Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?
Ne razumeš najbolje. Debela se niti pod razno ne počutim dobro. Poskusi it v hribe prazna in naslednjič daj nase 20kg nahrbtnik. V drugem primeru boš občutila kako se jaz vedno počutim.
Nisem govorila o tem, da morajo moški imeti radiatorčke. Ni nobene potrebe. Celo napisala sem, da me malce trebuščka ne moti. Ni moteče par kg, 20kg preveč pa je zelo moteče. Ne dobiš nekih oblačil, gibanje ti ne gre, težko se skloniš, poslušaš neokusne pripombe. Z leti se pojavijo zdravstvene težave.
Krivokljun, par let nazaj sem imela normalno postavo in sem bila zadovoljna sama s sabo, zato ne govori stvari v stilu, da bom še vedno zagrenjena baba…
Ja, na žalost veliko ljudi po kakšni bolezni, operaciji, nesreči ostane samih, osamljenih. Veš koliko ljudi ne najde partnerja zaradi svojih zdravstvenih težav, invalidnosti in podobno? Kar veliko. TOrej moramo skrbeti za svoje zdravje dokler ga še imamo. In skrb za težo je tudi del skrbi za zdravje.
Speak for yourself! Jaz vedno raje pogledam osebo (ne glede na spol), ki je nasmejana, sproščena, radovedna (ne v smislu zasliševanja, ampak da jo dejansko zanimajo ljudje okoli sebe), taka oseba je vedno simpatična, ne glede na viseč trebuh in debela stegna. Zadnjič sem na enem pikniku vrgla uč na fanta 30-ih s prečudovitim nasmehom, prav iz učk se je smejal, šele kasneje sem opazila, da mu majica zakriva trebušček, torej nikakor ni bil suh. Bil pa je na žalost prevel vpiknjen v svojo družbo poznanih in se sploh ni družil z ostalimi.
Kaj hočem povedat, 6 packi pa adonisov obraz palijo predvsem v revijah in na plaži, ko se hormončki razbohotijo, pri sebi pa ima večina žensk raje karakterno ujemajočega partnerja. Enako velja za lepotice.
Resno, avtorica, po vsem napisanem sploh ne gre za kile in tvojo debelost, ampak tvoja napačna prepričanja, da kot taka spremenjena nisi vredna dostojnih medčloveških odnosov in tudi ljubezni. Zato trdim, da bi pa kot suhica našla nek drug “feller”, ki bi te bremzal pri tvoji sreči.
Kako se lahko gnusiš sama sebi samo zaradi debelosti? Ki niti ni kritična. Ko se pogledaš v ogledalo, ti gre organsko na bruhanje? Pa to si ti! Self. Debelo si naredila zaradi sebe, ki se sovražiš v tej debeli lupini. In kako lahko pozitivno pristopiš k reševanju problema, če se že v štartu ne maraš in si ne zaupaš?
Tvoja samopodoba je krhka, temelji na zunanjih kriterijih, bognedaj, da se ti zgodi kdaj kaka operacija, ki te iznakazi ali pomembno spremeni fizionomijo telesa, kako boš živela v tej lupini 20, 40 let?[/quote]
Ja, točno tako, človek postane okoren, negibčen, v glavnem neprijetno.
Pa jaz sploh ne ciljam na takšno težko kot ti :). Jaz bi bila zadovoljna z recimo tam okrog 60kg pri 161cm. 55 bi bilo super, ampak če ne bo več kot 60 bom super zadovoljna. Toliko sem imela včasih in sem si bila všeč.
Se pa večkrat sprašujem ali debeli dejansko sprejmejo svoje telo? Vem, da se hecajo na račun svoje teže, se smejio, so dobrovoljni. Ampak to počnem tudi jaz, ampak počnem le zato, da skrijem svojo bolečino, da nihče ne opazi, da me to boli. Da nima nihče veselja me še naprej zbadat.
Tvoj post mi je zelo všeč :). Najprej zato, ker si delil svojo izkušnjo, jaz pa rada preberem, slišim kako zgodbo o uspehu. Potem si rečem, glej njemu je uspelo, zakaj ne bi tudi meni?
