Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?
…vsi moši ste isti, lahko se tukaj fejkate oz sprenevadate, forum vse prenese realnost pač ne ;)[/quote]
Kaj pa ženske, so one tud vse iste? :)[/quote]
Ne vem, ti povej oz daj nek argument po čemer bi lahko bile enake/iste?
debelabunka-Te zelo razumem kako se počutiš, tudi jaz sem bila nekoč v tvoji koži, ko sem imela 20 kg več. In se nisem mogla v ogledalo gledati, tudi shopping je odpadel. Vendar ti bo uspelo, in ne poslušaj drugih ljudi če ti bodo govorili da s teboj ni nič narobe da dobro izgledaš. Določeni ljudje, ki slabo izgledajo nimajo problemov s svojim izgledom in te ne morejo razumeti če ne neka stvar na smrt onesrečuje. Določeni smo pa perfekcionisti in hočemo doseči izgled telesa ker imamo to vizijo v glavi in nas to osrečuje. In ne oziraj se na sovražno nastrojene proti taki mentaliteti. Najdi si ljudi, ki delijo tvoj način življenja in tvojo vizijo o izgledu telesa.
Glede moških je pa jasno da se lažejo, sploh takole na net-u in tudi v reali in govorijo da imajo radi ženske z oblinami. Kar oni resnično mislijo s tem je ženska 170cm visoka 53kg, rit lepo zaobljena in košarica C, brez celulita, raven trebuh, in lep tonus po nogah in trebuhu. Nikakor pa ne mislijo s tem ženske, ki ima 10, 15, 20.. kg viška, trebuh, debelo rit in stegna, celulit, debele roke. Tako pač je, in vsi čisto vsi ljudje si želijo imeti ob sebi lepega, privlačnega človeka. Tudi tisti, ki so debeli in neprivlačni sanjajo o privlačnih partnerjih, na koncu si dobijo podobnega kot so sami, ker to je pravilo, ki ga opažam tudi v reali da dejtaš lahko samo s takimi kot sam izgledaš. Ostalo in to govorim za neprivlačne ljudi, ki imajo ob sebi privlačnega človeka je v igri denar ali kakšna druga zadeva, vsekakor pa v večini primerov to ni kemija in ljubezen.
Kaj pa ženske, so one tud vse iste? :)[/quote]
Ne vem, ti povej oz daj nek argument po čemer bi lahko bile enake/iste?[/quote]
No, seveda niso vse iste in enako je z moškimi. Tebe sem vprašal, ker si vse vrgla v isti koš. Čeprav se ve, da nekdo ima rad čevapčice, drugi pa ima raje sadje. 😉 To je moj argument.
Kje pa je potem ta meja, kaj še v redu zgleda? Kaj pa dekleta, ki imajo težave z anoreksijo? One si tud niso všeč, čeprav jim večina govori, da v redu zgledajo. One tega ne verjamejo oziroma mislijo drugače. Je prav, da hujšajo tako daleč, da bodo sebi všeč, do kosti?
Hec je bil, hec.[/quote]
Pravzaprav ne vem na kaj se tvoj komentar nanaša. Tudi če je bil hec.[/quote]
Aja, se je zdelo, da veš. Na komentar pred mojim.
Aja! 🙂
Pravzaprav verjamem moskemu 111, da mu je prej zgledala boljše kot zdaj. Ne vem zakaj bi bil njegov okus pokvarjen? Ker ni identičen tvojemu? Pač niso vsem moškim všeč suhice. In to je resnica.
