Najdi forum

Pozdrav …
Zanima me naslednje:
– za dalj časa se odpravljam na potovanje in del te poti bom preživela v Indiji
– ker se nimam namena cepit in se tukaj oskrbovati z zdravili, me zanima (predvsem glede malarije) ali je res v Indiji tako ogroženost z malarijo, da je nujno jemati tablete (lariam itd.)? Se da zdravila, antimalarike nabaviti dol? Če da, po kakšni ceni?
Bi morala biti še na kaj pozorna?
Vem, da je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici, a le v primeru, da si pripotoval z držav, ki so ogrožene s to boleznijo (npr.: Afrika). Se motim?
Proti hepatitisu A in B sem že cepljena. Je še kaj nujno? (da te drugače ne spustijo v državo?)
Lp

Hvala.

Kje pa bo potekal ostali del poti? Jure

Živjo,

za rumeno mrzlico se ti ni treba cepit, če prihajaš iz Slo, verjetno je tako kot si napisala (glede Afrike). Če ne greš po jugu Indije ti ni treba jemat antimalarikov….tam po jugu pa znajo bit kakšna bolj “sumljiva območja”…jaz sem jih jemala (lariam) za J Indijo, ampak sem jih kupla pri nas, tko da ne bi vedla kako je s tem tam….majo pa definitivno bolj učinkovite repelente proti komarjem, kot so naši….. Da te spustijo v državo rabiš samo vizo in potni list, nobenih potrdil o cepljenih ali pa kej takega…če si cepljena za hepatitis kot si napisala je to čist ok. Lp

katja

Jure,
načrt je tak, da se iz Slovenije krene proti Turčiji, Iranu, Pakistanu in za konec Indija … Kaj pa bo uresničeno, bomo pa kmalu videli.

Lp

Super. Imam LP Istanbul to Kathmandu. Že danes ga bom začel brati.

Sporoči ostale plane glede poti čimprej. Jure

in potem bos napisal svoje vtise .Samo, ne seri in ne zavajaj ljudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close