Imam polno paprike in jajčevcev
Kaj naj naredim iz tega, da pospravim za zimo.
Naredila sem že polnjeno papriko za v zamrzovalnik.
Sesekljano papriko skupaj s paradižnikom in čebulo za zamrzovalnik.
Prepraženo papriko skupaj s paradižnikom in čebulo in vložila v kozarce.
Vložila sem jo že tudi.
Še kaj?
Namazov ne bi, ker jih nihče ne je.
Če imaš še prostor butni papriko v skrinjo. Lahko jo prerežeš na polovice, odstraniš semenje in tako zamrzneš, ali pa jo narežeš na kockice, da jo boš potem samo v jed vrgla. Pazi edino da jo zamrzuješ na pladnjih in šele potem daješ v vrečke, da boš lahko jemala ven po potrebi in ti ne bo treba odmrzovat cele kepe. Lahko jo tudi spečeš v pečici ali na žaru, bo še manj prostora zavzela.
Ali pa jo posušiš, se da tudi v pečici če nimaš aparata za sušenje. poišči na spletu.
Se pa spravljam sprobat tale recept za ruski revežev kaviar, so v igri jajčevci in paprike, en del bom pasterizirala, en del pa dala v skrinjo.
Jaz nimam zamrznenih velikih količin. Imam majhno skrinjo, a si vedno zamrznem kakšek kilogram prerezanih paprik, da zavzamejo čim manjšo površino. Ko kuham gov.juho, čofnem dve polovički v juho, za pasulj je čudovita paprika, za ješprenje in še in še. Samo, ne odtajati, vedno pa spustim curek vode, da spere tisto zamrznjeno površino. Hej, deklič, nekaj delaš narobe.
Forum je zaprt za komentiranje.