Imam hude skrbi na grbi
Celo življenje sva bila složna, od vzgoje do financ. Počasi se bliža penzion in v času, ko sva skupaj, sva si ustvarila solidno premoženje. Otroci so odrasli ter dobro preskrbljeni, razseljeni po svetu. Nama zaenkrat zdravje služi, nekih posebnih skrbi nimava.
Nekako sva začela osveščati, da bova kmalu imela ves čas tega sveta, midva pa nisva človeka, ki sedela pri miru, sva zelo aktivna in jaz si tako predstavljam tudi najin čas v penzionu, mož ima žal drugačno vizijo.
Jaz bi oddala najino stanovanje in vikend in potovala po svetu, obiskala otroke in spoznavala vnuke, on bi prodal vse najino premoženje, si kupil hišico na grškem otoku, jo obnavljal in zraven užival v mediteranski klimi in vzdušju.
Vsak goni svoje, nobeden se ne vidi v viziji drugega. Kako je to možno, da sva do sem priplula brez viharjev, zdaj pa mi mož postavlja ultimat ali bo po njegovo ali pa se ločiva?
Naj popustim in zaslužen penzion preživim po moževih željah? Kaj če s tem ne bom mogla živeti ali če se mi zgodi, da vmes nekje umrem od dolgčasa?
Moji mislijo, da si delava probleme tam kjer jih ni in da naj bova srečna, da sva finančno preskrbljena in da nama zdravje služi. Moram povedati, da sem kar malo razočarana zaradi njihovega razmišljanja. Kot da nama ne privoščijo, da bi na starost uživala.
Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako si vi zamišljate svojo starost, realno?
Kmalu upokojena, 29.11.2022 ob 16:35
Celo življenje sva bila složna, od vzgoje do financ. Počasi se bliža penzion in v času, ko sva skupaj, sva si ustvarila solidno premoženje. Otroci so odrasli ter dobro preskrbljeni, razseljeni po svetu. Nama zaenkrat zdravje služi, nekih posebnih skrbi nimava.
Nekako sva začela osveščati, da bova kmalu imela ves čas tega sveta, midva pa nisva človeka, ki sedela pri miru, sva zelo aktivna in jaz si tako predstavljam tudi najin čas v penzionu, mož ima žal drugačno vizijo.
Jaz bi oddala najino stanovanje in vikend in potovala po svetu, obiskala otroke in spoznavala vnuke, on bi prodal vse najino premoženje, si kupil hišico na grškem otoku, jo obnavljal in zraven užival v mediteranski klimi in vzdušju.
Vsak goni svoje, nobeden se ne vidi v viziji drugega. Kako je to možno, da sva do sem priplula brez viharjev, zdaj pa mi mož postavlja ultimat ali bo po njegovo ali pa se ločiva?
Naj popustim in zaslužen penzion preživim po moževih željah? Kaj če s tem ne bom mogla živeti ali če se mi zgodi, da vmes nekje umrem od dolgčasa?
Moji mislijo, da si delava probleme tam kjer jih ni in da naj bova srečna, da sva finančno preskrbljena in da nama zdravje služi. Moram povedati, da sem kar malo razočarana zaradi njihovega razmišljanja. Kot da nama ne privoščijo, da bi na starost uživala.
Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako si vi zamišljate svojo starost, realno?
zakaj pa ne naredita obojega: najprej oddajajta in potujta (pa določita čas do kdaj) nato pa se ustalita po moževo
Tvoj mož zelo praktično razmišlja. Kaj pa nek kompromis, da po tvojem načrtu oddata za par let, pa gresta malo po svetu gor in dol, potem pa izvedeta možev načrt? Meni se zdi njegova ideja krasna. Hišica v Grčiji, mediteranska klima… Rajsko. Saj lahko od tam tudi potuješ, kdo ti brani. Obiskov svojih dragih boš imela tam sigurno več, ker vsak gre rad na obisk v takšno krasno okolje. pa če se bosta odločila poleti kakšno sobico oddajati turistom, bosta lahko fajn zaslužila in si s tem plačala pozimi kako eksotično potovanje, če je že taka nuja potovat. Ali pa boš šla pač sama, če se možu ne da.
