Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indija – malarija

Indija – malarija

Zdravo,

prosila bi, da mi poveste ali je treba za Indijo (tura od Delhi do Goa beach) jemati nujno tablete proti malariji. Baje imajo ful stranskih posledic?

Hvala.

Na tej “turi” ne rabis jemat antimalarikov, nabavi si pa repelente proti komarjem (mazila,spreji….) vendar v Indiji ne tukaj, ker so bolj efektivni…..
Lp
Shanti

super
mi je prav odleglo, ker te tablete me nič ne mikajo
kateri antirepelent pa priporočaš
a imajo iste blagovne znamke samo več enga strupa notri?

Ej ves da se ne spomnim imena ampak mislim da je bil odomus ali nekaj podobnega, ko bos prisla v Delhi, poisci hotel v predelu mesta po imenu Thamel in tam najdi kaksno ulicno lekarno, ki na prvi pogled zgleda nalo divje, vendar tam drzijo marsikaj…..
lp,
Shanti

pejt v kaksno lekarno tam, pa ti bodo dal,sej oni vejo, kaj .. nam je pomagal..nase maze in zvarki pa cist nc..tud jst ti svetujem, da ne jemljes antimalarikov, ker nam je prijatelj, ki ze nekaj let zivi v indiji povedal, da dol malarija sploh ni panika, ker imajo za vse njihove tipe zdravilo in da te prime samo kot nekaksna gripa

Ja, res imajo protimalarične tablete tudi stranske učinke. Sam jih sicer nisem občutil, niti kratkoročnih, niti dolgoročnih, čeprav sem na malaričnih področjih vedno jemal antimalarike. Seveda pa jih nisem jemal z alkoholom, mogoče je to dobro posebej poudariti.

Res je pa tudi, da je malarija trenutno še vedno najbolj smrtna bolezen, saj po podatkih svetovne zdravstvene organizacije pobere med 1 in 2 miljonoma ljudi letno.

Preventiva ali kurativa? To je osebna odločitev. Žal pa tudi po zdravljenju povzročitelj bolezni ostane v telesu in malarija lahko kasneje še večkrat izbruhne. Zato se mi primerjava z “nekakšno gripo” ne zdi ravno na mestu. Verjetno bi bil za natančnejši nasvet še najbolj na mestu kakšen zdravnik tropske medicine, saj jih imamo nekaj tudi pri nas.

Če karikiram, tudi nikumur ne svetujem, naj pri rdeči luči hodi čez cesto, samo zato ker mene še nikoli ni povozil avto. Enako mislim o tveganju na malaričnih področjih….

no primerjava z gripo je res smesna…….
Vito ti pa malo posplosujes……kdaj si bil nazadnje v Indiji?
Sicer pa skoda besed itak je tu gor vse skupaj ena navlaka blebetanj……dejanske izkusnje pa brez vrednosti……jeba!
Shanti

Indija spada med endemicna podrocja, za pot med Delhijem in Goo sicer ni neke hude panike, ampak bi ti vseeno priporocala, da vsaj poskusis z Lariamom, ce ti ne bo pasal, pa se vedno lahko nehas. Js sem glede tega ziheras in mi je blo fajn vedet, da sem zascitena. Drgac pa poznam bistveno vec ljudi, ki stranskih ucinkov niso imeli kot obratno.
Glede repelentov -njihovi sicer res bolj pomagajo kot nasi, ampak to je v mojem primeru pomenilo le, da se me je nameto stotih komarjev na dan lotilo deset komarjev (pretiravam, ampak…). Ne vem, sama se odlocas. Najverjetneje malarije ne bos dobila, tudi ce ne bos jemala Lariama, ampak tud ce enkrat spis s HIV pozitivnim, se najverjetneje ne okuzis.
Lepo se mej! 🙂

Ne!
***Odomos*** bo zadostova, sestavina je neka skorja drevesa in diši po limoni)l! Dobiš ga v vsaki drogeriji ali *farmacy* ali *medical shop* v Indiji! Kakšna mreža proti komarjem pa tudi ne bo odveč, pa ne zardi malarije – zaradi praskanja podnevi in piskanja ponoči!
LP!
Nomad

pa se to: tile antimalariki, ki jih dobis pri nas, te scitijo samo pred nekaterimi vrstami malarije, ne pa pred vsemi..jst sm se vedno zagovornica NE jamanja antimalarikov

To, da te neka stvar ne ščiti 100 odstotno je po moje pri vsaki bolezni. Obstaja pač večja možnost, da malarije ne dobiš, če ješ zdravila. Če mi priporočajo, ga vedno jemljem…je pa res, da kdor ne reskira, ne profitira. Slednjemu motu sama raje sledim pri kakšni drugi zadevi…bolezen v tujih krajih (sploh, če imajo zdravstvo grdo rečeno v k…) je še manj prijetna kot doma.

Zdravo!
Prvič sem bil v Indiji pred pribilžno 7 leti in takrat je prijatelj v Jaipur-ju dobil malarijo.
Iz lastnih izkušenj ti toplo priporočam da jemljem antimalarike. Ko bi videla kaj dela s človekom…, pa še v Indiji je malo bolnic, v katerih ti priporočam zdravljenje. Razdalje so velike in mimogrede mi smo od prvih znakov do bolnice (v pravem pomenu) v Delhi-ju porabili 20 ur vožnje z vlakom. 20 ur muke in trplenja za prijatelja in zame. V bolnico sem ga prinesel, ker zaradi izčrpanosti ni več stal na nogah. Pa še ko taxisti vidijo, da jih resnično potrebuješ je cena za prevoz 10 – 20 krat dražja.

Sama razmisli in pretehtaj riziko ki ga nosiš ali pa stranske učinke in ceno Lariniama. Res pa je da nekateri imajo tako močne stranske učinke, da jih preprostno ne morejo jemati. ( halucinacije, bruhanje, vrtoglavca…) Jaz na srečo nisem med njimi.

LP in imej se lepo v najlepši deželi na svetu “MOJI INDIJI”

NEMASTE Dejc

Pravilno je NAMASTE!

Pozna kdo razliko v delovanju in stranskih učinkih med Lariamom in Malaron-om?
Pri nas te Lariam za cca mesec dni pride cca 13.000 sit(škatla in pol), Malaron pa 50.000 sit (4 škatle).

Hvala

zele

p.s.: Ima mogoče kdo kakšno škatlico Malarona za prodat?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close