Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imamo sploh še kaj "slovenskih delavcev"?

Imamo sploh še kaj "slovenskih delavcev"?

Sam naslov že dosti pove….namreč kje se skriva 74.000 brezposelnih oseb v Sloveniji, na drugi strani pa podjetja ne dobijo delavcev…

Pošteno plačaj delavce, pa jih boš takoj našel.

Kakšna je poštena plača za 3 izmensko delo v proizvodnji? Sprašujem informativno za kakšno plačo bi ljudje to delo opravljali…Neumni kometarji kot so 3000€ neto so nepotrebni…

Vrtna, gozdna, hišna in druga dela delam sam. Hišo delali oče s svojimi sodelavci, sorodniki, sosedi.

Tuji delavci torej meni še niso “ništa izradili”, kamoli decu.

Vesel oče – v Sloveniji nismo in ne potrebujemo nobenih tujih delavcev.

1969 so politično uvažali južnake. Ker gospodarsko jih nismo potrebovali.

Pr. Z juga smo recimo uvažali surovine (železo), jih preoblikovali v naših tovarnah (železarnah) s poočjo uvoženih južnakov.

A ne bi bilo bolje, ko bi npr. surovine (železo) preoblikovali tam dol?

In ko so naši doživeli degradiranje (južnakom so takoj dodelili stanovanja, vodilna delovna mesta itd.) jim ni preostalo nič drugega, kot da gredo naprej, večidel v Nemčijo. Pravi exodus!

Južnaki so kot gradbinci veliko gradili – zase! Mi, Slovenci nimamo od njih nič.

Zaposli se, pa bo eden od delomrznežev manj.

Glede na to, da se tako dela v magni v Grazu in se slovenski delavci skoraj tepejo za siht tam, bi rekla, da mi marsikdo to delo opravljal v slo. Torej 1750, izplačilo na trr. Toliko dobijo tam, pa verjami da delajo kot mravljice. Seveda govorim za delavce brez izobrazbe.

Po čem sklepaš da nisem zaposlen?

Je ta znesek 1750e neto izplačila rekla kazala povedu sosed od soseda ali so to realne preverjene številke. Ker kolikor je meni jasno tam zaposlujejo preko agencije in težko verjamem da so take številke mogoče sploh glede na dodatno provizijo, ki jo plačujejo agenciji.

Kaj pa potem zavidaš tem 74 000 brezposelnim? A ti ni delo vrednota sama po sebi? Si jim mogoče fouš, ker jim ni treba delat, kar ti sovražiš počet? Daj odpoved in pojdi med brezposelne. Jaz ti prvi privoščim socialno podporo. Nisem fouš.

Slovenci ste PRELENI za grda dela, juznjaki poprijemo za vse, slovencki smo pac raje na socialni ane

Znesek je realen za 3 imensko delo. Pol žlahte mi dela gori, videla sem tudi plačilne liste. Kolegica za 2 smeni dobi cc1400. So pa to minimalne avstrijske plače za to kolektivno pogodbo, dodatek imajo samo na nočne, posebaj ni malice in prevoza. Delavci z priznano izobrazbo npr avtomehanik, pridejo čez 2200. Agencije v Avstriji so malo drugače urejene, vse pa vežejo kolektivne pogodbe in delavca nič ne stane. V večini imaš preko agencij se kakšnih 50 eur več., ker imajo svoje pogodbe.

Ce prav razumem se v proizvodnji res ves cas dela in ni blefiranja..na kompu, po sestankih in ostala office masila torej bi rekla, da je postena placa za troizmensko 1300 neto (plus prevoz in malica).

Kako zdaj: smo ali ste?

V naši proizvodnji imamo že 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tujcev (bivša juga), delo troizmensko, plača okoli 900-1000 neto (brez malice in prevoza).

Ce prav razumem se v proizvodnji res ves cas dela in ni blefiranja..na kompu, po sestankih in ostala office masila torej bi rekla, da je postena placa za troizmensko 1300 neto (plus prevoz in malica).
[/quote]

V pisarnah se skoraj ves čas blebeta in kofetka, pa se to šteje za visoko dodano vrednost zaposlitve. Tam ni minimalnih plač. Torej se tam ustvarja vrednost. Jaz predlagam, da se v Sloveniji ukine vsa proizvodnja, vse fizično delo, ker v tem ni dodane vrednosti, ker je to samo strošek, ohrani se pa visokododane službe v upravnih stavbah. To je smer v drugo Švico.

Nivo komunikacije na tem forumu je res nekaj posebenga.

Sprašujem kje so te ljudje in za koliko bi bili pripravljeni delat, ne pa da sem jim fouš ker so doma wtf resno

Ne vem. Poišči jih v svoji brezposelni žlahti.

Samo tam gre za delo v Gradzu, kar je še vedno Avstrija in za nekoga, ki živi v Kopru predaleč. Zanima me neka splošna ocena kakšna je ta priemrna plača, če nekdo dela v Lj, Cerknici, Postojni td.

Ne vem. Poišči jih v svoji brezposelni žlahti.
[/quote]

No ta nivo komunikacije. Čemu agresija na to vprašanje? Če nimaš konstruktivnega odgovora na vprašanje koliko plačati delavcu v osrednje slovenski regiji (torej nekomu, ki noče selitve v drugo državo in ne živi ravno v bližine avstrijske meje), se lahko vzdržiš komentarev

V avstrijskem hotelu dveh zvezdic je cena nočitve enaka kot v slovenskem. V avstrijskem ima sobarica 1200 evrov neto plače, v slovenskem 640. V avstrijskem ima receptor 1600 evrov plače, v slovenskem 640. Vse druge službe okoli hotela imajo v Avstriji od 1200 do 2600 evrov NETO plače. V Sloveniji 640. Uravnilovka. In to v privat hotelih, ki jih vodijo slovenski desničarski privatniki, ki jugoslovanskemu komunizmu zamerijo uravnilovko, po kateri so bili vsi enako revni.

No ta nivo komunikacije. Čemu agresija na to vprašanje? Če nimaš konstruktivnega odgovora na vprašanje koliko plačati delavcu v osrednje slovenski regiji (torej nekomu, ki noče selitve v drugo državo in ne živi ravno v bližine avstrijske meje), se lahko vzdržiš komentarev
[/quote]

Recimo 1800 evrov bruto. Za začetek. Potem pa po rezultatih.

V nasi sortirnici je 2 izmensko delo, je 667 eur + 2 soboti mesečno, pa je 740 eur neto + nagrada 30 neto = blizu 800 EUr neto.. Nato + malca in prevoz.

Ja kje le? Očitno je boljš socialno vlečt kot pa delat.

Vsi ki lajate kako se v tujini cedita med in mleko … Kaj še delate sploh tu in na tem forumu?
Ovce na socialki.

Ja kje le? Očitno je boljš socialno vlečt kot pa delat.
[/quote]

Zakaj je ne vlečeš, če je to boljš? Si tok mazohistična, da ti je slabš garat za plačo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close