Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice indijski turist v slo

indijski turist v slo

živjo!

zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z vabilom indijskega državljana na obisk v slovenijo.
prijatelju iz indije, sem namreč poslala garantno pismo, ki ga je priložil vlogi za turistično vizo za slo in so mu kljub temu vlogo zavrnili. klicala sem na našo ambasado v delhi, ampak ne smejo dajat podrobnih info v čem je problem. očitno se odkar smo v EU, še bolj bojimo, da bo kdo ostal tukej oz. ilegalno šel v kakšno drugo evropsko državo…
se priporočam za kakšne konkretne izkušnje v zvezi s tem.

Hja, to se dogaja ne le Indijcem. Imaš pa seveda pravico do odgovora, zato vztrajaj na tem – ker si garant. Če ti ga ne morejo dati v Delhiju, pokliči v LJ na MZZ in jim pojasni tvoj problem. Plačani so iz davkoplačevalskega denarja, zato so ti dolžni povedati, ti imaš pa pravico vedeti. Vztrajnost, potrpežljivost, poznavanje tvojih pravic in odločnost ti bo koristila v nadaljnjih postopkih. Od tistega hipa, ko nastopiš kot garant, ne takrat, ko je viza že zavrnjena.

P. S. Lahko bi pa kar zaprli slovenske ambasade, ker ni nobene koristi od njih. Kar dobiš tam kot prosilec je velika stopnja arogance, poniževalnih intervjujev in malenkostnih birokratskih postopkov. Dokler pa bojo, pa se bo treba dobro pripraviti na vsak ‘spopad’ z birokratskim brezumjem.

Srečno v bodoče.

ambasada v bratislavi je v redu.jaz sem tam dobil vse,kar sem zelel zvedeti.bili so zelo prijazni.

Jaz sem imel z ambasadami (slovenskimi) opraviti dvakrat, obakrat sem dobil od njih tisto, kar sem pričakoval. To je kak splošen nasvet, kako rešiti problem. Konkretnih rešitev nisem pričakoval, zato sem bil z njimi kar zadovoljen. Nad prijaznostjo pa nimam pripomb.

lp

bv

Če te zanima, zakaj ni dobil vize, pa malo premisli, kaj bi naredila na mestu birokrata, ki nikogar ne pozna, ko bi videl tvoje pismo in njegovo prošnjo za vstop. Mogoče boš dobila idejo, kaj sta napisala narobe…

lp

bv

Ena moznost je, da se z njim porocis pa ne bo vec tak problem:), o vsaj nebi smel biti.

Nc, drugace pa mi je zal, da se je zataknilo, ker sem mislil narediti nekaj podobnega, kot ti in zna, da tudi ne bo slo gladko cez.

jakab, a imaš v planu koga povabit iz indije, se priporočam za kakšne informacije!

sicer sem pa gledala statisčne podatke na strani MZZ o izdaji vizumov na naši ambasadi v delhiju, v l. 2006 je bilo od 703 vlog, 121 zavrnjenih…

po vsej verjetnosti se kmalu odpravim spet v indijo, pa se bom takrat osebno pr njih oglasila, sej ne da bo to kaj rešil, amprak pravico do kakšnih info pa menda imam.

lp

Ojla, kakor so meni znane informacije, je zelooo težko dobiti turistično vizo za slo (eu), medtem ko študijsko je najlažje dobiti oz. delovno. Iz vseh “tretjih” držav se težko dobi vizo, tudi če slovenec izda garantno pismo. Tak je pač režim evropske unije. Moj znanec, pol Jordanec pol slovenec, mama slovenka, so hoteli da bi njegova punca iz Jordanije prišla sem na obisk, zavrnjeno že milijonkrat!! pa si razlagaj kakor veš in znaš!!

Lp,
T.

Mi smo dobili poslovno za Kitajsko za 2 leti stara otroka…

Letos za triletnika bomo štartali na isto zgodbo…

lp

bv

Aja, pa vsi smo bili izjemno zaposleni…

Mala dva sta kupila čevlje in nekaj oblek (razen seveda hrane), pa še kak vlakec in vstiopnico za ZOO sta nabavila.