TUdi ostalo si napisal odkrito, to mi je všeč, čeprav so odkrite besede včasih boleče, ampak kdo pa si želi lažno laskanje? MOgoče nekateri res, jaz pa si nočem metati peska v oči in raje vidim, da je nekdo odkrit kot pa da mi govori joj kako so okrogle luštne in tako naprej…
No bom poskusil brez sprenevedanja, če ti bo pa všeč komentar, se pa sama odloči.
Pred leti sem imel preveč kilogramov, zelo slabo samopodobo, brez samozavesti in tudi morala na dnu. Preprosto sem uporabljal določene zdravstvene omejitve (srčne), da mi ni bilo treba delati na sebi, jedel sem le najslabše, gibanja je bilo minimalno in masa prevelika. Nekega dne sem imel dovolj vsega skupaj, začel sem počasi teči, hrano sem popolnoma spemenil in črtal skoraj cel prejšnji jedilnik z novega, odrekel sem se vsemu, kar je bilo že v bližini sladkorja…in shujšal za 25kg. Srečo sem imel, da sem bil zelo mlad, zato so se s treningom pojavile mišice, maso stabiliziral in ni več sledov o prejšnjem obdobju. Če sem začel s tekom kot nujo, mi je sedaj postal užitek, samozavest imam, pozitivno samopodobo, kondicije še preveč in občutek tiste notranje moči.
Glede žensk, priznam, res ne pogledam ponavadi za tistimi, ki imajo 20kg več, tudi postavnejše telo deluje bolj zdravo in glede na moje aktivnosti bi bilo dobro, da se partnerka ukvarja s športom. Res ste izključene predvsem pri spoznavanju moških, kjer je prvi vtis pomemben, a pri zaljubljanju ne igra nobene vloge. Sem že spoznal žensko z vsaj 10kg preveč, a je bila tako noro luštna, tudi zaljubil sem se že enkrat v eno (ki je takrat dosti sanjala po drugih, s katerimi ni bilo nič, ko pa se je spomnila name, me je pa že minilo :D). Shujšaj predvsem zaradi sebe, zaradi zdravja, ne izgubi nasmeha, volje, odpri si še opcije za kakšne aktivnejše hobije in ne skrivaj notranje lepote.
To je to.[/quote]
In zmotno misli, da si ženske želimo tako debelo rit :).
Daj odrasti že enkrat. ženska piše, da je debela, ti pa začneš filozofirat, da ti niso všeč presuhe ženske.
Takšen kvazi-pametnjakovič bi pa ja lahko poznal razliko med debelo in “ne zelo suho”.[/quote]
Spider, ne se jezit, Matjažko zmotno misli, da je ta zadnjica naravna. :))[/quote]
Jaz poznam razliko. Par let nazaj sem imela pri 161cm nekje 55-60kg. Bila sem gibčna, hitra, spretna, nihče se ni norčeval iz mene. Moški so se zanimali zame.
Zdaj pa sem okorna, nespretna, negibčna, poslušat moram pripombe glede svoje teže, posmehovanje, moški pa se niti malo ne zmenijo zame. Razen, če mi kdo navrže kak posmeh.
Zato si želim spet imeti pod 60kg. Glede na mojo višino to ni nekaj ekstremnega. Marsikdo bo rekel, da 60kg pri moji višini je preveč kg. Meni pa je bilo to super, ko sem jih imela toliko.
Ne paničarim brezveze.
In seveda sem se zbala za zdravje: pritisk, holesterol in tako naprej. Sicer pri meni še ok, ampak če zadev ne spremenim, se bo verjetno zdravje začelo hitro slabšat.
debelabunka – Iskreno ne vem če debeli sploh kdaj v celoti sprejmejo debelost. Glede na to da smo bombandirani vsak dan kako “moramo” izgledati. Da je ideal suhost. Poleg tega da so debeli stigmatizirani od ljudi še bolj kakor invalidi. Nekoč sem se družila z žensko, ki je bila debela ona je imela preko 100 kg. Res super, inteligentna, energična ženska. NA ZUNAJ. Vedno nasmejana, družabna na zunaj, tudi tako pred tipi je delovala zelo samozavestno. Enkrat sem bila pri njej doma, sva gledali njen album s slikami in ona je bila vedno debela že od malega, in se mi je zjokala v naročju. Tako jo je bolelo ker je bila težka, meni je bilo isto hudo, nisem vedela kako bi jo potolažila.
