Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ima šefica pravico blatiti moje ime in si izmišljevati neresnične stvari?

Ima šefica pravico blatiti moje ime in si izmišljevati neresnične stvari?

Sem punca zaposlena preko javnih del.
Oseba, ki je moja nadrejena oz. moja šefica, je strašno zahrbtna oseba. Nihče je ne mara, opozorili so me že, da se je naj pazim. Z ljudmi dela kot s smetmi in nikoli se ji ni nihče upal postaviti po robu.

Jaz se ji sem zaradi tega, ker je hotela, da delam preko 30 ur na teden.
Mojo sodelavko je zadnjič klicala k sebi in ji rekla, da sem se ji zdela bolj mirna in da si ni mislila, da ji upam oporekati.

Zdaj pa tisto, kar me je najbolj razjezilo: Ko sem se ji ponovno postavila po robu in ji lepo rekla, da ne bom delala več ur kot je zapisano v pogodbi, je klicala na Zavod za zaposlovanje in me začela blatiti ter si izmišljevati stvari o meni, ki ne držijo samo zato, ker me je očitno hotela čimbolj oblatiti.
To mi je kasneje povedala ena oseba, žal ne smem povedati katera, kajti možno je, da bo kdo prebiral te strani.

Obnaša se kot psihopat, njeno obnašanje in njene besede niso na ravni normalnega človeka. Zafrknila me je že preden sem začela delati pri njej. Okrog 11. ure me je klicala, da moram priti takoj k njej, da bom podpisala pogodbo glede prevoznih stroškov. Ona je že takrat vedela, da nimam svojega avta in da se vozim z avtobusom. Kako naj grem takoj k njej, če pa je zadnji avtobus peljal ob pol enajstih, polega tega pa je še zunaj snežilo? Na srečo me je lahko peljal oče.
Predtem, ko sem bila pri njej, mi je rekla, da ne smem biti našminkana z rdečo šminko in da ne smem imeti skrušenega laka. Za dijake, ki so predtem pri njej opravljali prakso, je govorila, da se niso en teden preoblekli in da se niso česali.
A je sploh normalno posegati v osebne stvari posameznika na tak način?

Čistilko in hišnika izkorišča tudi za vsa druga dela, danes je baje nadrla hišnika samo zato, ker jo je nekaj vprašal.

Moje glavno vprašanje je sicer bilo ali ima pravico blatiti moje ime in kaj lahko storim v tem primeru?

Ona krši pogodbo, katero je podpisala, zdaj pa meni očita, da ji delam težave samo zato, ker se ji pač ne pustim, da bi z mano ravnala kot s smetjo. Do zdaj je bila baje grdo ravnati z ljudmi, zdaj pa ženski ni jasno, zakaj se ji jaz postavljam po robu. Nekoč je baje bila natakarica in govori se, da si je kupila diplomo na faksu.
Ima veliko masla na glavi, ona sama krši pogodbo in grdo ravna z ljudmi in v primeru, da bo prekinila pogodbo, bodo njene umazanije prišle v javnost.

Lep pozdrav.

ne ne sme blatiti tvojega imena on klicariti okoli,ker če se ti ne moreš pritožiti glede plače špotem ona nim kaj javkati glede tvojih ur,kvečjemu se lahko ti protožiš če delaš več ur kor je napisano v pogodbi razen če je pod urami recimo da piše delovnik ne vem popoldne in zjutraj 40 ur na teden in pod tem še po dogovoru, če pa tega ne omenja pa ti nima kaj.lahko jo ti prijaviš,ker ona krši pogodbo. drugače imam pa tudi jaz butasto šefico in vem kako ti je.

NELLY, hvala.
Mogoče veš, kateri člen v Človekovih pravicah govori o tem, da se ne sme brez dokazov blatiti človekovega imena in da se ne sme z ljudmi ravnati kot z navadnimi smetmi?

Dobrodošli tudi ostali odgovori.

lp.

to pa ne vem se bom pa pozanimala pa sporočim.

Glej kazenski zakonik.

Baje je bila natakarica, baje je kupila diplomo,baje je nadrla hišnika, tretja oseba ti je povedala, kaj ona baje govori o tebi, skratka polno dokazov…… 🙂 Morebiti pa bi ti raje delala in se potrudila na svojem področju in ne toliko razmišljala o izogibanju dela, bog ne daj celo naredila kako naduro ?!

MIŠ, daj pizda, nehaj s takimi neumnostmi, dobro?!!

Vsi vemo, kakšna je in če v pogodbi piše, da je potrebno delati 30 ur, se naj dela 30 ur.

