“In crno naj bo crno”
Mene pa zanima, kako ohranjate barvo svojih najljubsih crnih oblacil…
No, recimo, da je zgornji stavek ironijana na tisto, kar bom napisala. Kljub polni omarici razlicnih pralnih sredstev in ostalih detergentov so moje crne majcke… Jasno, sprane in sive… Saj ne, da bi jih toliko imela ampak so pa zelo uporaben kos oblacila.
Zanima me, ce Perwool Black Magic deluje. Jaz uporabljam zeleni Perwool Colour Fix pa ne vidim ucinka, cetudi vse stvari perem narobe obrnjene in jih tako tudi susim. In jasno,prvic celo operem na roko.
Bi bila primrna resitev nakup crne barve in barvanje v pralnem stroju tako, kot je v enem od spodnjih postov predlagala Katja?
LP
Nina, mogoče jih pereš na napačnem programu v stroju. Obnese se, če pereš s programom za občutljivo perilo in na 30 ali 40 stopinj. Pa tudi mehčalec je zelo pomemben. Mogoče predoziraš pralni prašek? Zelo v redu so tekoči detergenti namenjeni za barvno perilo- Ariel Color, ampak s temi jaz operem le včasih. Ne vem, ampak meni se tudi bombažne črne stvari ne sperejo hitro. Poskusi namesto mehčalca dodati nekaj jabolčnega kisa (ne bo smredelo po kisu). Drgače se pa strinjam s Piko, da je veliko odvisno od kakovosti tkanin, bombaž se najhitreje spere.
Torej, kupila bom barvo in barvala. Ze ta vikend, ce bo vreme tako kislo, kot se kaze. Drugace bom lahko res nosila samo se za doma. Tega imam pa ze itak prevec. …in poskusila bom se z dodatkom kisa, da bom fiksirala barvo.
BTW jullie, lahko vprasam, kaksno barvo si kupila. Katja spodaj pise, da je bila v Arsu. Ampak barv je verjetno vec. Ce se ne spomnis imena bo veliko ze to, da mi poves, v kaksni embalazi je bila.
Forum je zaprt za komentiranje.