Računaj pa tudi na to, da ne boš več dolgo tako poskočna in polna energije, kot sedaj. Ko boš stara, se ti bo lepo guncat v senci fige pred svojo hiško in poslušat škržate. Ne pa v domu za ostarele albume iz svetovnih popotovanj prelistavat.
A grsko znata?
Ker oni so bolj svoh v anglescini, sploh v kaksni vasici na otoku….
Kompromis je, daprodata vikend, kupita hisko na grskem otoku, stanovanje oddata, malo sta na otoku, malo potujeta okoli.
V Slovenijo se lahko vrneta v stanovanje, lahko pa ostanet v Grciji, kakor se vama bo pozneje zdelo prav.
LOČI SE.
Očitno sta bila z možem dobra sodelavca v življenju, blizu pa si nista ravno bila in se ne poznata dobro.
Treba ga je razumeti, da se hoče na stara leta odpočiti ampak meni osebno je bližja tvoja želja po potovanjih in pustolovščinah.
Tvoji nimajo kaj komentirati, saj so se odselili na druge konce sveta.
Sicer pa vas sploh ne razumem vaše družine, ali nimate nobene ljubezni do svoje domovine? Jaz bi lahko dolga leta potoval, ampak vedno bi se vrnil sem kjer je moj dom, spomini in moje življenje.
Pri nama nekaj podobnega, le da bi se jaz preselila v počitniško stanovanje ob morju, hišo pa prepustila sinu s pogojem, da imam mini stanovanje za občasne obiske. Hiša je dovolj velika, odnosi s sinom tudi dobri. Mož pa nima nobene želje, nobene volje, ne ve kam bi sam s sabo. Po moje bova malo kombinirala.
Če mož nima želje po potovanjih, ga ne moreš prisiliti. Pojdi sama ali s prijateljico… On pa tebe tudi ne more prisiliti, da živiš po njegovo. Bo treba najti nekaj vmes. Res najbolje, da se odselita v Grčijo in od tam vsake toliko potujeta.
Rozika419, 29.11.2022 ob 16:54
Kaj te tako skrbi? Ogljični odtis, ki ga boš pustila vnukom s svojimi potovanji po svetu?
Avša razvajena si.
Dokler se 3/4 zemljanom (Kitajska, Amerika, … ) in bogatunom v Eu jebe za ogljični odtis tudi ona ne bo naredila škode.
Upam, da nimaš doma kakšnega kužka ali mačko, ker to je pa res ….
https://www.zurnal24.si/vizita-za-zivali/novice/tako-skodljive-so-domace-zivali-za-okolje-322322
Podreti vseh mostov za seboj in oditi na romantiko v Grčijo, tega ti ne priporočam. Nekaj pusti v Sloveniji, ker boš rabila varni pristan, če bo začelo zdravje pešati, če se politika obrne, … V Grčiji boš vedno tujka, pomni! Marsikatera ekspedicija, ki je na začetku izgledala romantično na kubik, se lahko sprevrže v nočno moro. Pišem bosta prodajala pod ceno na horuk in klela situacijo. Vedno starejša bosta, mlajša kar ne. Neko sigurnost pa rabiš. Avantura da, a previdno!
uh kaka terna, na stara leta iskat zdravstveno pomoč nekje na nekem grškem otoku, kjer dohtarju še povedat ne boš znal, kaj te muči.
al pa lutat po svetu brez pravega doma in biti vsem v nadlego in pričakovat, da te gosti zdaj eden, zdaj drugi.
jaz si ne predstavljam ne enega, ne drugega, za vaju je pa itak najbolje, da se ločita in preživita stara leta tak, kot vama paše.
Forum je zaprt za komentiranje.