Aja! 🙂
Pravzaprav verjamem moskemu 111, da mu je prej zgledala boljše kot zdaj. Ne vem zakaj bi bil njegov okus pokvarjen? Ker ni identičen tvojemu? Pač niso vsem moškim všeč suhice. In to je resnica.[/quote]
Dobro, zdaj si pozabila na del, kjer sem povedal, da je bil hec. 🙂
Aja! 🙂
Pravzaprav verjamem moskemu 111, da mu je prej zgledala boljše kot zdaj. Ne vem zakaj bi bil njegov okus pokvarjen? Ker ni identičen tvojemu? Pač niso vsem moškim všeč suhice. In to je resnica.[/quote]
Dobro, zdaj si pozabila na del, kjer sem povedal, da je bil hec. :)[/quote]
Madonca, pa res! :)))
Še vedno kalkuliram koliko je star moski 111, čeprav sem ga odgnala s svojim vprašanjem. 😉
:))))))
Mi je pa zanimivo to, da ženske zadevo razumejo, realno napišejo. Alexis in Princess (hvala, da sta dellilili izkušnjo z mano, se mi malce dvigne samozavest, ko vem, da je nekomu uspelo, potem bolj verjamem, da bo meni tudi), celo iz lastnih izkušenj vesta kako je to. Moški se pa nekaj sprenevedate. In se delate lepe. Veliko okolišite, ampak v resnici pa noben ne upa napisat, da žensk, ki imajo +20kg, ne bi niti povohali.
Pa sem mislila, da ste moški direktni.
debelabunka-moški bodo težko priznali to naglas, da ženske, ki so debelušne običajno še opazijo ne. Žal je tako da imajo določeni moški debele ženske samo za sex, nikoli pa take ženske ne bi peljali na večerjo oz. jo kazali okoli ker bi jih bilo sram. Vem da to zveni grobo kar sem napisala vendar je to resnica ki so sama vidim kaj se resnično dogaja.
Seveda v obraz ti tega ne bo nihče upal povedati, kot si že sama zapisala reala piše drugačne zgodbe, tudi sama ko sem bila debela sem dobila veliko manj pozornosti od okolice. Še en nasvetek, ne se prepogosto tehtati, mislim s tem vsak dan ker postaneš paranoičen, tehtaj se enkrat na 10 dni recimo. Pa še sedaj je dobro da se posvetiš samo svojemu telesu in ne išči moških, ker te bodo začutili da si še v fazi preoblikovanja in te znajo izkoristiti.
Kar pridno hujšaj, saj veš kako je tudi ko pride do platona(veliko ljudi, ki hujša doživi da se ti ob določeni kilaži ustavi za nekaj tednov) preden se kile začnejo zopet na dol pomikati. Tudi meni se je to zgodilo ko sem hujšala, in vstrajaj dalje. Telo potrebuje čas da se celice skrčijo, da se koža lepo potegne zopet nazaj.
No, lahko povem, da poznam primer, kjer je ženska (močna), vsaj 80-90 kg in ima super moža. Skupaj imata tri otroke, ki jih zelo lepo vzgajata (večini bi lahko bila za vzor). Ženska je očitno svojo težo sprejela, on pa je očitno sprejel njo.
Speak for yourself! Jaz vedno raje pogledam osebo (ne glede na spol), ki je nasmejana, sproščena, radovedna (ne v smislu zasliševanja, ampak da jo dejansko zanimajo ljudje okoli sebe), taka oseba je vedno simpatična, ne glede na viseč trebuh in debela stegna. Zadnjič sem na enem pikniku vrgla uč na fanta 30-ih s prečudovitim nasmehom, prav iz učk se je smejal, šele kasneje sem opazila, da mu majica zakriva trebušček, torej nikakor ni bil suh. Bil pa je na žalost prevel vpiknjen v svojo družbo poznanih in se sploh ni družil z ostalimi.
Kaj hočem povedat, 6 packi pa adonisov obraz palijo predvsem v revijah in na plaži, ko se hormončki razbohotijo, pri sebi pa ima večina žensk raje karakterno ujemajočega partnerja. Enako velja za lepotice.
Resno, avtorica, po vsem napisanem sploh ne gre za kile in tvojo debelost, ampak tvoja napačna prepričanja, da kot taka spremenjena nisi vredna dostojnih medčloveških odnosov in tudi ljubezni. Zato trdim, da bi pa kot suhica našla nek drug “feller”, ki bi te bremzal pri tvoji sreči.