Ženska ima 1500 eurov plače in govori, da ima nizko plačo. Potem pa naj gre delat na Muro za 400 eurov plače.

Jaz opravljam tisto delo, ki ga moram opravljati, dodatnega dela pa mi ni potrebno opravljati. Delam preko javnih del, kjer v pogodbi ne piše, da je potrebno opravljati nadure, če bi bilo nadure potrebno opravljati, ne bi z Edigsom brisala nadur z lista kamor si vpisujem redne ure. Pisati sem jih mogla na posebni list samo zato, da ne bi nihče videl.

Ti si res eno zmešano tele, ki očitno prav tako maltretira zaposlene in si misli, da moramo tudi vsi ostali prenašati psihično maltretiranje nadrejenih.
Motiš se, če očitno misliš, da je ljudem potrebno prenašati psihično nasilje, ki se tukaj dogaja.
Vem tudi, da nedeljskih ur ni nikoli plačevala, ker vedno govori, da nima denarja, ker ima ona itak premajhno plačo. Obljubi pa seveda, da bo plačala, v pogodbi lepo piše, da je delo samo dopoldansko in popoldansko, nedeljsko in nočno delo ni napisano s krepkimi črkami.

Tudi na internetu sem našla, kaj je potrebno storiti v primeru nadur:
” Nadure. Zakon pravi, da je delodajalec dolžan delavcu plačati vso opravljeno delo, ki mu ga je naložil. Tu ne pomaga noben izgovor v stilu “nadure se ne smejo plačati”. Če to delodajalec ve, potem mora preprečiti, da delavec nadure opravlja. Kako bo to preprečil, je njegova stvar, naj se sedaj tudi znajde kakor ve in zna in poišče način plačila opravljenega nadurnega dela. Po mojem lahko za neplačano in opravljeno nadurno delo delodajalca tožite.”
MIŠ, to velja tudi zate, če si slučajno kakšen delodajalec in to počneš z ljudmi. V prihodnje se več ne vmešavaj v teme,ki se te ne tičejo, ker ne poznaš razmer tukaj. Takšno nepošteno ravnanje človeka spravi ob živce in če se tebi zdi normalno izkoriščanje zaposlenih in maltretiranje, se vprašaj, kaj je narobe s tabo.

Seveda preden bo spet kdo trosil kakšne neumnosti kot tisti čudni osebek tam zgoraj, bi rada za takšne ljudi postavila tole vprašanje: Kakšno vezo ima pisarniško delo s kelnarjenjem na nočnih prireditvah, ki ga organizira Turistično društvo?
Ta naša šefica nam je že na začetku lepo povedala, da mi s Turističnim društvom nimamo nič, če bo kdo klical in spraševal za njih, naj povemo, da mi z njimi nimamo nič. Če mi z njimi nimamo nič, zakaj nas pošilja delat k njim??!! In to zastonj seveda, brez plačila. Povedano je bilo s strani Zavoda, da tisti, ki bo slučajno moral delati na kakšni prireditvi, bo naslednji dan doma. Ona ni niti enkrat rekla, da je naslednji dan lahko tista oseba doma.
Ko sem zadnjič lepila znamke na kuverte za člane Turističnega društva, sem morala vse skriti, ko je prišla ona v pisarno, kajti v nasprotnem primeru bi me nadrla kot psa.
Še enkrat me zanima za vse tiste pametnjakoviče: Kakšno vezo ima delo v pisarni s kelnarjenjem na nočnih prireditvah Turističnega društva, če nam je bilo na začetku povedano, da mi z njimi nimamo nič in da nas nič ne briga, kaj se z njimi dogaja in kaj imajo oni??!!

Kdo vas pošilja kelnarit? Šefica, pred katero moraš skrivati kuverte? Malo nelogično se mi sliši..

In izjava glede nadur, ki so jo citirala zgoraj? Na katerem linku je objavljena? Zdi se mi, da ni ravno kaka pravna razlaga ampak je samo komentar nekoga na nekem forumu.

PS: V tvojem pisanju je malo preveč “baje…”, tu se strinjam z MIŠ-em in pa predvsem, malo prenizek kulturni nivo.
Že res, da internet prenese vse – pa vseeno ti ni treba in ni primerno žaliti nekoga, ki se pač ne strinja s tabo!

PPS: V Zakonu o delovnih razmerjih boš našla zapisano vse; kake pravice imaš in tudi, kake so tvoje dolžnosti.

