Najdi forum

indijančki

Podravljene,

mogoče katera ve, kako se naredijo indijančki. Vse, od kreme, čokoladnega obliva in piškota? Zelo bi bila hvaležna za informacije.

lepo pozdravljene

A misliš tiste iz beljaka in sladkorja, pol ni nič kaj dost drugač kot šamrole. Beljake stepeš s ščepcem soli in sladkorjem nad soparo, da se naredi lepa gosta krema, testo pa ne vem kakšno je…..ni ravno indijanček moja najljubša sladica…..a ja na koncu pa s tanko čokoladno glazuro poliješ…..

Beljake /približno od 6 jajc/ stepaj. Ko je sneg že skoraj narejen, začni dodajati 25 dag kristalnega sladkorja-počasi, vmes lahko dodaš tudi malo vanilijevega. Ko je ta sneg trd, dodaj še kuhan sladkor. Tega narediš tako, da 1 dl vode in 25 dag sladkorja skuhaš /malo se pokuha, toliko, da se raztopi, nato ga ohladiš/ in počasi vlivaš v sneg in še naprej mešaš.
Še toplo maso/sneg/ nabrizgaj na okrogle piškote. Daj na hladno, da se malo strdi in po vrhu osuši. Nad soparo stopi 20 dag jedilne čokolade in 10 dag margarine. Vlij v ozko skodelico in začni pomakati v čokolado. Polagaj jih na mrežo /npr. od štedilnika/, spodaj pa pekač, da se čokolada odteče.

Jaz jih delam iz polovičnih sestavin, kar zadošča a 15 manjših indijančkov /v primerjavi z velikostjo kupljenih/. Običajno naredim tudi piškote /recept za linške/.
Ko nabrizgaš maso /jaz jo dam kar v plastično vrečko, vso naenkrat/, jih pusti kar kakšne pol urice na zraku, da se res osušijo, sicer ti bodo iz piškota padli v čokolado, ko jih boš pomakala.
Skodelica bi bila idealna takšna, ki je ozka in zgoraj malo razširjena, da lahko primeš piškot in indijančka pomočiš. Primerjaj velikost indijančka s skodelico, preden začneš pomakati.

Brez skrbi – uspeli ti bodo kot profesionalki, saj izgledajo in imajo okus kot kupljeni!

Srečno!
Ninanana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close