Imate prostostoječi ali vgradni hladilnik?
Navadna omarica je plitva, cca 40 cm, jaz potrebujem tako okoli 60.
Poleg tega… Bi pa globoka omarica, če bi se že dalo dobiti tako globoko, grozno zgledala nad nevgradnim hladilnikom. Vsaj po mojem mnenju.[/quote]
No, to je sicer res, da je viseča omarica bolj plitva. Glede videza bi se pa dalo debatirati.[/quote]
No, saj tudi hladilniška omara je bolj globoka in prav tako štrli in ni poravnana z zgornjimi omaricami.
Imeli smo vgradnega, pa smo se preselili in ta vgradni zdaj stoji samostojno, v omaro smo pa dali police in jo izkoristili za kuhinjske potrebščine. Tako da avtorica, komot kupiš kuhinjo, ki ti je všeč, saj ti ni treba imeti v omari hladilnika, ga lahko lepo ven postaviš.
Primerjava z vgradnim in samostoječim, velia prednost je v čiščenju, vgradnega moraš vleči ven in noter, da ga očistiš, samostoječega pa obrišeš okoli in okoli za šalo. In ja, če se pokvari, iščeš enake dimenzije, ki jih itak nikoli ni…
Nas čaka menjava kuhinje in hladilnik bo sigurno samostoječ, pa kuhinja bo imela eno veliko omaro, namenjeno hladilniku ali ne, nima veze,je praktična.
Ko sem iskala hladilnik pred dvema letoma, je bil vgradni (višji in z zamrzovalnim delom) samo eden no frost, pa se ta je bil res drag. Zato sem potem kupila samostoječi no frost in mi ni žal. Si sploh ne predstavljam, da bi morala odtajevati. Poglej kaj je danes na izbiro. Absolutno priporočam no frost.
Enako. Najprej je bila v kuhinji predvidena samostojna luknja za hladilnik, šele potem ostalo pohištvo kuhinje izrisano po meri. In ker imamo ameriški model – dvokrilni že 15 let, kupimo takega, ki je na kolescih za lažje odmikanje, premikanje pri odstranitvi in menjavi. No, naslednji bo pa fransoski model -dvokrilna vrata hladilnika zgoraj, spodaj pa dva izvlečna zamrzovalna predala, ne več levo krilo zamrzovalni del. Ker je bolj funkcionalno ( v hladilnik tako lahko spraviš sel dolg pladenj ali nekaj, kar je dolgo do 90 cm), spodaj pa imaš predala z ločenim delovanjem, torej lahko enega izklopiš in modulom – lahko je zamrzovalnik ali pa spremeniš en ali oba predala v hladilnik. Pa ledomat je tak, da kocke stresa v predalček, ne pa da ti zasede polovico zamrzovalnika, kot je pri ameriških dvokrilnih modelih.
meni je najbolj pomembna naprej funkcionalnost hladilnika, ne zunanjost in način vgradnje.
Prostostoječi in mi ustreza. Estetsko so mi sicer lepši vgradni (ker mi moderno pohištvo ni všeč, najlepše pa samostoječi pašejo v moderne kuhinje), ampak je to bolj praktično – lažje se hladi, manj prahu se nabira na rešetkah, lažje ga je čistiti, ko bo treba kupit novega ne bo dilem z merami, lahko ga prestavljam po prostoru, če si premislim kje mu je optimalna pozicija itd.
Če primerjaš hladilnika, je prostostoječi boljši, ima pri isti višini večjo prostornino, pa no frost funkcije nimajo vgradni.
Postavljen mora biti na koncu sestava in če ti je to O.K., ga kupi. Mene je ta postavitev motila, ker mi je odžiral svetlobo, ki prihaja od okna in smo se ob menjavi kuhinje odločili, da ga postavimo na začetek sestava, zato smo se odločili za vgradnega.
Forum je zaprt za komentiranje.