Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice indonezija notranji leti

indonezija notranji leti

Poznate najcenejši način kako do kart za notranje lete po Indoneziji? Je to preko neta, na licu mesta, preko agencije; se leti z Garudo ali s kom drugim? In še posebej kako je z leti na in v Irian Jayi (oz. Zahodna Papua)?

Za notranje lete lahko pri nas kupiš karte za Garudo, za vse ostale pa bo treba na licu mesta. Ker hočeš najceneje, bo dobro, da denar menjaš v njihove rupije že na Javi ali Baliju, odvisno, kje boš vstopil v državo, ker je tam bistveno boljši tečaj kot na Zahodni Papui (poleti 2000 za dolar na primer 8.000 idr na Baliju, 5.000 idr v Jayapuri).

Iz Jakarte, Yogyakarte ali Denpasarja greš preko Ujung Pandanga in Biaka do Jayapure lahko z Garudo ali z Merpatijem. Cena je pri obeh skoraj enaka (pribl. 250 USD v eno smer, Merpati da za povratno 5% popusta). Bodi previden, če je v Ujung Pandangu več kot 24 ur postanka, ker ti v tem primeru zaračunajo dve vozovnici, kar nanese skoraj 50 USD več kot vozovnica za povezano potovanje.
Če imaš dovolj časa, je zanimiva dogodivščina tudi potovanje s trajektom (Pelni), kar te stane na palubi približno desetkrat manj kot letalo, v kabini 1. razreda pa dobro tretjino cene letalske karte (vmesne možnosti so še 2., 3. ali 4. razred). Ladja vozi na vsakih 14 dni, vožnja od Jayapure do Timorja traja 5 dni, do Balija še en dan in do Jakarte še enega.

Iz Jayapure v notranjost Zahodne Papue (v Wameno) lahko letiš z Merpatijem (280.000 idr o/w) ali s Trigano (338.000 idr). Prvi leti enkrat dnevno, drugi 3-4 krat. Merpati je potniški, Trigana pa kargo z nekaj dodanimi polomljenimi sedeži. Cela ura letenja s kupom tovora prekritega z ribiško mrežo pred sabo in pogledom skozi pilotsko kabino brez vrat, je odlično sredstvo za izločanje adrenalina. Tretji prevoznik Manungal je še bolj tovoren in nima sedežev, čeprav prevaža tudi potnike. Vsi trije vozovnice prodajajo šele na dan poleta (Merpati največ nekaj dni prej), ker se nikoli ne ve, če ne bo polet storniran. Trigana skoraj po pravilu ne opravi četrtega poleta.

Med posameznimi vasmi v notranjosti Zahodne Papue se namesto večurnega pešačenja lahko odločiš za letenje z raznimi misijonarskimi letali, kar pa je sorazmerno drago.

Zadnja sprememba (19-11-04 12:23)

Vito, hvala, res izčrpno. Samo nekaj me zanima, napisal si, da je karta od Denpasarja do Jayapure 250 $ v eno smer. Na uradni strani Garude pa se izpiše cena 2.461.000,00 idr. (285$) za POVRATNO karto. A to oni kaj nategujejo, mislm, kje je fora, ker razlika je kar precejšnja?

Midva sva takrat plačala po 2.444.800 rupij na osebo za enosmerno vozovnico (nazaj sva šla z ladjo), kar je bilo po takratni okrogli menjavi 8.000 rupij za dolar dobrih 305 dolarjev. Če ne bi bilo treba en dan ostati v Ujung Pandangu (po njihovo dva ločena poleta, v resnici pa slab vozni red brez povezave) in bi bil direkten prestop, bi plačala po 2.030.000 rupij (253 dolarjev).
Pa reciva tisti nategi na Garudini strani “pomota”. Ne verjamem, da bi se tako v rupijah kot v dolarjih karte za polovico pocenile…

Napisano je staro 10 let. Bolje je, da preveriiš današnje stanje.

lp

bv

Ja v desetih letis se je pa verjetno marsikaj spremenilo!
Predvsem v aziji:)

Opozorjen sem bil, da Vito ni napisal svojo izkušnjo izpred 10 let, ampak prepisal tujo izkušnjo…

Ne bom moraliziral, ampak se za storjeno napako iskreno orpavičujem

lp

bv

Bojan, se mi zdi, da takšnole zavajajoče in žaljivo pisanje s podtikanji ni ravno najprimernejši način za reševanje osebnega spora, kajne.