Imam pogodbo, kjer lepo piše, da je moj delovnik 5 dni na teden po 6 ur oz. da se šteje kot polna delovna obveznost 30-urna obveznost na teden.

Nadure, ki jih imam, si moram zapisovati na poseben papir. Le zakaj, se sprašujem jaz.

V pogodbi nadure niso omenjene niti z eno besedo.
Potemtakem se naj sestavi nova pogodba, kjer bo pisalo, da je potrebno delati nadure.

Ne, kje pa nas šefica pošilja kelnarit. Vsi šefi v Sloveniji so itak super, nemogoče, da bi oni storili kaj narobe, za vse smo krivi sami, ker pač nočemo delati nadur. Saj vemo, kako visoke plače v Sloveniji imajo delavci, sploh ni šans, da bi delodajalci koga izkoriščali.

Kar se tiče nadur, ki sem jih navedla zgoraj: Spodaj je podpisani dipl.sociolog.

Glede tega, da se naj potrudim na svojem področju in da mi ne bi škodilo, če bi opravila kakšno naduro… Ni vredno komentiranja, res je, da inetrnet prenese vse, prenese tudi ljudi, ki obtožujejo ljudi za nekaj o čemer nimajo pojma.
Kot sem rekla že prej: Verjetno je nemogoče, da bi slovenski delodajalci sploh kogarkoli izkoriščali, za vse smo vedno krivi zaposleni, oni pa so neke superzvezde.
Jaz ne žalim nikogar, gre mi na živce, da me gre nekdo napadat v takem smislu, poleg tega pa nima pojma.
Pa še stokrat lahko ponovim: Ti forumi so leglo idiotov in čudakov, ki namesto da bi človeku pomagali, pljuvajo po njem in ga nekaj obtožujejo, pa čeprav ne poznajo razmer tukaj.
Pa nisem edina, ki je to zapisala.

Moram povedati, da me kar zmrazi, ko berem zgornje prispevke.

Kot prvo: strinjam se, da so nekateri delodajalci katastrofa!!! Ampak posledično, dandanes si že vsak študentek išče samo svoje pravice, vsi bi samo hodili v službo zaradi denarja, nihče ne bi niti s prstom mignil za nekaj, kar ni v njegovem interesu. Ja, pa kar drži se te presnete pogodbe kot pijanc plota!!! To ti je čudovita popotnica za vnaprej.

In še nekaj: če si s takšnim načinom govorila s šefico, kot ga imaš tukaj na forumu, verjemi, da ni čudno!!!

In še nekaj: tudi jaz bi ti rekla, da z okrušenim lakom ne hodi v službo, pa tudi pretirana rdeča šminka ni primerna za delovno mesto.

In še nekaj: nisem šefica, imam pa 20 let delovne dobe, zato vem, o čem govorim.

No, sedaj pa čakam, da popljuvaš še mene: mogoče boš našla kakšno drugo besedo, kot je tele ali idiot….pusti domišljiji prosto pot….

vseeno ti želim uspehov pri iskanju zaposlitve, ki ti bo pisana na kožo!

Če svet ne bi bil poln idiotov, se takšna izkoriščanja in delo za človeka nevredno plačilo sploh ne bi dogajali, ker se nihče ne bi pustil imeti za norca.

Vsak, ki mu možgani še delajo, si je na jasnem, da se v službo hodi zaradi denarja. Zato, ker si dober in pošten ti v trgovini niti toaletnega papirja ne bodo dali zastonj, ampak je potreben denar.

Če te šefica pošilja kelnarit zunaj delovnega časa, ti preostane samo še odločitev, kdaj jo boš prijavila. Ne pozabi zbrati kakršnihkoli dokazov. Takšno delo na črno in podlo izkoriščanje ne vodi nikamor.

Si s Štajerske?

Še vedno trdim, da če ne bi bilo “delavcev”, ki iščejo izključno samo svoje pravice, ne bi bilo zlobnih šefov.

Pa tukaj lahko vzamemo tako nadure kot bolniške staleže…

Zakaj so šefi jezni, če si v staležu? Ker se pretirano hodi v staleže…pa če je to potrebno ali ne…in še vedno se najdejo ljudje, ki rečejo šefu: to pa ni moje delo, to ni v moji pogodbi…

S tem pa pravim tudi to, da so pa tudi nesramni šefi…

In še enkrat: nisem šefica z 20 let delovne dobe…

”MIŠ, daj pizda, nehaj s takimi neumnostmi, dobro?!! ”

Hja, tole pa je nivo komunikacije, ni kaj ……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close