ime za deklico – mož se ne strinja
Mene pa samo nekaj zanima 🙂
Kako bosta vidva z možem vplivala na to, kako bodo otroka klicali drugi?
Ok…na žlahto že mogoče…v šoli pa – ni šans.
Če gledaš pri puncah jih ponavadi še kličejo po imenu ali pa kako okrajšano, fante pa itak sao po priimkih ali vzdevkih…a je potem sploh še vazno kaksno ime imaš? 😉
jaz osebno ne bi pomislila na zofi, zofijo… to še ne pomeni, da drugi ne bi/bojo.
moj brat in njegova nosečka sta kot zmešana študirala za imena… za punčko sta se takoj strinjala, za fantka pa vsak predlog, ki ga ženska da njemu ni ok, vedno nekej najde kako ga bojo klicali itd. …brez veze, zmerej se bo našu en vzdevek, pa kakršnokoli ime že bo.
uglavnem, da še mal postokam… zdej pa, ker nista našla nobenega imena, ki bi odgovarjal obema ga bosta “ukradla” nama (pod narekovaje sem dala ker… jaz še nisem noseča, ampak sma s fantom že odločena kako bo ime otročku ko bo-imama ime za punčko in fantka… in slednjega sta nama pobrala onadva :-(( ja, sma jima rekla že, pa naju zdej že ignorirata ko kaj omenima, mislita si verjetno kaj v smislu: sej ga boma midva imela prva… mislim, kr neki… :-(…)
Mi imamo Sofijo, pa jo nihče ne kliče Zofka! Ne vem pa od kje ljudem asociacije na Zofko???Sofija je ime ki izhaja iz grščine: Filo Sofija-kar pomeni ljubiti modrost in nikakor ni bilo prej ime Zofka! in res ne vem kje ljudje to pobirajo…kvečjemu je Zofka nastala iz tega prelepega imena Sofija. Sicer pa tudi med vami, ki vam ni všeč to ime imate imena ki niso všeč npr. meni (npr. Vladka ipd..). Zato pa se ne oziram na mnenja drugih ljudi, ki mi v življenju ne pomenijo nič Poslušaj samo svoje srce in ne išči komentarjev pri drugih ljudeh..pa srečno pri izbiri
Forum je zaprt za komentiranje.