Najdi forum

Splash Forum Politični čvek In kaj za vraga manjka severni Koreji?

In kaj za vraga manjka severni Koreji?

Meni je cist ok drzava.

. https://youtu.be/StvF_ywrBlI

Hrana.

Demokracija.

Slabo spremljaš zadeve v zvezi s to državo.

Model idealne države za janševikarje.

Taček, ti že nisi radoveden.

Konvoj avtomobilov korejskega predsednika in plavajoči hotel na vodi. Ljudje pa omejeni na dva obroka riža in trav na dan.

Niti slučajno ne razmišljajo na glas. Zakaj? Ker ne smejo.

Poklonijo se kipu na cesti, njihovem velikemu vodji. Ker se tako spodobi.

So zatirani. So lutke. Tako so jih “vzgojili” od malega. Slepo sledijo pravilom.

…v razmislek…

Boljše kot vaša kvazi demokracija. Svobodni ste kolikor recejo in nic vec. Vi niste zatirani? Vi ste šele v posmeh. Država ima več suverenosti kot vi.

Če nebi zahod hotel na “demokratičen” način hotel nadtavljat te svoje “demokracije”… Dvomim da bi cel budzet sel na arsenal orožja.

Vi mate sele pravljico. Vi vi.

30 let se pufnes oz 30 let das za nekaj kar je… Lahko bi se reklo tvoja pravica. Nuja. Pa smesno stari v kakem zlaganem sistemu sele vi zivite. Pod kaksnimi nazori. Pravili.

Ni take razlike med njimi in nami. Tam ne smeš dvomiti v vodjo, pri nas pa ne v “stroko”.

banane, prašek pa kavbojke

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 21.12.2021 ob 21:38

Ni take razlike med njimi in nami. Tam ne smeš dvomiti v vodjo, pri nas pa ne v “stroko”.

Hahahah, pri nas tudi ne smeš govorit proti vodji, po novem plačaš kazen, če jih “žališ ali ogrožaš”.

Grenivka422, 21.12.2021 ob 22:25

Hahahah, pri nas tudi ne smeš govorit proti vodji, po novem plačaš kazen, če jih “žališ ali ogrožaš”.

Evo pa bo kmalu spet aktualni tisti vic iz Juge… samo malo ga bo potrebno predelati.

Se menita američan in jugoslovan, kje je več demokracije. Pravi američan: Pri nas se lahko pred Belo Hišo dereš “Dol predsednik Kennedy”, pa ti nobeden ne bo skrivil lasu na glavi. Pa pravi jugoslovan… Tudi pri nas se lahko pred Titovo residenco dereš “Dol predsednik Kennedy”… pa ti nobeden ne bo skrivil lasu na glavi.

Ne vem, ko gledaš fotografije študentskih demonstracij leta 1971 v Ljubljani, v komunistični diktaturi, ni nikjer robocopov, oblakov solzivca, gumijastih nabojev, polivanja z vodnim topom kot na demonstracijah leta 2021 v demokraciji.

Desperadodajka, 21.12.2021 ob 22:47

Ne vem, ko gledaš fotografije študentskih demonstracij leta 1971 v Ljubljani, v komunistični diktaturi, ni nikjer robocopov, oblakov solzivca, gumijastih nabojev, polivanja z vodnim topom kot na demonstracijah leta 2021 v demokraciji.

Če pa gledaš videoposnetke vidiš še več. Policaji so se takrat prijateljsko in tovariško obnašali do protestnikov❗❗❗

Saj danes če boš imel čisto ekološke demonstracije ne bo nobene razlike. Lohk mahaš s transparenti kolikor hočeš. Tako, da ni ravno primerljivo ne… s političnimi demonstracijami, kjer protestiraš proti vladi, predsedniku… etc

Epic Fail, 21.12.2021 ob 22:35

Evo pa bo kmalu spet aktualni tisti vic iz Juge… samo malo ga bo potrebno predelati.

Se menita američan in jugoslovan, kje je več demokracije. Pravi američan: Pri nas se lahko pred Belo Hišo dereš “Dol predsednik Kennedy”, pa ti nobeden ne bo skrivil lasu na glavi. Pa pravi jugoslovan… Tudi pri nas se lahko pred Titovo residenco dereš “Dol predsednik Kennedy”… pa ti nobeden ne bo skrivil lasu na glavi.

Ja tako nekako, sicer je bil pa vedno rezerviran apartma Goli otok ?

Ali pa leta 1988, v totalitaristični strahovladi demonstrirati pred vojaškim sodiščem, vzklikati parole proti vojski in rdeči tiraniji, pa nikjer nobenih tankov, protidiverzantskih enot in agentov v črnem, da bi pomendrali množico. Demokrat, kateremu v podporo so se zbirali, si je prisegel, da ne bo ponovil napake jugoslovanskih oblasti in dovolil ulici, da nekaznovano takole razsaja, ko bo enkrat svoboda.

Radovedni tacek, 21.12.2021 ob 21:11

Meni je cist ok drzava.

. https://youtu.be/StvF_ywrBlI

@ Radovedni tacek

Jaz vem, da bi mi osebno manjkal necenzurirani internet, ker je moje zanimanje nekoliko širše. Ostalo bi se že prilagodil, da bi meni bilo OK. ?

Grenivka422, 21.12.2021 ob 23:08

Ja tako nekako, sicer je bil pa vedno rezerviran apartma Goli otok ?

GRENIVKA,

Ti povem nekaj kar te bo presenetilo?

Veš koga so uglaunem zapirali na goli otok? Komuniste!

A misliš, da je udba pobila več ljudi kot ameriške tajne službe?

Medtem ko smo mi spadali med neuvrščene in so po Ljubljani hodili črnski študenti, so v ameriki pobijali najpomembnejše borce za pravice temnopoltih.

Ampak, da pa boš popolnoma razumela primerjavo med ameriko in jugoslavijo, te pa vprašam kaj se je zgodilo s predsednikom Kenedijem, ki je umenjen v vicu na katerega si odgovorila?

Ja ubili so ga. Samo toliko, da bo jasno kakšna dežela svobode je Ameeika!

Verjetno kaj dosti od tega kar trobi “razviti” zahod že ne. Sama propaganda jih je z namenom pokoritve. Tisti, ki se jim uprejo  so obsojeni kot najslabši, sledijo grožnje, sankcije, nasilje, revolucije, teror, atentati, politične in civilne žrtve, civilne kot kolateralna škoda (po ameriško) vse videno že na stotine držav.

Torej kaj manjka SK?

Po mojem mnenju:  Manjka jim čistega miru pred nasilnimi amiji.

zatoo, 22.12.2021 ob 20:29

Verjetno kaj dosti od tega kar trobi “razviti” zahod že ne. Sama propaganda jih je z namenom pokoritve. Tisti, ki se jim uprejo  so obsojeni kot najslabši, sledijo grožnje, sankcije, nasilje, revolucije, teror, atentati, politične in civilne žrtve, civilne kot kolateralna škoda (po ameriško) vse videno že na stotine držav.

Torej kaj manjka SK?

Po mojem mnenju:  Manjka jim čistega miru pred nasilnimi amiji.

O hej. ?

A si ti ZATOO iz tem o telenovelah?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close