Kako se lahko gnusiš sama sebi samo zaradi debelosti? Ki niti ni kritična. Ko se pogledaš v ogledalo, ti gre organsko na bruhanje? Pa to si ti! Self. Debelo si naredila zaradi sebe, ki se sovražiš v tej debeli lupini. In kako lahko pozitivno pristopiš k reševanju problema, če se že v štartu ne maraš in si ne zaupaš?
Tvoja samopodoba je krhka, temelji na zunanjih kriterijih, bognedaj, da se ti zgodi kdaj kaka operacija, ki te iznakazi ali pomembno spremeni fizionomijo telesa, kako boš živela v tej lupini 20, 40 let?
Krivokljun a si bila že kdaj pretežka 10, 20, 30 kg? Poznaš mogoče občutek ko se ti salo obesi na kosti, ko hodiš čutiš da se ti rit trese, kot da bi sama hotela shoditi, ko si ves zadihan ko hodiš po stopnicah. To je resnica, jasno da se gnusi sama sebi, jaz sem se isto, bili so momenti ko sem imela 72kg sem se tako sovražila da sem se tuširala pri ugasnjenih lučeh. Ko se zrediš se ti telo deformira, hudo je ko si ne moreš več zapeti svojih najljubših hlač, hudo je ko ti špeh visi ven, hudo je ko vidiš kaj si naredil iz svojega telesa. Jaz žensko popolnoma razumem, ker se telesno v sebi slabo počuti. Fizično in psihično, ko si pretežak tudi težje hodiš, si okoren in počutiš se starega. Vsaj jaz sem se počutila pri 72kg zelo slabo, da o videzu ne govorim. Še v trgovinah za cunje več zapraviš ker so običajno lepe stvari 36, 38 cifra.
debelabunka-Ko boš hujšala boš pridobivala na samozavesti, nihče ti ne more dati samozavesti in lastnega zadovoljstva kakor sama. Tudi če boš spoznala moškega, ki te bo ljubil kot debelo, kaj ti to pomaga če se boš sama še vedno slabo počutila s preveč kg. Jaz te čisto razumem in vem kako je pri 53kg in pri 72kg in ja to sta dva druga svetova.
No bom poskusil brez sprenevedanja, če ti bo pa všeč komentar, se pa sama odloči.
Pred leti sem imel preveč kilogramov, zelo slabo samopodobo, brez samozavesti in tudi morala na dnu. Preprosto sem uporabljal določene zdravstvene omejitve (srčne), da mi ni bilo treba delati na sebi, jedel sem le najslabše, gibanja je bilo minimalno in masa prevelika. Nekega dne sem imel dovolj vsega skupaj, začel sem počasi teči, hrano sem popolnoma spemenil in črtal skoraj cel prejšnji jedilnik z novega, odrekel sem se vsemu, kar je bilo že v bližini sladkorja…in shujšal za 25kg. Srečo sem imel, da sem bil zelo mlad, zato so se s treningom pojavile mišice, maso stabiliziral in ni več sledov o prejšnjem obdobju. Če sem začel s tekom kot nujo, mi je sedaj postal užitek, samozavest imam, pozitivno samopodobo, kondicije še preveč in občutek tiste notranje moči.
Glede žensk, priznam, res ne pogledam ponavadi za tistimi, ki imajo 20kg več, tudi postavnejše telo deluje bolj zdravo in glede na moje aktivnosti bi bilo dobro, da se partnerka ukvarja s športom. Res ste izključene predvsem pri spoznavanju moških, kjer je prvi vtis pomemben, a pri zaljubljanju ne igra nobene vloge. Sem že spoznal žensko z vsaj 10kg preveč, a je bila tako noro luštna, tudi zaljubil sem se že enkrat v eno (ki je takrat dosti sanjala po drugih, s katerimi ni bilo nič, ko pa se je spomnila name, me je pa že minilo :D). Shujšaj predvsem zaradi sebe, zaradi zdravja, ne izgubi nasmeha, volje, odpri si še opcije za kakšne aktivnejše hobije in ne skrivaj notranje lepote.
To je to.
Forum je zaprt za komentiranje.