Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indonezija in ptičja gripa

Indonezija in ptičja gripa

Čez 3 tedne potujeva s fantom v Indonezijo. Glede na razmere v Aziji (kure na avtobusih, vlakih itd…) me zanima kakšno je vaše mnenje glede tega. Malo me je ratalo strah zaradi vse te panike okoli gripe. Res je, da so lansko leto ravno tako delali paniko zaradi SARSa pa sva kljub temu odšla v Indijo. pa vendar. kakršno koli mnenje mi bo v veliko pomoč.
hvala in lp

v celem tednu sta zaradi tega umrli celi dve osebi na ozemlju jv azije, to je miljarda ljudi.

če pogledaš statistiko, boš videla, da samo v ZDA dnevno umre 10 ljudi zaradi navadne gripe, to je 200 mio ljudi.

pšremisli sama

lp

bv

Okej, jst lahko povem mal drugace, http://www.who.org(world health organisation), ne odsvetuje potovanja, tudi v kraje kjer so oboleli ljudje, odsvetuje pa, da gres na perutninske farme in da nisi s perjadjo u stiku, midva z mojo tudi piscanca nava jedla sm(sva) odlocila, zelo podobne informacije sm dobil od nasega zavoda za zdravje(ne bit v stiku s perjadjo).
No drugace, pa greva cez dva dni dol in ko bosta sla bova ze nazaj pa bom ker post spustu tuki, pa bo.

LP

Luka

Ful najlepša hvala…bom zelo vesela sporočil iz prve roke….bolj me skbi, ko po poročilh poslušam o tem, da virus lahko mutira in tko….pa da se lahko začne prenašat iz človeka na človeka….vidva pa uživajta, potem pa pusti kako sporočilo da vidim kako in kaj

Živjo!

Ja je kr sranje zarad te ptičje gripe……….jst bi mogla it čez 14dni na Tajsko, pa je potovanje ravno zaradi tega odpovedano:( sej sm se ful veselila, da grem, sam po drugi strani me je pa vsak dan bl žrl, kaj če jst to dobim…….po mojem mnenju je bolš potovanje v azijo prestavt vsaj za 3 mesce……sm govorila z ambasadorji in konzulati pa so mi sicr rekl, da je azija varna, sam sm od dr. Kraigerjeve (direktorca na inštitutu za varovanje zdravja, naša družinska prjatlca) zvedla, da situacije ne obvladujejo, da se tm širijo še ostale bolezni (kar ne upajo priznat) in da ni pamtn tja it……tko da jst svetujem da se odpravta km drgam oziroma kot že rečeno potovanje prestavta za neki časa………odločitev je pa v vajinih rokah

lep pozdrav,
Nina

AH, DAJ NO, NINNA, KO BI AMERIČANI ZAGNALI TAKO MEDIJSKO KAMPANJO ZA SVOJE BOLEZNI IN EPIDEMIJE, KOT JIH POŠILJAJO O VSAKEM OBOLELEM V AMERIKI, KOT JO ZGANJAJO ZA AZIJO, BI MORALI ŽE ZDAVNAJ POBEGNITI VSI TURISTI OD TAM.

GA KRAIGHER JE ZELO RAZUMNA GOSPA, ZATO SEM PREPRIČAN, DA NI ZGANJALA PANIKE NITI ONA. SEVEDA PA JE TREBA BITI PREVIDEN, RAVNO TAKO, KOT POVSOD PO SVETU.

LP

BV

ninna tole me je zdele še malo bolj prestrašel….odločla sva se daše teden dni počakava, da vidiva kaj in kako..je pa tko…bila sem že na Tajskem in v Indiji in vem, da pač tam bolezni so take in drugačne in da se je treba pazit….je pa malo grozno, ko se pojavi nekaj “novega” in človek ne ve kaj bi naredil….ne bi rada odpovedovala nečesa kar se veselim in planiram že nekaj časa…če bo pa sila pa pač bom…se pa bojim, da je možnost da se ptičja gripa razširi tudi na druge celine tako ali tako velika….torej v končni fazi nikjer ne bomo varni….

