Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Imam krizo

Imam krizo

Zakaj ni tega nihče komentiral? Boom, Spider, Sadni…
Morda Marko? Naj to Marko prosim komentira…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

@katenjka

Sem si že zdavnaj prebral tole. Za marsikoga se to zdi zanimivo, nekaj novega, zame pa nekaj povsem vsakdanjega / običajnega. Naletel že na kup takih babnic, ki še same nevedo kaj bi s sabo počele. En dan te ima rada, drug dan ima že lahko drugega ; en dan pravi da si ji zanimiv, drug dan si ji že na smrt dolgočasen in ji greš na k*. Pa rečeš, ok fine, be it, jo daš na ignore, za par tednov in te že začne pogrešat, ti piše smse kje si, zakaj ji ne odgovarjaš itd. Ji odgovoriš in zopet vsa vesela, kot takrat, ko te je prvič spoznala…
Potem lahko ti govori o nekem prijatelju kok ji gre na k., kok ji je debilen, da bi bil zadnji zadnji na svetu, s katerim bi bila, pa še takrat verjetno ne…čez tri dni je že v razmerju z njim.

In potem se sprašujete zakaj toliko zvez propade, točno zaradi tega kar sem zdaj pisal zgoraj. Ženska neve kaj bi sama s sabo počela, tu pa nima model čisto nobene veze, se prilagajat neki, pa se z glavo zabijat v steno zaradi nje, vsaj, če je kolikor toliko priseben. Pa to ni noben dvoličen folk, o ne ne, to ni prava beseda za njih, enostavno so preveč razvajene te ženske, mislijo si, da se cel svet vrti okoli njih. Na tako osebo se pa ne moreš zanest, tako, da vse kar je mišljeno imet na dolgi rok z njo odpade. Dobra je edino za to, da ti ga pofafa, tu se pa stvar tudi konča.

Aja pa vem, da se bo zdaj usulo cel kup vernikov, ki me bodo citirali in mi pridigali, češ da sem imel samo slabe izkušnje, da vsi problemi izvirajo v meni ( lol ??? ), da sem še mlad, da nimam pojma itd. Ja mogoče res nimam take kilometrine za sabo, kot recimo Spider in podobni, sem pa zato odličen opazovalec in ponavadi hitro dojemam kar se dogaja okoli mene. Recimo, da sem naraven talent za to, vsaj tako prijatelji pravijo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Zakaj ni tega nihče komentiral? Boom, Spider, Sadni…
Morda Marko? Naj to Marko prosim komentira…[/quote]

hja, kaj naj komentiram? Če zadevo malo zanaliziram – interval med posameznimi stavki je v povprečju pribl.3,5 minute. V oči pa bode kar 9 minutni interval med 10 in 11, kar pomeni da ji že v štartu naslednji stavek nekako ni šel z jezika. Očitno gre pri tem za nujno žrtev oz. investicijo v prihodnost in me njena nadaljnja predvidevanja zato sploh ne presenečajo. Še posebej, ker gre za planirano izbiro Jožefa, ki naj bi bil všeč staršem. Starši hčera se pač praviloma ogrevajo za Jožefe.

Ne bom komentirala, zakaj prihajaš v stik s takimi puncami, me pa zanima, kam spada ta tvoj zapis, saj nima veze z mano- nikjer ne pišem, da ne vem, kam bi se dala ali kaj bi sama s sabo, da se dolgočasim, sem en dan za nekaj navdušena, naslednji pa sem proti temu. Od kje jih pobiraš? 🙂 Ali je to replika na tisti Matjažkov tekst? (Tudi ta ne vem, od kje je vzet in kaj dela tu?)

Katenjki sem odgovoril, ker je želela slišat moje mnenje…in ja, replika je na Matjažkov tekst.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Aha, hvala.
Pa kaj je tako posebnega v tem tekstu? Je bila kdaj kaka debata na to Veronikino zgodbo?

Meni se zdi, da je Matjažko želel povedat, da tebe vidi podobno kot tole Veroniko. Lahko, da se motim.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem ga vprašala, kaj misli s tem, pa mi ni odgovoril.
Če me kdorkoli tako vidi, pa.. Kaj naj rečem… :)) Površno branje, slaba predstava, oboje ali le lastna projekcija? 😉
Nasmeh!