Jaz pa sem enkrat prebral kitajski dnevnik, seveda tudi poslovno stran…

lp

bv

Zakaj pa ste vzeli poslovno vizo? Kaka prednost, razen, da prej prides cez mejo, ceprav kokr tm cakas, je ze to neki:)?

Mani vbistvu sem imel v mislih osebo iz Tanzanije, sam mislim, da bi bil to podoben smorn. Sej sm pricakoval neki takega, k drzavljani takih drzav majo probleme s pridobitvijo vizumov za EU:(.

Sej po drugi strani se pritozujejo kako je premalo aktivne delovne sile, kakoje treba otroke stepat, da bo se kdo pol delal. Men se uzov ne zdi tko slaba resitev za vse vpletene.

Lažje dobit, rabili za 3 mesece

lp

bv

hm hm hm , a po tvoje kitajska poslovna viza bo indijcu pomagala pri vstopu v slovenijo ?

Hm hm hm Nekateri znajo informacijo uporabiti, nekateri ne…

Odvisno od tega, če jo in kako jo razumejo.

Nekateri je pač ne razumejo in naredijo drugače oz. kakor hočejo.

lp

bv

Samo še en primerček “kooperativnosti” slovenskega konzularnega osebja.

V Trstu studirajo na neki univerzi tudi vietnamci. No, in smo jim jeseni hoteli malo pokazati Slovenijo. Garantno pismo je bilo, vseeno so bili problemi. Imajo schengeske vize ter zavarovanje za leto študija. No, na konzulatu v Trstu so tecnarili, da pac zavarovanje ne velja in da vize ne morejo izdati.

Na koncu je bilo potrebno skleniti zavarovanje (cirka 70 EUR!!!!) ter placati se vizo. No, vizo so na koncu le dobili, in to za 14 dni (!!!!)… eh… sicer pa, ce se toliko bojimo, da bo nekdo, ki ima ze schengesko vizo in eu zavarovanje, ostal in emigriral v Slovenijo… zanimivo, smo bolj papeski od papeza…

Ko sem potoval po Indiji, mi je enkrat na enem busu sopotnik potozil, da bi rad sel obiskat brata v ZDA, pa ne dobi vize… Kao se je ze dvakrat prijavil in placal 100US$ za vizo, vendar bil zavrnjen… denarja pa kao zaradi “manipulativnih” stroskov ne vpracajo… torej je se nekdo hujsi od slovencev 🙂

SAM IMAM POZITIVNO IZKUŠNJO IZ KAIRA, KJER

MI JE BIL VELEPOSLANIK POGAČAR

PRIPRAVLJEN POMAGATI. TUDI NA

VELEPOSLANIŠTVIH SO NEKATERI V REDU

IN DRUGI NE…

FRANK

Zal se slab glas slisi precej dlje kot dober, kar na koncu koncev lahko mece tudi slab glas na Slovenijo.

Zivijo!

Povem ti za podobno tezavo, ki se je zgodila moji prijateljici, ki je povabila drzavljana afriške drzave v SLO. Na turistično vizo ne gre računat, ker je SIGURNO ne bo dobil. Poskusi s poslovno vizo. Torej poznati moraš enega privatnika, ki bo dal garantno pismo za tvojega prijatelja. In ta privatnik bo moral non-stop klicati na za-to pristojno ambasado in groziti z izgubo posla (in posledično z tozbo), če ta oseba (v tvojem primeru Indijec) ne bo moral priti v SLO. Računaj, da boš vizo, seveda, če ti bo še sreča naklonjena, dobila v enem letu. In to zato, ker bodo poslovno vizo večkrat brez razloga zavrnili – PREVERJENO. Zaposleni na ambasadah so PREVERJENO zelo neprijazni, ko se gre za izdajo vizumov. Mislim, da bi bilo dobro, če bi (ne)delo ambasadorjev in njihovih podrejenih vzeli v roke še novinarji, ker so res obupni.

Lep pozdrav, pa veliko sreče, ker jo boš potrebovala!

Lili

Bojan zanima kaj rabis za poslovno vizo?

Vabilo na sestanek, malo opisano oz. predstavljen predmet sestanka in to je to.

Seveda rabiš malo kreativnosti, če v neki deželi ne posluješ, ampak ni tak problem…

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close