in kaj potem, če se okužbe dvigajo???
Kot rečeno že v začetku tedna, številke v bolnicah še vedno padajo!!! Kljub temu, da se že skoraj dva tedna dviga število okužb v nebo!
Dejstva:
5. 1.- hospistaliziranih 542
6. 1.- 550
7. 1. – 547
8. 1. – 538
9. 1. – 537
10. 1. – 572
11.1. – 553
12. 1. – 538
13. 1. – 527
Prejšnji četrtek torej, ko je bil že 4. dan močnega poskoka okužb, je bilo v bolnicah 550 ljudi, ta četrtek, ko bi moralo naraščati, jih je pa samo še 527.
In oni znova propagirajo cepljenje, ki je dokazano brez veze. Sem 2x cepljena BTW in bi se še enkrat, če bi videla, da hospitalizacije hudo naraščajo. Ampak takole? Cepimo se, omikron je pa navaden prehlad?? Pa kaj lahko že nehajo s temi testiranji, karantenami, cepljenji….
ja šur ja, 13.01.2022 ob 12:47
Kot rečeno že v začetku tedna, številke v bolnicah še vedno padajo!!! Kljub temu, da se že skoraj dva tedna dviga število okužb v nebo!
Dejstva:
5. 1.- hospistaliziranih 542
6. 1.- 550
7. 1. – 547
8. 1. – 538
9. 1. – 537
10. 1. – 572
11.1. – 553
12. 1. – 538
13. 1. – 527
Prejšnji četrtek torej, ko je bil že 4. dan močnega poskoka okužb, je bilo v bolnicah 550 ljudi, ta četrtek, ko bi moralo naraščati, jih je pa samo še 527.
In oni znova propagirajo cepljenje, ki je dokazano brez veze. Sem 2x cepljena BTW in bi se še enkrat, če bi videla, da hospitalizacije hudo naraščajo. Ampak takole? Cepimo se, omikron je pa navaden prehlad?? Pa kaj lahko že nehajo s temi testiranji, karantenami, cepljenji….
je rekla včeraj zdravnica ga. Trunk iz ZD Kamnik v prispevku na Kanalu A ob 18:00 uri ( si lahko pogledate za nazaj), ko so snemali v živo, novinarka ( Manca Turk) v prispevku reče, da kličejo osebe v izolaciji in so zdravnico posneli, ko je povedala, citirano: vzemite Lekadol, pijte čaj in počitek.
Kaj se tako ne zdravi navaden prehlad, pa viroza?
Lekadol čaj in počitek, 13.01.2022 ob 12:57
je rekla včeraj zdravnica ga. Trunk iz ZD Kamnik v prispevku na Kanalu A ob 18:00 uri ( si lahko pogledate za nazaj), ko so snemali v živo, novinarka ( Manca Turk) v prispevku reče, da kličejo osebe v izolaciji in so zdravnico posneli, ko je povedala, citirano: vzemite Lekadol, pijte čaj in počitek.
Kaj se tako ne zdravi navaden prehlad, pa viroza?
Sem ravno peljal čez Kamnk. Vrsta za testiranje do semaforja, so prišli miličarji delat red.
wd40a, 13.01.2022 ob 12:59
Sem ravno peljal čez Kamnk. Vrsta za testiranje do semaforja, so prišli miličarji delat red.
verjetno si peljal skozi Kamnik, ne čez 🙂
Jaz pa v rondoju Stožice , en cel krog- ne duha ne sluha v uvozu ali izvozu potencialnih testirancev; samo za primerjavo 🙂
Okužbe padajo, nevarne stike so pa zdaj v šolah in vrtcih skrajšali od 45 min na 15 min. Torej če je bil nekdo v stiku z obolelim 15 min in več, mora v karanteno. To pomeni, da so zaradi enega pozitivnega učenca v karanteni vsi učitelji, ki so ga imeli ta dan. Torej lahko šolo zaprejo.
Zdaj ko je ministrstvo to preložilo na pleča ravnateljev, bodo ravnatelji počasi pozaprli šole, ker bo polovica učiteljev v karanteni (pazite, zdravih!!!)
rok-1, 13.01.2022 ob 16:09
A je res tako težko razumeti, da “za vsak slučaj”? Če bi šlo kaj narobe, imaš potem argument.
