Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Imam nizke dohodke

Imam nizke dohodke

ki sploh ne dosežejo praga. A vseeno si želim odločbo, da dobim nazaj vsaj tistih nekaj fičnikov iz akontacije za honorarno delo (po pogodbi). Kako naj ukrepa, če ne dobim odločbe?

Do katerega datuma še pošiljajo, da ne bom prekmalu delala panike na DURS-u?

Barca, pomagaj!

Hvala.

Mislim, da je tako: če do 31. maja ne dobiš odločbe, moraš do 2. avgusta oddat napoved.

Kolikor vem je treba oddati napoved do 30. 06. 2011.

Če ne boš dobila informativnega izračuna do 15.6., izpolni napoved prek e-davkov ali pa si sprintaj tule http://www.uradni-list.si/files/RS_-2010-103-05305-OB~P002-0000.PDF.
Navodila imaš tule http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/Dohodnina/Dohodnina_2010/NAVODILO_ZA_NAPOVED-2010_koncno.pdf.

@Barca- kaj pa v mojem primeru? Zaposlen sem po pogodbi ( avtorska), tokrat pa sem opazil, da mi dveh otrok niso upoštevali. Ženi tudi ne, je pa redno zaposlena. Kaj se mi bolj splača pri ugovoru; dam vse tri otroke nase? Bo zato znesek višji?

Preračunajta, komu se bolj splača, ugovarjajta pa vsekakor.

Uveljavljajta pa vse tri otroke deljeno – torej vse tri otroke za nekaj mesecev; npr. ti vse tri otroke 4 mesece, žena vse tri otroke 8 mesecev. Delita samo čas in ne otrok!

Pa še to – pri avtorski pogodbi so ti verjetno upoštevali 10% normiranih stroškov (razen če imaš kako posebno odločbo; novinar, kulturnik…).
Z ugovorom lahko dodatno uveljavljaš še dodatne stroške; kilometrine ter nočitve, če si jih seveda imel (moraš pa priložiti dokazila k ugovoru).

Barca – carica si! Hvala za pomoč

Zagovarjam to, da je treba plačevati vse davščine – a le toliko, kolikor je potrebno.

Vsako nižanje osnove, ki je zakonsko podprto, pa je treba uveljaviti in ne dati več, kot pa je nujno 🙂

Zagovarjam to, da je treba plačevati vse davščine – a le toliko, kolikor je potrebno.

Vsako nižanje osnove, ki je zakonsko podprto, pa je treba uveljaviti in ne dati več, kot pa je nujno :)[/quote]

Odlično, Barca. Ko bodo vsi začeli tako razmišljati, bo v naši deželici marsikaj boljše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close