bojanv napisal:

> Opozorjen sem bil, da Vito ni napisal svojo izkušnjo izpred 10
> let, ampak prepisal tujo izkušnjo…
>
> Ne bom moraliziral, ampak se za storjeno napako iskreno
> orpavičujem
>
> lp
>
> bv

Zadnja sprememba (19-11-04 21:38)

Vito, ce ze kopiras potem si vsaj ne lasti pravic za prepotovano!
Tako!

mogoče sem največji BUTL daleč naokoli in tacga še niste srečali niti danes niti pred 10 in več leti , pa vseeno trdim da take pisarije niso primerne niti za k šanku kaj šele v ta portal . ne imejte pameti v rokah ampak si jo montirajte v glavo če jo imate še kaj ( pameti mislim ) , pol pa h šanku in aufbiks pa čreva na plot in bo portal spet dobil svoj pomen .

Vito, v tem trenutku si sam prinesel osebni spor v tole…

Do sedaj sem samo prenesel sem gor, da sem napisal narobe in da se opravičujem…

Popravil sem svojo napako.

Osebne spore, če so, rešujem pa drugače, ne tule gor.

lp

bv

Se strinjam, če imate kakšne medsebojne zamere in nedorečenosti, se dobte za šankom al pa kjerkol že, ne pa da po portalu svinjate.
Če pa ima kdo na konkretno temo kakšne konstruktivne pripombe pa kar na plano.

Dragi Vito, dragi Bojan, dragi Kren……

Sama sem z Garudo letela par let nazaj v tiste kraje – ampak moram priznat, da se takšnih podrobnosti glede kart, leta, povezav in tega tudi slučajno ne spominjam, verjetno tudi zaradi tega ne, ker so mi te zadeve urejali in uredili drugi.
To kar je napisal Vito – kapo dol: podrobni podatki za nekaj let nazaj (leto, dve, ali pa deset, saj to ta moment niti ni važno). Fant očitno vodi evidence o svojih potovanjih, beleži dododke, vtise in verjetno še kaj. Prijazno deli izkušnje s tistimi, ki želijo o teh stvareh kaj več vedeti.
Zdi se mi, da je tu vsem jasno, da je potrebno VSAKO INFORMACIJO, tako glede poletov, cen in ostalih priteklin, tudi če je bila dana z včerajšnjim datumom, obvezno preveriti. V veliko primerov tisto, kar je veljalo včeraj, danes ne velja več. So pa seveda te informacije kot iztočnica za tiste, ki o teh stvareh ne vedo prav veliko ali pa ki iščejo dodaten vir informacij. Skratka – “današnje stanje” je treba preverit v vsakem primeru….ne glede na starost dane informacije.

Na kopirane članke sem tu že naletela: verjetno ste vsi že imeli priložnost prebrat članek – kot avtor se je podpisal Mare, objavljeno je bilo 27.7.04, začelo se je pa
“sem jebeni potnik …Egipt….” . Fant je to očitno od nekod prepisal, nakar se je našel nekdo, ki je navedel, da je omenjeni članek preplonkan. Ampak kar je najbolj pomembno je to, da je točno navedel, kdaj in kje je to že bilo objavljeno.
Torej – gospoda, če govorite o plonkanju, dajte navest od kod je to sneto. Edino tako imajo obtožbe smisel in težo.

In nenazadnje: zabožjovoljo – dajte te stvari urejat na 4 ali pa če hočete – na 3 oči!
Ker sem uporabnica tega portala, se to vendarle zadeva tudi mene, moram pa priznat, verjetno ker sem že gospa v letih, nimam kaj dosti tolerance za osebna obračunavanja, ki se dogajajo pred mojimi očmi.
Ker kot sem že rekla – se to tiče mene kot uporabnice tega portala in pa ker….fanta, oba sta mi fulprsrc… je pa to čisto po nepotrebnem ….in odveč.
Zmenita se na samem in izključita javnost. Velja?
b.

Bravo, Baby!

1. BTW, a ma kdo slikano v Jakarti tisto konjenico s kočijo k je iz brona al neki tazga v merilu 1:1?
2. Če gre kdo ke nej na moje zdravje spije en pir v Malioboro al pa Tanamur-u.
3. Ful se mi zdite hecni k se kle neki petelinite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close