Hm tko je, jst mam ze na pou spakirat, edin ce na who napisejo, da ne smes jit ne grem, tko da boste zvedeli s prve roke, ampak jst mislem, da bo vse ok, se vceri so pisal, da majo se mal cajta in da v bistu majo cepivo iz leta 97 ze izdelanga, sam ga morjo se mal postimat pa spremenit.

Evo tukili je tud faq, http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/en/

Luka

Špela poslušaj Bojana, je tukaj eden bolj izkušenih! Jaz se za v ta konec sveta sploh ne cepim! Seveda je pa treba pametno jesti in piti. Kar se pa tiče, ptičje gripe je nalezljiva samo v stiku z živaljo, pa še čisto ozdravljiva je. Še enkrat si poglej Bojanovo statistiko in razmisli!!! Letno za malarijo umre ooogroomnooo ljudi in ve se, da so nekater mutacije nozdravljive, pa se ljudje nafilajo z Lariamom in gredo! Za SARS-om je umrlo 800 ljudi v več miljardni Aziji! Jaz ga vzamem samo ko grem res v džunglo – povsod drugod pa uporabljam indijski Odomos repilent (Autan)! Novinarske vesti je vedno treba jemati z rezervo – bolj kot je vest bombastična bolje se bere in prodaja!!!!:-(((((((

Nomad hvala. Sej veš vedno poskušam bolj verjet dobrim stvarem kot slabim. Tako, da sem danes spet dobila zagon za potovanje in se ga po kakih 4 dneh razmišljanja o drugi destinaciji zopet veselim.

ej folk pa sej sm jst sam podala drugo stališče……….vsaka medalja ma dve strani – dobro in slabo……..sej bi jst tut ful šla, sam kaj zdej čmo……špela…….sej sm rekla,sama se odločta……pač men je Alenka rekla, da ona v taki situaciji ne bi šla, ker ne vejoi, kako bi virus mutiral če bi se prenesel na osebo, k ma navadno gripo……..če pa gresta se pa izogibejta perutnjadi v VELKEM obsegu………pa srečno!

lp, Nina

V dveh mescih v indo nisem doživel kure na busu al pa na bemotu… morebiti “smola”, vsekakor pa to ni tako zelo pogost pojav, kot si marsikdo predstavlja.

moje mnenje je, da ne bi smela zaradi ptičje gripe odpovedat oz. prestavit potovanje v indo.

LP

Pozdravček vsem skupaj
Hvala za vsa mnenja. Ninna spoštujem tudi tvoje mnenje. totalno podobna zgodba se mi je dogajala lansko leto pred odhodom v Indijo in SARSom. Še približno 10 dni imam časa da kupim avio karto. Do takrat bom močno spremljala kaj se dogaja. In če bo stanje tako kot je sedaj bova šla. Če pa se zadeve drastično spremenijo bo verjetno potrebno spremenit destinacijo. Očitno pa nimava ravno sreče z izbiranje timinga kdaj kam it. Je pa takole: prijateljica je zdej na Tajskem pa pravi, da ne čuti nikakršne panike ali pa odhodov popotnikov domov ali kam drugam. Tako, da mogoče pa ne bo tko bed kot zgleda sedajle.

Cau,
tudi jst se zanimam za ta problem.. ta mesec grem v Indijo in me skrbi, ker ti tiči letijo povsod… Gospa na Zavodu, ta ista ki jo Nina omenja me je potolažila, češ da to stakneš le če namesto v muzej greš stikat po kurnikih in da je vse bolj pump novinarjev…:) $$$$
Je pa res, da je pred 2 tednoma prišel kolega s Tajske in da ga pljuča hard boljo in mu delajo vse sorte preiskav in ni še nobene diagnoze, kaj naj bi to blo. Fant je bil celo 10 dni na Golniku, konec februarja pa namerava z mano v Indijo… on se ne sekira.. pravi da bo vse OK…vam bom poročala.