Tako da, mislim da ni prav veliko debelih ki se sprejmejo, večina skriva to nesrečo pod masko dobrovoljčka. Redki so taki ki se res sprejmejo pa še ti se pomojem v celoti ne zaradi zdravstvenih razlogov. Če si predebel te bo zdravje slej ko prej začelo zafrkavati, tam po 30 letu sigurno.
Debele ženske niso privlačne, ampak vsaj shujšala si že, večina žensk NIKOLI ne shujša. Mogoče bi morala vseeno poskusiti v kakem fitnesu ali čem podobnem, da ti naredijo natančen program vadbe in prehrane, če ti finance dopuščajo seveda. In ignoriraj vse poste beta fukfehtarja matjazka. Edine ženske, ki jih vidi so na zaslonu svojega računalnika v kleti.
Mene že sama beseda burger odbije :).
Jaz poskušam bolj na enostaven način. Sicer je res enostavne (beri: jem vse, tudi sladkarije, nikoli lačna, več manjših obrokov, več sadja in zelenjave, manj sladkih, belih zadev), je pa zelo počasen in potem, ko porabiš za 10kg pol leta, pa potem ko teža spet en čas stoji. Postanem včasih slabe volje.
Sem prebrala nekaj člankov na to temo, tudi forum na MONu o hujšanju berem. Nisem na nobeni dieti. Gre dol,a mpak počasi.
V bistvu ni problem v hujšanju. To vem kako oz. vem kje delam napake.
Bolj me muči dejstvo, da se čutim grda, da čutim kako so se ljudje spremenili do mene, ko sem se zredila. Čutim kako me sedaj ne sprejemajo več. To me bolj muči.
In sprašujem se kako se ljudem, ki so debeli, uspe sprejeti same sebe? Jaz se ne morem.
Mogoče dobro, da napišeš še višino, (torej, da se vidi index t/(višina*višina).
Napiši še svoj prehranjevalni stil, torej, ali imaš dober apetit, ali ješ za pomiritev, kdaj najbolj ješ, kako porazdeliš hrano čez dan, kako se giblješ.
Ko začneš hujšati, ni dobro preveč naenkrat, v povprečju le 1% teže na mesec, pri tem pa je nihanje teže itak večje.
V nasprotju z neko tvojo svetovalko tu na forumu pravim, da išči tudi na portalih, je vseeno najmanj zamudno. Če pa imaš nekaj pameti izkušenj, lahko marsikaj ugotoviš že iz pisanja. Če ne drugega, tu so vsaj v povprečju bolj izobraženi.[/quote]
[/quote]
Ne jemlji tega, kar sem napisala izven konteksta, ker nikjer ne zagovarjam debelosti. Pravim samo, da človek, ki ima 15kg ali 20kg preveč ni nagravžen. Do prekomerne povišane telesne teže lahko pride iz različnih razlogov; bolezen, nosečnost, stres (kot navajaš sama)… in če v določenem času pač ne prideš na zeleno vejo, še nisi človek brez vrednosti. In svojo lastno vrednost enačiti samo s kg, tuširati se v temi…. je po moje pač deviantno.
[/quote]
Zakaj potem sprašuješ, če lahko koga najdeš predno shujšaš? Če se sama počutiš tako, te tako jemljejo tudi drugi. Torej shujšaj, pa bodo stali v vrsti. Če misliš seveda da je tako.
Težko ja, ne sme pa biti pretežko. Druge poti ni kot ta. Ali spremenim življenski slog ali pa bom do konca življenja okorna, zavaljena, nezadovoljna babnica.
Za motivacijo so mi moje lastne fotke iz pred par let.
Strinjam se Princess glede diet. Nikoli še nisem bila na dieti. Že samo preberem jedilnike pa vidim, da to ne bo šlo. Večinoma pa so tudi zelo nezdrave in ne dajejo vseh hranil.
Tole bi kar držalo in spremenit je potrebno življenjski slog, ker s tem kakršnega imaš sedaj si takšen kakršen si. Spremenit je potrebno stil življenja in potem postane posledično tudi teža “prava”.
