Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime za fantka: Jernej ali Nejc?

Ime za fantka: Jernej ali Nejc?

Glasujte …

Jernejc

To je itak eno in isto.

Meni je znanka komentirala, da mora biti v imenu R, da je to bolj stabilna oseba.

Razmisli o ljudeh okoli sebe s to črko v imenu, če drži.

Odgovor na objavo uporabnika
To je lepo, 23.08.2025 ob 12:47

To je itak eno in isto.

Ja, saj

nejc  je pedrsko, poženščeno, dojenčkasto.   jernej  je izpeljanka iz ženskaga imena jerneja.  kva maš to za ena pofukana imenaz a fanta???  pa kaki jernej neki?  kaj bo pol- jerč?  đeri?   yule,yuli??    al še huje nejc?   pederski nejc?

kaj s ti nora malo mamica?  kupi si pesa pa mu daj ime pofukano lezbično ime.

fantek?    kaj pavem.  nik,  tilen, aleš, magari sebastjan- sam toje pol skoz al je i al j.  neki kratkega, bolj modernega močnega.  kako pa je očetu ime? dedeku?  naj bo  xxx ml.  kaj pač ej foter. če je foter gorzad, naj bo gorazd!!  isto ko ati.

daj ženska nehaj z tem feminizmom pofukanim, ko boš z tem nejcem tako hitro ločena da bo groza.

Nace

Jernej se na kmetih reče Jernejc. Pol se jih pa kliče ali Nejc ali pa Jerč. Odvisno kater del imena uporabiš.

Daj ime Jernej. Nejc ga potem še vedno lahko kličete.

Odgovor na objavo uporabnika
Neznanka578, 23.08.2025 ob 14:21

Meni je znanka komentirala, da mora biti v imenu R, da je to bolj stabilna oseba.

Razmisli o ljudeh okoli sebe s to črko v imenu, če drži.

Vsaka močna in stabilna denarna valuta ima v imenu R.

Euro, Dolar, Tolar, Denarij, Sestercij, Krona, Marka, Forint, Dinar itn.

Če imate v genih v familiji govorno napako se izognite imenom, ki vsebujejo R.

Jernej

Nace pa sploh ne… Meni je to ime eno izmed najgrsih

Na Jerneja se jesen nareja …

Drugače pa mogoče – Irenej, Enej …bolj sofisticirano hehhe…

Jerneje včasih kličejo tudi ” Džeri” , “Đeri “., “Jerry “, ..ker a niso tak klicali bivšega skakalca Jerneja Damjana …?

Jernej je ime, Nejc je vzdevek za to ime. V zalo starih casih so jih klicali tudi Jarni.

Ne vem, če R v imenu že avtomatsko garantira stabilno osebo, delujejo pa taka imena bolj močno, odločno, čisto zaradi fonetike, tako da je to bolj psihološka sugestija.

(Iz podobnih, fonetičnih, razlogov) osebno ne bi izbrala nobenega imena (M ali Ž), ki vsebuje C, ali pa trdo zveneče soglasniške skupine (Jedrt, Špela, Črt…).

Ergo, od dveh na izbiro, Jernej. Vsaj v dokumentih. Ker bo ta človek enkrat tudi odrasel in je (vsaj zame) to bolj primerno ime za odraslega moškega.

To je tako, kot bi vprašala, ali naj bo Janez ali Jan. To je oboje isto, samo krajša in daljša verzija.

Se pa strinjam s tistim zgoraj: ime Nejc je za odraslega moškega neprimerno, zveni infantilno.

Nejc je samo za otroka, ker deluje otroško. Bolje je Jernej.

Mladi starši imena svojim otrokom izbirajte tako, da se bodo lahko vklopili v večinsko populacijo mladih v Slobaniji. Tako jim bo lažje v odraščanju in ne bodo izločeni iz večine. Albansko jih pričnite učiti nemudoma, to je jezik prihodnosti v deželici pod Alpami.

Predlagam imena kot so Gruton, Driton, Bljerim, Guštim, Kujtim, Ermalit, Gezim, Megrim, Irfan, Egzon, Defrim, Kruton, Skerdilas, Plator, Gamedaj, Baftjar, Bledar, Gazmend, Mentor, Pelumb, Qemal, Rexep, Yiljet, Shpetim, Bramor, Gritan, Đezar, Mehmet, Mohamed.

Nejc.Daj Jernej drugače naglasijo na Štajerskem kot na ljubljansko gorenjskem koncu.

Res nisem brala drugih, ampak mi enega simpatičnega Jerneja že od malega kličemo Nejči… Mu paše, ker je res en cartek, simpatični Jernej. In zame bo vedno Nejči.

Nisem brala drugih…

KOLIKO  lulik pa je pofukal ta simpatičen cartek??   koliko pizd je pofukal? koliko  mladih damic mu fafa kurac??

no to  je to.

Nejc, pa upam da bo lep dojenček 😀

Hmmm…

Lojze naj bo!

Mocna, stabilna, nasa muskarcina!

men je Jernej čudovito ime, ne vem kaj je fora teh komentarjev? pa v katerem vesoljnem svetu bi kdo izbral IRENEJ al pa ENEJ namesto JERNEJ??

V sorodu imamo Jerneja, vsi ga kličemo Nejc.

Arnec ! Pri nas Poharcih  je Jernej Arnec ?

Sem imela enga starega strica Arneca, pa sem enkrat vprašala, pa kako mu je pravzaprav ime. Krščen Jernej, ime baje že več generacij v družini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close