz Sing. na Javo je najenostavneje? drazje in hitro zamudis trajekt in ostanes v dragem Sing. Jest bi priporocal da gres malo po Maleziji. Potem pa iz Melake na Sumatro. Trajekti hitri in zaneljivi. Neprimerno ceneje.. Ko vstopis v Sumatro dozivis kuturni in sploh sok.. Tako je bilo meni.. ce bi mi kdo povedal kaj me caka bi slo.. Nobenih inforacij.. ko sem se jaz odpravljal v Indonezijo so se vsi turisti vracal iz nje (med in tik po napadih na Afganistan). Vecino casa nisem srecal nobenega belca..
Boljsa varianta je iz Penanga v Medan (Sumatra). Medan ma nekaj miljonov ljudi, izgleda pa kaoticno.. pa je vsaj odlicno izhodisce za jezero Toba, rehabilitacijski center za orangutane, otoke okoli Banda Aceh.
Inonezija je kar prava za lahke avanturiste..
Saj nisem niti nameravala iti v Singapur, vendar imajo pri studentski potovalni agenciji letalsko karto le do Singapurja……ampak se bom sla raje pozanimati se na druge agencije, da bi dobila karto direktno v Indonezijo…..
Hvala vsem za informacije in nasvete! Ce se kaj veste, pa kar napisite!
lp vsem skupaj!
Jessy
Ta varianta na otok Batam seka…seveda če želiš iti naprej na Sumatro(ne z letalom), ful je poceni, zanimivo in zagotovo ni turistov, tko da se pripravi na velik kulturni šok, hudo vročino, slabe ceste in dolge ure cjazenja s precej “obdelanimi”busi ko si enkrat na kopnem.
MUST SEE na Sumatri:
– vulkansko jezero Toba
– Bukitl lawang(rehabilitacijski center za orangutane, obstaja le še na Borneu)
– če maš čas pa obvezno na otok Siberut pogledat plemena in mau trekat po hudi hudi đungli
Je pa še precej, sam to je blo meni pač naj.
Forum je zaprt za komentiranje.