Sicer je pa lepo videti, kako hospitalizacija ne gre gor. Vsaj zaenkrat.
Do kdaj pa naj bi se šli “za vsak slučaj”? Poglej si recimo naraščanja hospitalizacij ob prejšnjem valu- 3. 11., takoj po krompirjevih počitnicah velik porast okužb (ampak ne tako velik kot zdaj), po 4 dneh so začele visoko naraščati tudi hospitalizacije. Ob zdajšnjem valu pa nič, po 10 dneh še vedno nič, padajo.
Politika in zdravstvo pa spet nabija s cepljenjem, karantenami in 10 tisočimi PCRji. Kot so že rekli prej, tudi jaz sem se cepila 2x s Phizerjem, po novo dozo pa nima smisla da grem. Zakaj že, če ni hudih primerov omikrona in niti porasta števila v bolnicah? Komu na čast? Zakaj še vedno jodlajo, kako je poživitveni odmerek hudo potreben, če ne gre ne za eno ne za drugo? Še več, niti varuje ne pred omikronom. WTF?
Še Ihan je rekel, da nima smisla 4. in 5. in ne vem kateri poživitveni odmerek, saj je treba cepiva prilagoditi obstoječemu sevu. Niti 3. nima smisla, saj gre že za omikron in ne več delto.
Ja pa fak no, 13.01.2022 ob 16:14
Ponavad je v bolnicah dober teden zamika .. če bo ostal tko kot je, lahko pa s tem terorjem počas zaklučmo, vključno s karantenami in izolacijami. Je že dolgočasno vse skup.
Zdaj je točno 10 dni po prvem velikem porastu (3. 1.). Številke padajo. Kot so že rekli, v prejšnjih valih so številke že 3. ali 4. dan po prvem porastu začele rasti tudi v bolnicah. Po dveh tednih so v bolnicah dosegli že vrhunec obolelih in potem je tretji teden že padalo. Zdaj ni bilo nobenega porasta, samo pada.
Oziroma, če natančno pogledamo, 10. 1. je bil porast- 572 hospitalizirana (dan prej 537). Ampak že 11. 1. je začelo spet upadat, danes je pa sploh nizko št. -527. Tako nizko št. hospitalizacij kot je bilo včeraj, je bilo enkrat septembra.:) Kaj če je bilo to to? 10. 1. je bil vrhunec tega vala glede hospitalizacij, zdaj bo šlo samo navzdol?
Rok, do kdaj pa naj bi imeli “za vsak slučaj”, tudi mene zanima.
Odličen komentar študenta 6. leta medicine:
mlada stroka ve kaj je res, 13.01.2022 ob 16:39
Odličen komentar študenta 6. leta medicine:
Se popolnoma strinjam z njim. Kot pravim, propagira se cepljenje, ki nima nobene veze s sedanjim stanjem stvari. S tem da ni omenil aspekta manjšanja št. hospitaliziranih, kar je tudi zelo pomemben dejavnik.
ja šur ja, 13.01.2022 ob 16:34
Zdaj je točno 10 dni po prvem velikem porastu (3. 1.). Številke padajo. Kot so že rekli, v prejšnjih valih so številke že 3. ali 4. dan po prvem porastu začele rasti tudi v bolnicah. Po dveh tednih so v bolnicah dosegli že vrhunec obolelih in potem je tretji teden že padalo. Zdaj ni bilo nobenega porasta, samo pada.
Oziroma, če natančno pogledamo, 10. 1. je bil porast- 572 hospitalizirana (dan prej 537). Ampak že 11. 1. je začelo spet upadat, danes je pa sploh nizko št. -527. Tako nizko št. hospitalizacij kot je bilo včeraj, je bilo enkrat septembra.:) Kaj če je bilo to to? 10. 1. je bil vrhunec tega vala glede hospitalizacij, zdaj bo šlo samo navzdol?
