Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis in-ear monitors

in-ear monitors

Mi zna katera napisat, kako se pri nas imenujejo “in-ear monitors”? Gre za zadevo, ki jo uporabljajo glasbeniki, da lahko na velikih koncertih “zadušijo” zvok, ki se proizvaja okrog njih in slišijo le ritem/melodijo po katerem pojejo.
“Ušesni monitorji” ne zveni najbolje …

jaz bi rekla kar slušalke

Hvala.
Sem razmišljala o tem, ampak si kot slušalke predstavljam bolj nekaj takega, kar ima “vrvico” in ne zaduši zunanjega zvoka – če bi jih namreč imela na sebi, okrgo tebe pa bi kričalo npr. 50.000 ljudi, ne bi slišala svoje glasbe.

Kako da ne? Če je ta glasba dovolj na glas, ne slišiš zunanjih zvokov.
Podobno kot brezžični mikrofoni obstajajo tudi brezžične slušalke, “vrvica” oziroma po domače žica pri teh ni pogoj za delovanje.

Kako da ne? Če je ta glasba dovolj na glas, ne slišiš zunanjih zvokov.
Podobno kot brezžični mikrofoni obstajajo tudi brezžične slušalke, “vrvica” oziroma po domače žica pri teh ni pogoj za delovanje.[/quote]

Hvala.
Saj je res ja … Že od začetka sem si predstavljala nekaj, kar si daš v uho (to je pomembno – V uho), a sem mislila, da obstaja še kak drug izraz, ne le slušalke – zagotovo obstaja, a ga je težko najti.
Gledam po trgovinah, ki prodajajo opremo za glasbenike, pa vsi napišejo kar angleški izraz “in-ear monitors” … “Monitors” je kar pomemben del, ker s tem v bistvu spremljaš (“monitoring”) svoj ritem – tistiga, ki je namenjen ljudem namreč ne slišiš zaradi njihovega vpitja. Se pa take “slušalke” tudi razlikuejjo od “navadnih” (jakost basov ipd.).

New Report

Close