Ja Marko, sem že mislila da si spet spregledal, čudovit komentar, pa še samo eno vrstico si napisal, kako je to možno? Seveda se ne motiš. Matjažkov komentar je komentar na boomov izpad na komentar od krize2 in spoznanje da ženska ne more brez moškega, in še manj otroka–
ampak kdaj postane depresivna in zlovoljna… ko je sama ali ko še (več) ni in ali moški nima veze??

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No, potem pa le pridi k meni. Ne, ne prodajam zdravih bučk imam pa nekaj hitre hrane zate, ki te bo spravila na obrate. :)) Saj vem, da je nezdrava. Ves čas mi pridigajo o tem. Ampak meni se ob tem sprošča toliko hormonov sreče da so pričakovane koristi večje od morebitnega tveganja.
Če razumeš, kaj ti želim povedati…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Moj predlog: odpri lasten posel. To ti bo definitivno pognalo kri po žilah. Stalno boš miselno zaposlena in tvoj višek energije boš pokurila.

?

Zgleda, da zadnje čase preveč preskakujem odgovore.

Verjetno ni pravo vprašanje kdaj, temveč kdo. Po Veronikinem pisanju smo moški pač neko nujno zlo.

Ženska lahko postane zlovoljna kadarkoli. Prav tako tudi moški. To je odvisno od tega, kako gledaš na življenje in ne le od drugih. Imajo pa vpliv tudi drugi, vendar za svoje počutje lahko največ naredimo sami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

?

Zgleda, da zadnje čase preveč preskakujem odgovore.[/quote]

:-))))) Sem vedel, da se bo pojavilo kaj takega. Samo vprašanje časa je bilo.[/quote]Ti moraš biti v stalnem konfliktu v tem, zakaj moški spi z žensko in zakaj ona spi z njim…

Tudi jaz sem včasih razmišljal da bi moral kaj koristnega narediti v življenju…
ampak potem sem to potrebo prerasel.

Meni se zdiš izrazito ciljno “storitveno” usmerjena, da moraš vse delati z nekim enoličnim smislom, če ne, je toliko in toliko tvojega časa vrženega stran… da moraš dobiti takojšnjo potrditev, da je to, kar si naredila, dobro, in to potrdilo povezuješ s srečo. Nejc zapolotnik je napisal tisti tolikokrat citirani stavek, da kdor bo dosegel cilj, bo ostal prazen, če ne bo našel poti, in pri tebi gre točno za to. Globalnega smisla ni, vsaj ne za vse nas. Nekateri ga najdejo kot je napisala latissa in še kdo, v partnerstvu v starševstvu, v znanosti, v delu, v kakih zbluženih konjičkih,… Morda je edini smisel, da posredujemo življenje naprej in se ohranjamo kot vrsta…morda pa niti to ne, ker bo nekega dne vsega nepreklicno konec…

Smisel začutimo takrat, ko nas napolni življenjska energija. Saj je smisel življenja živeti. In brez energije nismo živi. 🙂

?

Zgleda, da zadnje čase preveč preskakujem odgovore.[/quote]

:-))))) Sem vedel, da se bo pojavilo kaj takega. Samo vprašanje časa je bilo.[/quote]Ti moraš biti v stalnem konfliktu v tem, zakaj moški spi z žensko in zakaj ona spi z njim…[/quote]

In zakaj bi moral biti glede tega v konfliktu, zakaj bi bili razlogi pri moških drugačni kot pri ženskah in zakaj bi se to moralo posploševati na vse moške oz. ženske? Jaz samo pravim, da tisti(e), ki se bodo držali(e) Veronikinega recepta, bodo slej ali prej naleteli na (tudi tam) predvidene posledice.

Meni se zdiš izrazito ciljno “storitveno” usmerjena, da moraš vse delati z nekim enoličnim smislom, če ne, je toliko in toliko tvojega časa vrženega stran… da moraš dobiti takojšnjo potrditev, da je to, kar si naredila, dobro, in to potrdilo povezuješ s srečo. Nejc zapolotnik je napisal tisti tolikokrat citirani stavek, da kdor bo dosegel cilj, bo ostal prazen, če ne bo našel poti, in pri tebi gre točno za to. Globalnega smisla ni, vsaj ne za vse nas. Nekateri ga najdejo kot je napisala latissa in še kdo, v partnerstvu v starševstvu, v znanosti, v delu, v kakih zbluženih konjičkih,… Morda je edini smisel, da posredujemo življenje naprej in se ohranjamo kot vrsta…morda pa niti to ne, ker bo nekega dne vsega nepreklicno konec…[/quote]

S tem naštevanjem sem le želela prikazat, da v mojem življenju ni le služba, da ne mislim, da živim dolgočasno življenje in da imam nekaj aktivnosti, katerih se veselim, ko jih opravljam, tudi neglede na to, kakšen bo cilj. Pri njih nimam občutka, da čas mečem stran, nasprotno, fajn mi je in na čas takrat pozabim. A ko se vprašam, v čem je smisel- širše, celega mojega življenja- mi zmanjka..

