Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imamo dovolj denarja, žena hoče v službo

Imamo dovolj denarja, žena hoče v službo

Zenska zeli financno samostojnost….sej nismo v srednjem veku, da bo samo glancala. Psiha to rabi, da clovek pocne nekaj koristnega. Otroci in gospodinjstvo so na obeh, ne samo zeni. Pravicno je, da si delo doma razdelita. Bos pa kaksno uro prej hodil domov in potem dojel da so mulci in gospodinjstvo never ending story, ki ga financno ne mores ovrednotit. Pri meni bi tud pol tedna kuhal ti, verjem. Ne bod tako visok ker mas faking kes.

Avtor tvoj zapis kako si ji bajto postavil in jo prezivljal pove vse, tukaj je problem- verjetno ji vsak evro naprej meces. Navelicala se je tvojega udarjanja po prsih ces vse ti dam, jaz sem top, ti si samo mati, zena in gospodinja, ki zivi na moj racun. No zdaj ocitno ne bo vec zivela na tvoj racun in ne bo vec samo mati, zena in gospodinja. Se ne cudim, da se je odlocila kot se je.

Odgovor na objavo uporabnika
loči se, 03.11.2021 ob 18:21

in vzemi mene. Ne vem kje si pobral takšno baburo brez pameti.

Kaksne lenobe od babur. Fuj

Ni šla v službo, ampak jo je zamenjala. Prej je bila zaposlena kot varuška/čistilka/kuharica, pa je imela te službe dovolj in si je našla drugo. Edino pravilno! Ti imaš s to prišprano plačo dve možnosti: najameš pomoč v gospodinjstvu ali delaš manj in sam prevzameš del gospodinjskih opravil.

Ker si ti bednik. A ti resno misliš, da ženske rabimo financ ministra, ki ga nikoli ni doma za njo, za otroke in hišo? ?

Fak moški, pa v katerem filmu vi živite?! Upam, da ti čimprej uide, ker je nisi vreden.

Ne vem sicer, s kakimi moškimi imate ve opravka, ampak lahko vam povem eno stvar: niti jaz, niti kak izmed mojih znancev in kolegov ne rabi posebej pospravljati, ko se najavi kak nenapovedan obisk. Iz določenih razlogov sem bil sam nekajkeat z otroci, tako dvema, kakor s tremi majhnimi. Bilo je nekaj lovljenja zaradi pomanjkanja rutine, a ni bilo nobenih težav ali nereda. Res pa je, da sem takrat delal samo 8 ur, ker več ni zneslo. Oprostite, ampak ko berem vaše argumente, se mi zdi, da berem zapiske žensk z mejno osebnostno motnjo, ki so poročene z infantilnimi moškimi z vsaj 40% telesno okvaro.

In za vse tiste, ki sanjajo o “lastnem denarju”. Jurja je jurja. Če od jurja do sedaj ni dala nič na stran, po kateri logiki bo sedaj iz “svojega lastnega jurja” to uspela?

Nemoremdajinebinapisala, 04.11.2021 ob 08:27

Zenska zeli financno samostojnost….sej nismo v srednjem veku, da bo samo glancala. Psiha to rabi, da clovek pocne nekaj koristnega. Otroci in gospodinjstvo so na obeh, ne samo zeni. Pravicno je, da si delo doma razdelita. Bos pa kaksno uro prej hodil domov in potem dojel da so mulci in gospodinjstvo never ending story, ki ga financno ne mores ovrednotit. Pri meni bi tud pol tedna kuhal ti, verjem. Ne bod tako visok ker mas faking kes.

Kaj rabi psiha je odvisno od mentalitete in vzgoje. Večina od nas hodi v neke službe, ki so tako ali drugače “nepomembne”. Kako smo pomembni se vidi, ko nek pomembnež umre, pa se svet še vedno vrti, večina stvari niti za sekundo ne obstane. Za finančno samostojnost ni važno, kaj delaš, ampak kakšno znanje imaš ter kje si na družbeni lestvici. Ko si enkrat dovolj visoko na družbeni lestvici, moraš imeti znanje kako premoženje, ki ga imaš/dobiš vodiš. Na komu bo gospodinjstvo in otroci in v kakšni meri je odvisno od dogovora. Ne moreš gledati le gospodinjstvo ampak celotnih 48ur ki jih imata skupaj v enem dnevu.