To pa zna bit težko, pretežko! :((([/quote]
debelabunka-Jaz sem imela podoben problem pri 72kg, ko sem imela res dark fazo, dno dna v bistvu. In sem probavala shujšati in nisem uspela, psihično mi ni uspevalo. Šele v 5, 6 mi je uspelo, in svetujem ti da pa vem mogoče čudno zveni ampak da si predstavljaš da imaš zopet svojih starih 55kg. Torej ko greš v trgovino, si magari kupi eno cifro manj oblačilo, kako oprijeto, saj je vseeno če ti bo špeh malo ven visel. Še en nasvet za obleke, kupi si ene elastične črne pajkice in pojdi v h&m, tam imajo dosti tunik, in si kupi eno lepo oprijeto tuniko, tričetrt rokavi, obvezno svetle-poletne barve. Potem si pa kupi še en pas(jih imajo tudi v h&m-u vedno) in ta pas pritrdi pod prsa torej da ti bo lepo stisnilo in naredilo obliko za čez pa kupi še en blazer črn raven kroj, poslovni blajzer je lahko, da ti bo naredil ravno linijo. In ene res HUDE črne štikle z 10-12 cm petke.
Tako se boš bolje počutila in to ti bo dalo elana in motivacijo za hujšanje, tako sem jaz delala ko sem bila pretežka, obnašala sem se kot da že imam idealno težo.
Zanimiva opažanja glede portalov.
Jaz bi rekla, da visokoizobraženih je na portalih kaj malo. Še manj je razgledanih. Pa še tisti, ki so izobraženi, niso razgledani, so nekulturni, prostaški in sprašujeo po velikosti košarice in tako naprej. Tako, da ne vem ali so res izobraženi ali pa se delajo, da so? jaz upam, da se delajo, ker če so tako neumni naredili faks, potem je kriza.
Večina na portalih je tipov, ki drugače ne dobijo žensk ali pa vezanih.
Tu in tam pa so svetle izjeme, ki so pošteni, odkriti, normalni. Samo zelo malo je takih. Večina začne žalit prostaško, ko zavrneš vabila na rajc preko neta, ko nočeš dat telefonske kar takoj, ko nočeš povedat številke modrca…
Aha, te moti, da naj išče partnerje po portalih. Pač, to trdim. Delaš krivico tistim na portalih, ki v povprečju niso slabi.
ITM je bil potreben, da se ve, koliko časa je potrebno do normalne teže.
Po izkušnjah vem, da se pozimi povečuje, ter po logiki, ker je takrat več depresije, ter manj gibanja.
Lažje shujšati, kot recimo prenehati kaditi. Problem pa je, da čeprav zdržiš 14 dni brez sladkarij (ki sicer kompenzirajo stres), se spet začne. Problem je, če ne odstraniš psihičnih vzrokov za daljši čas. Seveda, zato pa sprašujem za vzroke za težo: večji apetit, stres, večja teža že od otroštva, nagnjenost k mesu, sladkemu, gibanje v službi…
Spanje vpliva npr: http://www.planet-lepote.com/novice/spanje_pomaga_pri_hujsanju Pa polno dobiš tega.[/quote]
Glej, meni ne rabiš dajat nasvetov glede tega, o vplivu spanja pa vem že od vsaj 12. leta.
Če bi dobro prebrala moje pisanje in ne površno, bi vedela, da nisem delala nobene antipropagande glede spoznavanja na portalih (celo dala sem primer, kako je moja dobra kolegica močnejše postave tam spoznala resnega fanta). Vendar pač imam stališče (ne vsiljujem tega nobenemu in ne predstavljam tega kot dejstvo), da je bolje spoznavati v živo, kjer jo bo moški točno videl, kakšna je (zagotovo se bo našel kak, ki ga ne bo motilo). Avtorica je sama pisala, da ji to spoznavanje ni obrodilo sadov.