Meni se zdiš izrazito ciljno “storitveno” usmerjena, da moraš vse delati z nekim enoličnim smislom, če ne, je toliko in toliko tvojega časa vrženega stran… da moraš dobiti takojšnjo potrditev, da je to, kar si naredila, dobro, in to potrdilo povezuješ s srečo. Nejc zapolotnik je napisal tisti tolikokrat citirani stavek, da kdor bo dosegel cilj, bo ostal prazen, če ne bo našel poti, in pri tebi gre točno za to. Globalnega smisla ni, vsaj ne za vse nas. Nekateri ga najdejo kot je napisala latissa in še kdo, v partnerstvu v starševstvu, v znanosti, v delu, v kakih zbluženih konjičkih,… Morda je edini smisel, da posredujemo življenje naprej in se ohranjamo kot vrsta…morda pa niti to ne, ker bo nekega dne vsega nepreklicno konec…[/quote]

S tem naštevanjem sem le želela prikazat, da v mojem življenju ni le služba, da ne mislim, da živim dolgočasno življenje in da imam nekaj aktivnosti, katerih se veselim, ko jih opravljam, tudi neglede na to, kakšen bo cilj. Pri njih nimam občutka, da čas mečem stran, nasprotno, fajn mi je in na čas takrat pozabim. A ko se vprašam, v čem je smisel- širše, celega mojega življenja- mi zmanjka..[/quote]

Najbolj enostavno bo, da se o tem nehaš spraševat.

Potomci bi ti dali vetra v jardo!

Ti moraš biti v stalnem konfliktu v tem, zakaj moški spi z žensko in zakaj ona spi z njim…[/quote]

In zakaj bi moral biti glede tega v konfliktu, zakaj bi bili razlogi pri moških drugačni kot pri ženskah in zakaj bi se to moralo posploševati na vse moške oz. ženske? Jaz samo pravim, da tisti(e), ki se bodo držali(e) Veronikinega recepta, bodo slej ali prej naleteli na (tudi tam) predvidene posledice.[/quote]Ne vem zakaj si v konfliktu, ampak tako zgleda-kot da ne moreš iti čez to, da ženska spi z moškim zaradi ene stvari, on pa z njo zaradi druge… in da jima je skupno samo popredmetenje…?? tragično no…

za nocoj kle neham 🙂

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Seveda živiš dolgočasno življenje, če najdeš čas, da sprašuješ takšne bedarije kot je smisel življenja. Z vidika matere narave (biologija oš) si ti na tem svetu zaradi nadaljevanja vrste. Se rodimo, živimo, reproduciramo in umremo. Druga ni. To je zapisano v genih.
Kakšen smisel bi pa rada ? Da boš nova mati Tereza, Indira Gandhi, pilotka bojnih letal, ….. samo, da boš lahko upravičila smotrno porabo vsake sekunde svojega življenja ?
Preveč si komplicirana, pač si produkt kapitalizma in moraš upravičit vsako svoje dejanje, s tem pa pozabljaš, da je življenje enostavno, pač samo živet ga moreš. Verjetno si ekonomistka, ker moraš optimizirat in upravičit vsako sekundo tvojega brezveznega življenja, bog ne daj, da bi čas po nepotrebnem zapravljala. Zato pa imaš milijon hobijev, dva milijona ciljev in tri milijone želj.
V bistvu ne iščeš smisla življenja ampak tisto nekaj, kar ti bo po cost-benefit analizi najbolj upravičilo porabo tvojega časa.

Smisel življenja je lahko le to – da ne iščeš smisla življenja ali da nenehno iščeš smisel življenja. 🙂

Če ne iščeš smisla življenja, si ga našel (kar pomeni, da lahko živiš tudi kot muha enodnevnica, lahko pa pomeni to, da 1x dnevno obhodiš bližnje jezero ali moliš k Jezusu). Če pa še vedno iščeš smisel življenja, pa je mogoče to tvoj smisel, da ga boš vedno iskal(a), pod pogojem ,da je to smiselno zate? . :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close