Veste kaj. Jaz sem tudi raje v službi kot pa doma. Lepo vlečem tako dolgo “nadure”, da mož pobere otroke in skuha kosilo, da pridem domov, se vsedem k mizi na skuhano, tisto posodo že zložim v stroj, potem pa malo na kavč pa z otroci ven. Zjutraj mož odpelje otroke v šolo, ker je ravno po poti. Jaz sem še eno urco sama doma in v tistem času porihtam žehto pa posesam. Kaj češ lepšega.

Ko imam dopust pa splaniram, da kam gremo – najraje v hotel.

Da bi imela dopust za brez veze, da bom doma čičala pa glancala bajto? Hvala lepa!

iDESI547, 04.11.2021 ob 09:37

Ne vem sicer, s kakimi moškimi imate ve opravka, ampak lahko vam povem eno stvar: niti jaz, niti kak izmed mojih znancev in kolegov ne rabi posebej pospravljati, ko se najavi kak nenapovedan obisk. Iz določenih razlogov sem bil sam nekajkeat z otroci, tako dvema, kakor s tremi majhnimi. Bilo je nekaj lovljenja zaradi pomanjkanja rutine, a ni bilo nobenih težav ali nereda. Res pa je, da sem takrat delal samo 8 ur, ker več ni zneslo. Oprostite, ampak ko berem vaše argumente, se mi zdi, da berem zapiske žensk z mejno osebnostno motnjo, ki so poročene z infantilnimi moškimi z vsaj 40% telesno okvaro.

In za vse tiste, ki sanjajo o “lastnem denarju”. Jurja je jurja. Če od jurja do sedaj ni dala nič na stran, po kateri logiki bo sedaj iz “svojega lastnega jurja” to uspela?

Jurja, ki ga zaslužiš v redni službi neodvisno od moža, je 3x več vreden kot jurja, ki ti ga mož milostno šenka, “da bo baba dala mir”. In če se odloči, da gre, bo to službo vzela s sabo, moževe miloščine pa ne. To je bistvo neodvisnosti.

Nepane, 04.11.2021 ob 11:56

Jurja, ki ga zaslužiš v redni službi neodvisno od moža, je 3x več vreden kot jurja, ki ti ga mož milostno šenka, “da bo baba dala mir”. In če se odloči, da gre, bo to službo vzela s sabo, moževe miloščine pa ne. To je bistvo neodvisnosti.

Ne razumem. Torej je sluzba nekaj bolj stalnega, kot je zakon, ali kako? Res ne razumem logike… Nek tuj sef, ki nakazuje placo za neko delo je bolj “zihr”, kakor lasten moz? Hja… Potem ima zenska res problem… Bi morala premislit o svojem odnosu z mozem… temeljito.

iDESI603, 04.11.2021 ob 13:02

Ne razumem. Torej je sluzba nekaj bolj stalnega, kot je zakon, ali kako? Res ne razumem logike… Nek tuj sef, ki nakazuje placo za neko delo je bolj “zihr”, kakor lasten moz? Hja… Potem ima zenska res problem… Bi morala premislit o svojem odnosu z mozem… temeljito.

čak, a nisi ti tudi večkrat bil poročen? če se motim, oprosti, ampak če se ne, kje je torej tvoja opevana stalnost?

čak mal, 04.11.2021 ob 15:52

čak, a nisi ti tudi večkrat bil poročen? če se motim, oprosti, ampak če se ne, kje je torej tvoja opevana stalnost?

Ne, jaz sem prvič poročen. In zelo verjetno tudi zadnjič. 🙂

Moj mož ima firmo in bi komot delala za njega. Predvidevam, da celo boljše, kot njegov nabavni, ker ko zagusti, ga ponavadi jaz ven vlečem.

