Najdi forum

Zanima me, za katere bolezni se je dobro cepiti, če greš v Indijo oz. kam blizu ?
Kje lahko to storiš in kje je najcenejše.
Hvala
LP

Bilo ze govora o teh cepljenjih, v Ljubljani imaš Inštitut za varovanje zdravja RS na Trubarjevi, niso najcenejši, so pa najbližji 😉 Je pa mogoče kakšna možnost za cepljenje v Italiji, preveri v starejših postih na forumih 😉

Za pred enim mescev je blo priporocano cepljenje proti hepatitis a in b in tifus pa antimalariki…

to je to. Drugace pa ce se bos cepil pri nas pricakuj enih 50k stroskov za cepljenja in zdravila.

Namaste!

no ja, ni se ti treba cepit za vse naštete bolezni…js sm bla v indiji pa sm se cepila sam proti hepatitisu A, antimalarike se pa sam odločiš kok jih boš jemal. itak pa lahk greš na zavod za zdravstveno varstvo in ti oni tam vse lepo razložijo.čaw

Nujno je da se cepiš proti Hepatitisu A. Llahko pa tudi za Hepatitis B. Lahko se cepiš v različnih krajih po Slo, v LJ imajo sedež na Zaloški 29, (tel.:01 244 14 33)
srečno P

Pred par dnevi sem govorila s prijateljico, ki se je pred 3 tedni vrnila iz Indije. Jemala je antimalarike, pa je rekla, da ji je žal in jih ne bi več, če bi šla še enkrat. Kaj mislite?

Ma o tem je ze bilo povedanega veliko… malo poisci po starih postih…

mi smo bili 4je, jemali lariame in nismo imeli tezav… samo drzati se je treba da jih vzames po obilnem obroku z veliko tekocine…

Odvisno v kateri del Indije greš. V Bengaliji in ob Gangesu na primer je vsekakor priporočljivo jesti antimalarike. Bolj v puščavskih delih Rajastana je pa to res nesmiselno.

Ko sem šel prvič v Indijo z motorjem, sem se cepil proti koleri in tetanusu, ker že dolgo nisem bil. Ko sem bil tam že četrtič se nikoli nisem cepil. S hepatitisi je pa tako, da se jih lahko izogneš s pametno uporabo pijač in hrane. Seveda je lahko biti pameten, ko že vse finte epoznaš. Kar se tiče “Delhi belly-a” – driske in malarije, dobiš v Indiji vse! V vsakem večjem mestu je ulica z “medical shops” in dobiš najučinkovitejša zdravila za lokalne težave, ki jih dobro poznajo! Veliko lažje je tudi če potuješ dol po tleh in ko prideš v Indijo je telo ža vsega hudega nvajeno. Po 10 urni vožnji z letalom pa je Indija za telo in dušo gotovo šok. Kar se antimalarikov tiče ima Vito čisto prav! Važno je kje si in v katerem času.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close