Indonezija
Rada bi obiskala Indonezijo.
Zanima me, kdaj je najprimernejsi cas za obisk tega dela sveta?
Nacrtujem nekej april, maj in junij? A je to tapravi cas za obsik Indonezije?
Nacrta se nimam tocno izdelanega, vem da bi rada sala na Irja Dzajao pogledat, pa se na kaksen manj turisticni del Indonezije.
prosila bi za kakrsnekoli informacije o tem delu sveta.
hvala,
Janja
Pozdravljena!
Pred enim tednom sem se vrnila iz Indonezijskih otokov.
Februar in marec sicer nista ravno najbolj idealna meseca za potovanje, ker je se kar nekaj dežja, vendar ni panike. Temperature so čez 30c, vlažnost je visoka. V treh tednih je samo en dan ves dan deževalo, drugače pa se dež ulije skoraj vsak dan, včasih popoldne včasih ponoči. Se da preživet in ozračje se vsaj za trenutek malo ohladi.
Meseca marca se konča deževna doba.
Tudi jaz sem imela željo, da bo obiskala Irian Jayjo s pomočjo kakšne agencije na Baliju, vendar teh zadev nekako ne nudijo. Letalska karta do Irian Jaye iz Balije je okrog 300$ ena smer, trekinge in ogled plemen si potem s pomočjo vodičev sama organiziraš. Mislim pa, da celo potrebuješ neke vrste vizo za obisk tega dela sveta.
Moram povedat, da je bilo v Indoneziji (Bali) zelo malo turistov, posledica drugega bombnega napada. Ljudje so zelo obupani in nadležni ker v vsakem turistu vidijo samo denar. (resnično je bilo več štantov kot turistov) barantanje je obvezno na trenutke tudi zelo mučno. Določene cene so se celo dvignile. Lansko leto se je 1.10 podražila nafta, kar je posledica, da so vsi prevozi veliko dražji, kot bi lahko pričakoval.
Bila sem na otoku Flores, videla samo 4 turiste. Kar malo srhljivo.
Problem nastane v primeru, ko si želiš neko stvar ogledat…. cenovno bi bila verjetno bolj ugodna, če se pridruži kakšen popotnik, kot pa da si čisto sam. Turistov resnično na otoku ni bilo. Domačini krepko dvignejo cene, da vsaj od peščice turistov poberejo denar.
Če si želel iz Z dela Floresa (mesto Labanbajo – upam, da sem prav napisala) narediti turo na sosednja otoka Rinca in Komodo (ogled varanov), si moral sam iskati turiste, ki bi naredili isto turo, da se je napolnila ribiška ladja in te peljala na ogled. Če si sam, pride predrago, ker moraš sam najeti celo ladjo. Pa še varno ni.
Če te še kaj zanima vprašaj.
Lep dan, Miša
Živjo
Konzulat je res v Ljubljani vendar od konca lanskega leta več ne izdajajo vize. Ponjo moraš iti na Dunaj.
Je pa zanimivo to, da je možno vizo kupiti ob vstopu v državo 25 ali 30 $ stane. Samo ne vem kako je s slovenskimi drzavljani, ker sem v državo priletela že z vizo. So pa mojo vizo pogledali predno sem se cekirala na letalo.
Lp Misa
Pozdravljena!
…Labuanbajo (labuan = pristanišče, bajo = vrsta rastline, katero so vse do pričetka 50-tih dovažali iz Sumbawe in se uporabja kot gradivo…).
Ja – februar ni in-sezona na Baliju in ostalih otočjih
.
Flores pa – no – z “odiranjem” turistov se ravno ne bi strinjal – res pa jih ni ravno veliko; nasvet: obisk otokov Rinca in Komodo si je verjetno bolje ogledovati z kakšno izmed agencij v Labuanbaju (poizkusi Golohilltop hotel – tours- in dobiš kar nekaj ne predragih variant – vse ostalo stvar “barantanja”- če boš obiskala otok seveda).
Za konec samo tole: Flores mi je ostal “v srcu” ravno zaradi svoje odmaknjenosti, mističnosti in “neturističnosti” (upam, da čimdlje). Vkolikor želiš “žurirati” ostani na baliju ali obišči raje Gilije.
pozdrav Tinsky
…let. karta + organiziran izlet (enodnevni- Borobodur- Java-Jogyakarta-z vodičem, all-you -can- eat kosilom, vstopninami…= 160 USD/oseba (povratna karta, se razume) z “domačimi agencijami – problem je ta, ta se da mnogo ceneje z drugimi prevoznimi sredstvi – samo viza…30 dni…; let. karta Denpasar (velja kot izhodišče izleta v Đogđo)- Maumere (65 USD/Mertpati), Labuanbajo – Denpasar (GT air) 50 USD/oseba + taxe cca 25 000Irp(2,5 Usd); za letalo na I.Đ (Novo Gvinejo) ne vem – samo 300 USD se mi zdi veliko…(mogoče je bolje leteti iz Jakarte…); potovala sva z najetim vozilom + voznik(vodič) – ni ravno poceni, vendar – z njihovim busom za razdaljo, katero z osebnim avtomobilom potrebuješ 3 dni (z krajšimi postanki seveda) potrebuješ…veš koliko…
Za več informacij – če te zanima seveda – pokliči 040-209-360 ali piši na mail!
s koščkom srca na Floresu – Tinsky+ Hollywatter
Vizo dobiš na Dunaju.
Po pošti potnih listov zastonj ne pošiljajo, pa čeprav na konzulatu dela ena slovenka. Seveda je možnost, da ti potne liste pošljejo po DHL, vendar so stroški pošiljke takšni, da je vseeno, če greš na Dunaj. Preverjeno.
Ko ti vizo izdaja imaš 90 dni časa oda datuma izdaje vize, da vstopis v državo.
Lp Miša
Zivjo!
Za cene letalskih kart sem izvedela v agencijah na Baliju, ki te storitve nudijo.
Tudi sama sem se zanimala za Irian Jayjo in cena enosmerne letalske karte (letalski družbi Garuda in Merpati) 3.077.000 rp = 310 $ mislim,da letalo pristane v Jayapura. Če si želiš ogledati plemena npr. Dani people je izhodiščna točka mesto Wamena.
Jaz sem z letalom letela iz Denpasarja v mesto Ende na Flores in je bila enosmerna letalska karta 95$ + takse 30.000 rp. kakšne so razdalje pa si poglej zemljevid…..potem je jasno zakaj je letalska karta do Irian Jaye tako draga.
Cene letalskih kart se vsakodnevno spreminjajo, seveda bolj v plus, kot v minust zaradi dražitve nafte.
Cene so preverjene.
Lp Miša
…lani (kar širok pojem – da ponovim: sva že bila “na liniji” – če veš, kaj to pomeni…na Floresu imam znance – je res mogoče kak dolar dražje (?), sicer pa – brez barantanja ( da te ponovno popravim: ljudje niso vsiljivi – takšni so v vseh državah tretjega sveta – “zaslužek je težak”; kar se pa nevarnosti (na križarjenjih po Komodoških otočkih) tiče: brez skrbi – je pa res, da potrebuješ denar (kje ga pa ne – ha,ha!) …
pozdrav Tinsky (m. spola)
Forum je zaprt za komentiranje.