Ampak moje prvo pravilo je, da moj obstoj ni odvisen od moža in da za družino skrbiva skupaj tako finančno kot časovno kot fizično.

Pa še v miru lahko pridem domov in možu jamram kako je bil danes šef tečen.

Ne predstavljam si, da bi bila zaposlena pri možu, da bi se ločila in v tistem sranju še drugo službo iskala.

Nočeš ali ne zmoreš razumeti? Tako visok IQ, EQ pa na nuli… lej, ženska, ki je doma, je v zlati kletki, ne more nikamor, ker je brez dohodkov. Mogoče si tale žena avtorja že tlakuje pot do ločitve, ali pa samo hoče imeti občutek, da to lahko stori. Ker ločenke s 3 malimi otroki ne bo nihče zaposlil. Še dobro, da je sploh dobila službo po 7 letih pavze.

zakaj čemu, 03.11.2021 ob 11:48

Ne bo mi tuja ženska po bajti stikala pa dece vzgajala.

Ja pol boš mogu pa ti za kako delo poprijet… česar do sedaj očitno nisi bil navajen in ti ne diši.

Če želiš relativno srečno prihodnost in zakon MORA v službo. Če ne se vam slabo piše. Verjemi, potrebuje svojo svobo. Verjetno težko razumeš ta trenutek ampak rabi odklop od družine če ne se ji bo zmešalo. Pristani na to pa boste verjetno še dolgo srečni.

iDESI603, 03.11.2021 ob 20:11

Da bi mogli razumeti dinamiko življenja moderne “gospodinje”, bi ga bilo treba vsaj od daleč poznati, oz. zmožnosti predstave, kako zadeve zgledajo v resnici. Pri treh otrocih je dela precej, o tem ni dvoma. A je to delo tudi dokaj enakomerno razporejeno, še posebej, če vzamemo v ozir vrtce, kasneje šolo, itd. Tudi stanje za šporgetom ni v današnjih časih nek ravno velik napor, saj otroci in mož jedo za časa odsotnosti v vrtcih, šolah, službah,… in gre praviloma za en skupni obed v celem dnevu. Praviloma nekje pozno popoldan, tako da lahko govorimo že o večerji, ki že po naravi ni ravno nek kraljevski obed, razen ob kakih posebnih priložnostih.

Moderna gospodinja se torej ne ukvarja 8 ur s skrbjo za otroke in moža, kot se je morala ženska na začetku 19 stl. Mikrovalovka, pralni, sušilni in pomivalni stroj, robotski sesalnik za prah,… Edino, kar je še ostalo časovno potratnega je likanje, vse do danes. Moderna gospodinja se ukvarja s prostovoljstvom in delovanjem v dobrobit skupnosti, z raznimi interesnimi dejavnostmi in krožki. V času odsotnosti moža in otrok ima morda v povprečju dve do tri ure dela na dan, ki ga enako opravi tudi vsaka druga ženska, ki hodi v službo.

V skupnem času pa se delo porazdeli podobno, kot se porazdeli pri parih, kjer hodita oba v službo. Tu ni nekih večjih razlik. Ne zgledajo stvari tako, da pride gospodar ob peti, šesti, sedmi uri domov in ga doma čaka sključena ženica, ki mu streže spredaj in zadaj, medtem, ko se on svaljka po kavču. To predstavo imate povsem zgrešeno.

Poglavitno vprašanje, ki se tu slej kot prej zastavi moškemu je: “Kaj imam jaz od vsega tega?”. Torej, za razliko od gospodarja iz pripovedk, je moderni obrtnik vpet v mnogo več obveznosti, ki jih narekujejo moderni trendi, kot je bil njegov predhodnik. In z modernimi smernicami je tudi deležen veliko manj pozornosti in ugodnosti.