Mam pa neki vprašanj o Indiji… kako si se mela, kaj naj nujno vzamem s sabo, ali si antimalarike kupila dol, …moj meil : petrabas@yahoo.com

pa dohtarca na Zavodu mi je svetovala, naj se cepim proti gripi..
Lp Petra

Včeraj sem poslušala, da je možnost da gre za prvi prenos iz človeka na človeka. Sedaj me pa že res skrbi. Ali ima kdo že kaj več informacij?

V Sobotni prilogi časopisa Delo je odličen članek o ptičji gripi. Mogoče bi bilo dobro, da ga prebereš. Ali si vedela, da je leta 2001 bila epidemija ptičje gripe v Italiji? Si kaj brala o tem v kateremkoli časopisu? Kdo je takrat odpovedal potovanje v Italijo, kdo je takrat karkoli opozarjal? Baje pa je bila precej hujša epidemija, kot sedaj v Aziji.

Zatrli pa so jo na isti način, kot v Aziji – pobijali so piščance.

Ne nasedaj paničnim zgodbam časopisov – uporabi zdravo pamet. Časopisi se od tega prodajajo

lp

bv

Definitivno ga bom prebrala. Ma sej vem, da se tako stvari bolje prodajajo. Se trudim ne verjet pa me vedno znova potegne za sabo.
In priznam nisem vedela za ptičjo gripo Italiji. Hvala za podatke. Sem vesela vsakakršnih pozitivnih informacij.
Lp

Bojanv prebrala sem sobotno prilogo in verjetno si med drugim mislil tudi na to, da če stvar uide nadzoru prov nihče ne bo varen. Skratka….potovanja nisva odpovedala. Jutri se greva cepit v ponedeljek plačava karto in dobiva vizo in 19.02. odfrčiva v indonezijo. Pa naj bo kar bo. Hvala vam usem za takšne ali drugačne pripombe in nasvete.
Lp

Predvsem sem mislil na to, da isti problem v Italiji ni vreden omembe, ista zadeva v daljni Indoneziji pa je dokaz, kako so tam nekje zaostali, kaj vse se jim dogaja.

Novinarji o tem v Italiji niso rekli niti besede, o 18 mrtvih tam, kjer je 2 miljardi ljludi, je pa cel svetovni problem.

Obenem pa so povedali, da so sposobni cepivo za to mutacijo virusa izdelati v 3 mesecih.

Predvsem pa sem ti hotel svetovati da uporabljaj zdravo pamet, najbolj prav ti bo prišla.

lp

bv

Ja sej sem dojela zadevo ja. In tako sem se tudi odločila. Grem. Tako kot sem šla še vedno do sedaj. Z glavo. Se ti pa ful zahvaljujem za vse napisano. Mogoče sedaj malo drugače gledam na zadevo. In se mi z vsakim dnem zdi malo bolj jasna. Tako da preden grem verjet niti ne bom več mislila na njo. Lp

Pozdravljena Špela!

Obstaja tudi učinkovito zdravilo prot gripi, ki ga dobiš na recept, to vedo tudi na Zavodu za varovanje zdravja, v bistvu to ti lahko pove tudi tvoja zdravnica. Uporabiš ga lahko kot preventivo (ko boš na takem območju) ali pa prav za zdravljenje, jaz ti vsekakor svetujem, da povprašaš, da te ne bo po nepotrebnem skrbelo potovat, če se pa vse da rešit.S cepljenjem je pa tako, vsaj 3 tedne telo rabi, da izdela protitelesa, pe kljub temu ni nobene garancije, da bo sploh efekt. Če te še kaj zanima pa kar vprašaj..
lp, Melita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close