Pišeš, da so na portalih v povprečju bolj izobraženi … Ok, če ti tako praviš (pa da ne bo pomote, tudi jaz imam uni izobrazbo) … Ampak kaj pa ima izobrazba s tem, da bo tam našla resnega moškega? Ravno taki, iz navidez poštirkanih, premožnih familij (to pravim, ker so taki v povprečju in večinoma tudi izobraženi), s stanovanjem, ki so ga kupili vplivni starši in firmo, ki bo šla v sinkotove roke, so najhujši, ker so razvajeni … To vem, ker sem tudi sama nekaj časa spoznavala preko portalov … Mama recimo zdravnica, atek z uspešno firmo, ki jo bo prevzel sine. vse življenje je dobil vse na pladnju … In ko ga enkrat ena ženska zavrne, da se ne bo dobila z njim (zato, ket jo začne spraševati, kako košarico ima in če ne jemlje KT, ker on že ne seksa s kondomi), se jim utrga in te začnejo žalit s pras**** in podobno. Hočem reči, da tudi če je ne vem kako izobražen tip, ni nujno, da ima na portalih resne namene in da ima komunikacijo na kulturnem nivoju. Moja prijateljica pa je tam našla super moškega, pridnega, ljubečega, s poklicno šolo.[/quote]
Gibanje mi kar gre, zdaj sem nekje na 7-10 ur na teden. Nimam pa rada fitnesov. Sem pa razmišljala, da bi šla samo na kak test telesne sestave in kondicijski test. Enkrat potem pa recimo čez par mesecev spet, da vidim razlike.
Ne vem kje bi si dala zmerit maščobo? Na zdravniškem pregledu so nam jo izmerili, sem na 27%. Domača tehnica pa kaže 35%. Bi rekla, da so tiste zdravniške bolj točne, vsaj upam, da so. Ne vem ali v fitnesih tudi naredijo te analize?
Ker ITM je tudi meni mimo. Ne daje pravih rezultatov. Jaz si želim zmanjšat delež maščobe v telesu recimo tja pod 22%
Včasih sem res mislila, da so vsi debli, ki so dobrovoljčki, res dobrovoljčki in jih kg res ne motijo. Zdaj pa, ko jaz igram dobrovoljčka, sem pa v dvomih. Mogoče tudi drugi igrajo.
Ja, glede psihe se pa strinjam. Moje nažiranje je bilo iz psihičnih razlogov. Si pa čistim po glavi. Opažam tudi, da sem pri prehrani pridna, ko je vse ok, če pa pride do stresa pa spet čokolada, sladoled na veliko. In tudi to, da se čutim od drugih vedno zavrnjena je psihični pritisk. Zbadanje, posmeh na račun debelosti, mi pomeni stres.
Da ne bo videt, da sem vedno taka zagrenjena. To so samo obdobja. Te dni sem bolj občutljiva glede teme, ker je pač poletje, oblačila več razkrivajo kot skrivajo, kopalke. Potem še razne zabave, v glavnem vse veselo.
Potem pa gledam ostale v kopalkah, gledam sebe…
Grem na zabavo, vsi plešejo, jaz nimam s kom. Grem na dopust, gledam parčke, jaz samska že kar en čas, …
Želim si plesat, se zabavat, imet moškega ob sebi. Zgledat kot ostale sodelavke, kolegice.
[/quote]
Slikaj se. Vsakih par tednov, vsak mesec. In primerjaj slike s prejšnjimi. Čeprav boš ugotavljala, da še nisi v formi, boš dobila neko zadoščenje, da je vendarle bolje, kot je bilo pred mesecem ali dvema. In zagon za naprej.
Pa še specifično vprašanje: koliko približno shujšaš v enem mesecu?
debelabunka – Vem kako je to, ko ješ svoja čustva in žalost. Poskusi čustva na ven izražati, jokaj se, deri se, moraš ta negativna čustva ven dati, ne v hrano ampak ven. Naj te ne bo strah kaj si bodo ljudje mislili o tebi, misli nase v tem momentu.
Še za motivacijo en komad od Mariah Carey, ki je meni zelo pomagal v fazi hujšanja, poslušaj besedilo sem ti zraven dala link od besedila tudi, se nanaša na videz. V bistvu komad govori o tem kar sem šla sama skozi med hujšanjem in mislim da večina ljudi gre skozi to:
http://www.youtube.com/watch?v=ek47VkJ7d58
http://www.directlyrics.com/mariah-carey-imperfect-lyrics.html
Forum je zaprt za komentiranje.