Če torej moški priskrbi dovolj sredstev za preskrbo petčlanske družine, verjetno ni ravno šel v službo počivat, saj to narekuje precej visoke zaslužke, sploh od predpostavki, da je soproga ob tem polno zavarovana. Kot sem zapisal, mi je ta matematika iz lastne izkušnje dobro znana in pod sedemdeset evrskih tisočakov razpoložljivih prihodkov je (bi bilo) vse skupaj bolj revščina. Za primerjavo: to so prihodki na ravni plače predsednika republike (ki tarna, da ni ravno neka bogatija in da se ne bi branil večje).

Tema, kot ste jo zastavili v večini, je povsem brezpredmetna. Tukaj ne gre zato, da bi danes bila ženska prikrajšana zaradi tega, ker je doma. Vprašanje je izključno, ali je moški deležen dovolj varnosti, užitka in neposrednih koristi v takšni zvezi. In ponavadi je tako, da ni. Zgoraj se kolega najbrž ravno zaradi tega pritožuje… Že do sedaj ni bil deležen naklonjenosti ženske, sedaj pa bo zaradi njene odsotnosti deležen še manj, čeprav bo na vsak njen evro prispeval dva za osnovno preživetje (poleg tega še vedno v celoti sam financiral nadstandard) in za povrhu bo moral prevzeti še kako novo obveznost na račun psevdo-enakopravnosti. 🙂

Saj v redu, zdaj bo ona zaslužila nekaj denarčka, pa bo lahko gospod tudi izkusil malo več počitka doma ob mikrovalovki, pralnem stroju, ki res ni tako velik zalogaj. Kaj bi pa zdaj jamral? Gre za to, da si z gospodinjenjem malo odpočije od garanja v službi, pa se branite na vse 4? Ojejejej.

Tema, kot ste jo zastavili v večini, je povsem brezpredmetna. Tukaj ne gre zato, da bi danes bila ženska prikrajšana zaradi tega, ker je doma. Vprašanje je izključno, ali je moški deležen dovolj varnosti, užitka in neposrednih koristi v takšni zvezi.

Ja, ni važno, kaj bi ženska, važno je, kaj bi moški.

Če imate dovolj denarja, zakaj potem jamraš, da boste imeli pod črto potem malo manj denarja? A boste potem na beraški palici, če ti delaš pol manj, žena pa namesto tega prinese jurja in pol v blagajno? Joj, kakšne potrebe pa imate?

mona, že v naslovu posta si se zajebal. Denarja ni nikoli dovolj.

Jaz te razumem samo vedi, da zamujenih let ti ne bo nihče vrnil.

Ko berem nekatere tukaj imam občutek, kot da se tukaj zbirajo ljudje, ki so na dnu družbene lestvice ali pa so revni bogataši. Skupaj z rastjo po družbeni lestvici mora človek spremeniti svoje navade in prepričanja. Veliko ljudi začne v spodnjih delih družbene lestvice in uspejo v življenju a jih mentaliteta tako ali drugače tepe celo življenje. Večina ljudi začne kot neki “delavci”, ki zaslužijo za preživetje. Z večanjem plače se poveča varčevanje, ki pa ga je potrebno investirat. Z investiranjem pa pridejo dodatne zadolžitve v smeri upravljanja premoženja.

S takšnim vzponom po družbeni lestvici pa je potrebno spremeniti tudi mentaliteto. Torej zakaj bi pri tem, denarju hodil v neko službo, če ti je lahko služba plemenitenje tega kapitala?

Ko sem bil še študent sem živel v najemih in imel sem ogromno lastnikov stanovanj, kateri so dobili (podedovali) stanovanje in niso vedeli kaj točno naj z njim. Malce bi oddajali, bolj kot ne na črno, pogodbe nikakve, oprema tudi ne, na koncu pa je bila tudi najemnina posledično nizka. Meni kot najemniku so dali jajca v roke in prepustili, da jih lahko stisnem po mili volji. Pa je tekom študija v vasi umrl nek privatnik. Prej bogatija, po njegovi smrti pa ni bilo nobenega, ki bi znal voditi podjetje in v nekaj letih so pristali v precej velikih dolgovih in na koncu je sledil stečaj. In imam kolega, sorazmerno je veliko podedoval, saj je njegovo premoženje vredno par milijonov €, na drugi strani tudi žena ni nič na slabšem (tudi premoženje prek 1mio€). Ampak z mentaliteto, da je treba delat – kar za večino pomeni hodit v službo, sta prišla do točke, da je žena v službi izgorela, za plačo pod 2k€.

