Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imam prijateljico, ki komentira moj videz in karakter brez zadržkov.

Imam prijateljico, ki komentira moj videz in karakter brez zadržkov.

Rekla mi je da imam full velike oči, kao da nekaj ni  v redu, zelo visoko čelo in da nočem it iz cone udobja. Imate tudi ve take prijateljice oz. zanima me vaš odziv na njihove odbijajoče kometarje. Meni se počasi meša zaradi njenih pripomb, saj nisva najstnici temveč v zelo odrasli dobi.

Ima katera od vas take pripombe ali jih je imela? Kakšen je bil zaključek? Ste se skregali? Ker jaz res ne vem kaj bi. To mi je brez meje okusa. Seveda jaz teh stvari njej ne govorim. Sem bolj kulturna v tem oziru.

Imaš fulll velike oči, zelo visoko čeklo, a čisto majhen prfrknjen pujsasti nosek in ogromna usta, ustnice in oslovsko velike zobe z kariesom, dolg vrat ko žirafa, in škratovska štrleča ušesa in na frizuro na širokezo. Zgoraj si zelo ozka in v pasu suhcena in imaš majhne a špičaste joškice, medtem ko boke imaš pa ogromne in obilne in majhne debelušne kratke noge. Velikokrat si ubuješ salonarje, da bi noge delovale daljše.

A si ti ta?

Odgovor na objavo uporabnika
noč je dolga, 03.01.2022 ob 03:01

Rekla mi je da imam full velike oči, kao da nekaj ni  v redu, zelo visoko čelo in da nočem it iz cone udobja. Imate tudi ve take prijateljice oz. zanima me vaš odziv na njihove odbijajoče kometarje. Meni se počasi meša zaradi njenih pripomb, saj nisva najstnici temveč v zelo odrasli dobi.

Ima katera od vas take pripombe ali jih je imela? Kakšen je bil zaključek? Ste se skregali? Ker jaz res ne vem kaj bi. To mi je brez meje okusa. Seveda jaz teh stvari njej ne govorim. Sem bolj kulturna v tem oziru.

Imam takšno taščo, potem si pa predstavljaj! Nenehno komentira videz drugih, obup. “To je pa moški kroh srajce, ne ženski, tega ženske ne smejo nositi”, “Tale tvoja barva las pa res ni lepa, lahko bi se malo pobarvala”, “Malo bi se pa lahko počesala, vedno ti kakšen las štrli”, “Ja, ona ima pa tako kriv nos kot ti”, “O tebi se pa že delajo gube okrog oči.”

Zbode, čeprav se trudiš, da ne bi, a nočem biti nesramna nazaj, zato imam z njo minimalne stike. Problem pa je nastal, ko je isto začela govoriti hčerki in ko je bila hčerka dovolj stara, da se je tega začela zavedati. “Takole se ne nosi puloverja, daj ga popravi”, “Šal imaš napačno zavezan”, “Ne nosi spuščenih las, ker ti ne paše”, “Tvoji lasje pa postajajo vedno bolj take mišje barve, niso več tako lepo svetleči kot prej”, “Kaj pa imaš to na obrazu? Aja, padla si. Joj, res grdo izgleda!”

Nenehno opozarja na napake, ki niso res napake, in ko takole kritzira hčerko, ji pa kar direktno povem, da naj neha. Po pravici povedano, pa je ne znam zares ustaviti, zato tudi jaz prosim za kakšen nasvet.

takim je treba dozirat enako zdravilo nazaj. Ste se malo poredila gospa tašča? Saj ni čudnega, ko pa tako dobro kuhate, samo pečenka je bila pa malo preslana. Pa nič hudega, saj piškoti so bili božanski, nič čudno, da ne morete nehat jesti. Tale moder šal vam pa res paše, tudi tale dolgočasen plašč poživi. pa čevlje ste si super kupili, vaša noga sploh ne zgleda tako velika kot je………..

Ja, imam prijateljico, ki tudi vse tako komentira, ampak jaz na to sploh ne reagiram, dejansko me ne gane.

Ja, imam velike oci in visoko celo, to je dejstvo. Meni je to na meni vsec.

Ja, sem v coni udobja. Res je. Imam svoje razloge. Ko mi bo dopizdilo, bom nekaj spremenila, zdaj se mi ne da ali nocem.

Povej ji, da si zadovoljna sama s seboj in da si si všeč taka kot si. Ter da nihče ni popoln oz. po jusu ali okusu vseh. Oziroma, kratko in jedrnato odgovoriš, hvala za kompliment. Pol jo pa vprašaj, kaj bo kuhala. ?☺☺☺

Tudi imamo v krogu taksno osebo. Ona lahko direktno pokomentira zunanji videz, karakter druge osebe, in to v vecini na taksen nacin, da se pohvali sebe. Verjamem, da ce bi ji kdo kaj nazaj rekel, pokomentiral, bi ga crtala iz druzbe. Cim manj stika s taksno osebo, ker se hrani na drugih,  bog ne daj, da pride v druzbo kaksna druga nova zenska, ki je podobna njej, lepa, pametna, brez dlake na jeziku.

Pa kok si stara, no, da se ne znaš zase postavit.

Ko sem bila v puberteti in sem bila zelo visoka in zelo suha, mi je ena daljna sorodnica rekla, kako sem suha. In ni bilo mišljeno pozitivno. Stara sem bila ene 12 let in sem ji rekla, da ja, jaz sem suha, ona je pa pijanka. Mojo mami je skoraj kap, ampak to ženšče ni več hodilo k nam na štamperle vsaj kakšen mesec in NIKOLI več mi ni nič rekla. Tudi ostali so me lepo pustili pri miru, ker so vedeli, da bodo fasali nazaj.