Rok, do kdaj pa naj bi imeli “za vsak slučaj”, tudi mene zanima.
kot se jaz spomnim naj bi človek pristal v bolnici 7-14 dni po okužbi, pa tud v reali med znanci je izkušnja točno taka, tko da dejmo še mal počakat, ker ta teden je okužb precej več. Konec januarja bo verjetno že bol jasno kje točno smo …
Ja pa fak no, 13.01.2022 ob 16:52
kot se jaz spomnim naj bi človek pristal v bolnici 7-14 dni po okužbi, pa tud v reali med znanci je izkušnja točno taka, tko da dejmo še mal počakat, ker ta teden je okužb precej več. Konec januarja bo verjetno že bol jasno kje točno smo …
Če pogledaš kovid sledilnik za 4 mesece, tam kažejo hospitalizirane, je jasno videti, da je po prvem velikem porastu okužb 3. 11. število hospitaliziranih začelo naglo naraščati že 4. 11. Čez dva tedna je bil dosežen že VRHUNEC okužb in se obdržal en teden (1000 – 1160 ljudi v bolnicah). Četrti teden po porastu je pa število začelo padati.
Torej bi zdaj morali imeti visok porast in to vsak dan 30+ ljudi v bolnicah (od 4. 1. dalje). Pa se število niža, smo pa že 10. dan po porastu okužb, in to po veliko večjem porastu kot je bil novembra. Nope, nekaj ni v redu, se ti ne zdi?
Sem že rekel, da ne bom več solidaren do nikogar, ker je solidarnost v teh dveh letih šla rakom žvižgat. Pa me je premagalo, ker dobim prav alergijo, ko slišim za lekadol:
V primeru okužbe NE jemljite Lekadola. Lekadol je najslabše, kar lahko vzamete. Zdravnik naj vam predpiše Brufen 600, za zbijanje vročine pa, če niste alergični, Aspirin. Veliko D vitamina, C vitamin in cink, veliko tekočin, vlažen zrak za izkašljevanje, Fluimukan. Tako v prvih dneh. Če vročina vztraja, ali če popusti in se čez nekaj dni znova pojavi, pa antibiotik in kortizon. Vztrajajte, da vam zdravnik predpiše to terapijo. Pomembno pa je, da vzamete Brufen ali Aspirin takoj v prvih urah od pojava simptomov. Pravočasno zdravljenje večinoma prepreči hospitalizacijo. Nikakor pa ne Lekadola.
ja šur ja, 13.01.2022 ob 17:26
Če pogledaš kovid sledilnik za 4 mesece, tam kažejo hospitalizirane, je jasno videti, da je po prvem velikem porastu okužb 3. 11. število hospitaliziranih začelo naglo naraščati že 4. 11. Čez dva tedna je bil dosežen že VRHUNEC okužb in se obdržal en teden (1000 – 1160 ljudi v bolnicah). Četrti teden po porastu je pa število začelo padati.
Torej bi zdaj morali imeti visok porast in to vsak dan 30+ ljudi v bolnicah (od 4. 1. dalje). Pa se število niža, smo pa že 10. dan po porastu okužb, in to po veliko večjem porastu kot je bil novembra. Nope, nekaj ni v redu, se ti ne zdi?
Počakimo do konca meseca, ne bit tolk neučakani no ..
Ja pa fak no, 13.01.2022 ob 18:16
Počakimo do konca meseca, ne bit tolk neučakani no ..
In zakaj točno bi čakali 4 tedne na porast hospitalizacij, če so v vsakem prejšnjem valu rasle takoj ob pojavu prvega velikega porasta okužb, vrhunec pa dosegle po dveh tednih. Pa poglejte si stvari za nazaj, no.
A zdaj bomo pa čakali na začetek rasti 4 tedne? In potem? Kaj pričakuješ, da bodo rekli 25. januarja, če bo stanje še vedno tako kot zdaj? Res misliš, da bodo nehali s karantenami, cepljenji in testiranji. Ne verjamem.
no ja ja, 13.01.2022 ob 18:44
In zakaj točno bi čakali 4 tedne na porast hospitalizacij, če so v vsakem prejšnjem valu rasle takoj ob pojavu prvega velikega porasta okužb, vrhunec pa dosegle po dveh tednih. Pa poglejte si stvari za nazaj, no.
A zdaj bomo pa čakali na začetek rasti 4 tedne? In potem? Kaj pričakuješ, da bodo rekli 25. januarja, če bo stanje še vedno tako kot zdaj? Res misliš, da bodo nehali s karantenami, cepljenji in testiranji. Ne verjamem.
Kaj bi pa ti? Jutri ukinla testiranja, cepljenja in vse? Ma res nimate čist nobenga potrpljenja …
Forum je zaprt za komentiranje.