In zanimivo mi je kako nekateri v tej temi zagovarjate “finančno neodvisnost” in plan v primeru ločitve. Po drugi strani pa se ne zavedate, da lahko primeru smrti moža zaradi lastne nesposobnosti izgubiš, vse kar sta v tem času ustvarila.

Sta res smisel življenja služba in družina?

Sprogramirane in zavedene ovčice …

excell159, 05.11.2021 ob 06:28

Ko berem nekatere tukaj imam občutek, kot da se tukaj zbirajo ljudje, ki so na dnu družbene lestvice ali pa so revni bogataši. Skupaj z rastjo po družbeni lestvici mora človek spremeniti svoje navade in prepričanja. Veliko ljudi začne v spodnjih delih družbene lestvice in uspejo v življenju a jih mentaliteta tako ali drugače tepe celo življenje. Večina ljudi začne kot neki “delavci”, ki zaslužijo za preživetje. Z večanjem plače se poveča varčevanje, ki pa ga je potrebno investirat. Z investiranjem pa pridejo dodatne zadolžitve v smeri upravljanja premoženja.

S takšnim vzponom po družbeni lestvici pa je potrebno spremeniti tudi mentaliteto. Torej zakaj bi pri tem, denarju hodil v neko službo, če ti je lahko služba plemenitenje tega kapitala?

Ko sem bil še študent sem živel v najemih in imel sem ogromno lastnikov stanovanj, kateri so dobili (podedovali) stanovanje in niso vedeli kaj točno naj z njim. Malce bi oddajali, bolj kot ne na črno, pogodbe nikakve, oprema tudi ne, na koncu pa je bila tudi najemnina posledično nizka. Meni kot najemniku so dali jajca v roke in prepustili, da jih lahko stisnem po mili volji. Pa je tekom študija v vasi umrl nek privatnik. Prej bogatija, po njegovi smrti pa ni bilo nobenega, ki bi znal voditi podjetje in v nekaj letih so pristali v precej velikih dolgovih in na koncu je sledil stečaj. In imam kolega, sorazmerno je veliko podedoval, saj je njegovo premoženje vredno par milijonov €, na drugi strani tudi žena ni nič na slabšem (tudi premoženje prek 1mio€). Ampak z mentaliteto, da je treba delat – kar za večino pomeni hodit v službo, sta prišla do točke, da je žena v službi izgorela, za plačo pod 2k€.

In zanimivo mi je kako nekateri v tej temi zagovarjate “finančno neodvisnost” in plan v primeru ločitve. Po drugi strani pa se ne zavedate, da lahko primeru smrti moža zaradi lastne nesposobnosti izgubiš, vse kar sta v tem času ustvarila.

Bravo!

Po eni in drugi strani pa je največje neumnost se zanašati na samo enega providerja v družini. Kaj pa narediš, ko ta provider zboli, kaj šele če umre? Crkneš? Ja, če si tako nesposoben, da ne znaš poskrbeti zase vsaj malo. Malo preveč gledate te ameriške neumnosti. Še Švabi imajo vedno manj gospodinj. Pa te prekleto tenko piskajo, ko je govora o penziji. Ali pa še prej ob ločitvi ali že samo smrti moža.

Me pa res preseneča, da se v svoji zaverovanosti ne zavedate, da mož tako prevzame nase hudo breme in na koncu lahko crkne, pa ne bo imel kaj veliko od življenja. Da je tujec lastni družini in otrokom pa itak ni treba razlagati. Samo če vas žene samo sla po denarju, potem ste pač tam, kjer ste. Pa vaše žene tudi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close