Imam. Rekla mi je da imam pa res zelo velike prsi??!! Bolj malo se vidiva od takrat… jaz nisem nikoli komentirala njenega videza.  Ne vem kaj naj si mislim. Na splosno me vedno gleda kako sem predebela in ne jem zdravo. Ona je eko frik, suha, samo na videz precej ne vem kako bi lepo rekla… drugacna kot drugi, samo da je suha.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Po mojem ne. Zakaj ste z njimi?

So to res prijateljice???, 03.01.2022 ob 12:27

Po mojem ne. Zakaj ste z njimi?

Ima druge kvalitete.

In, kot sem ze napisala, mene ti komentarji sploh ne ganejo.

Potem pa ne jamrat:):)

So to res prijateljice???, 03.01.2022 ob 12:56

Potem pa ne jamrat:):)

Saj ne jamram jaz! :)))

ljubosumno je.

Takšni ljudje nikoli ne morejo biti prijatelji, da se po srečanju z njimi slabo počutiš, da te imajo samo zato, da so oni višji od tebe in ponižujejo tebe in še ostale, ki jih ni zraven. To niso prijatelji. Če si pa njena znanka zaradi kakšne njene koristi, jo pa imej na distanci in je odnos samo recipročno vračanje uslug. Ni ti treba debatirati z njo o osebnih stvareh, temveč izključno o splošnih.

Take ljudi dam na hladno, to pomeni, da jih ne kličem več za druženje, se počasi neham družiti na njihovo pobudo. Ne družim se z ljudmi, ki mi povzorčajo nelagodje, sem nesrečna zaradi njih, me zbadajo, da o izrečenem kar naprej razmišljam. Vse to me zaustavlja v življenju. Ni vredno.

Obup, 03.01.2022 ob 09:17

Imam takšno taščo, potem si pa predstavljaj! Nenehno komentira videz drugih, obup. “To je pa moški kroh srajce, ne ženski, tega ženske ne smejo nositi”, “Tale tvoja barva las pa res ni lepa, lahko bi se malo pobarvala”, “Malo bi se pa lahko počesala, vedno ti kakšen las štrli”, “Ja, ona ima pa tako kriv nos kot ti”, “O tebi se pa že delajo gube okrog oči.”

Zbode, čeprav se trudiš, da ne bi, a nočem biti nesramna nazaj, zato imam z njo minimalne stike. Problem pa je nastal, ko je isto začela govoriti hčerki in ko je bila hčerka dovolj stara, da se je tega začela zavedati. “Takole se ne nosi puloverja, daj ga popravi”, “Šal imaš napačno zavezan”, “Ne nosi spuščenih las, ker ti ne paše”, “Tvoji lasje pa postajajo vedno bolj take mišje barve, niso več tako lepo svetleči kot prej”, “Kaj pa imaš to na obrazu? Aja, padla si. Joj, res grdo izgleda!”

Nenehno opozarja na napake, ki niso res napake, in ko takole kritzira hčerko, ji pa kar direktno povem, da naj neha. Po pravici povedano, pa je ne znam zares ustaviti, zato tudi jaz prosim za kakšen nasvet.

Tale tvoja tašča je ena zlorabljena psihično ( verbalno zaničevana verjetno s strani njenih sorodnikov) v mladosti. Zato nikoli ni izdelala pravilno svoje samopodobe in v drugih, ki so popolni, išče  na njih vizuelne napake nepopolnosti, ker jih primerja s seboj.

To je tipično za osebe,  ki so bile emocionalno neizdelane in brez starševske topline in njihove ljubezni v rani mladosti – Tam nekje med 3. in 12. letom življenja.

Najdi si drugo družbo, ker tega ti res ni treba poslušati.

Odkritost cenim, vendar argumentirano. Je pa tanka meja med odkritostjo in šinfanjem ter nesramnostjo. To, da komentira videz kot da nekaj ni ok s tvojimi obraznimi potezami ali postavo, je nesramnost. Meni se zdi ok, če se pove, da ti npr. nek stil frizure bolj pristoji kot nek drug ali pa, da v nekem oblačilu izgledaš boljše/slabše. Pa da ti pove, kateri ti pristoji bolj.

Glede karakterja pa se mi zdi ok, če se pove, seveda z argumentom, zakaj se nekomu tako zdi. Vsi imamo slabe dneve, smo do določene teme ali ljudi preveč zajedljivi ipd. in odkrit prijatelj ti bo to tudi povedal in te morda držal nazaj. Tako imaš tudi priložnost, da izboljšaš sebe kot človeka, saj se svojih slabosti ne zavedamo vedno. Še enkrat pa, treba je ločit med dobronamerno odkritostjo in nesramnostjo. Če kar nekaj kritizira brez vzroka ali si namisli argument brez repa in glave, potem je samo žleht.

Odkritost , ja, ampak za tiste stveri, ki jih lahko clovek izboljsa, frizura itd.. ce pa ti rece, da inas velike joske, pa ne vem, kaj naj bi naredila. Si jih obrezala? Razen ce je mislila da naj shujsas in bos imela posledicno manjse, pa bolj visece.. ne vem

Moja sestra je bila enaka, še poniževala zraven. Sčasoma preslišiš oz te ne gane.

Moja bivša enako, zato je že dolgo bivša.

Kaj je s tabo narobe, da toleriraš takšno prijateljstvo, ki v bistvu ni. Pije ti kri, nabija ti slabo samopodobo, posledično se slabo počutiš. Nateraj jo v tri…

Zapomni si, prostovoljno se druži samo z ljudmi, kjer se počutiš sproščeno in zadovoljno, za vse ostale nimaš časa!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close