Ima kdo recept za biftek po kraško?
Sestavine:
80 dkg goveje pljučne pečenke
4 rezine sira
4 rezine pršuta
8 oliv brez koščic seseklane
3 dkg gorčice
20 dkg šalotke
5 dkg kisle smetane
10 dkg pečenkine omake
0,5 dl terana lahko tudi malo več, toda ne pretiravaj
sol, poper
Pljučno pečenko narežeš na osem kosov, vsak kos malo potočeš, posoliš, popopraš in namažeš z gorčico. Na polovico kosov položiš po eno rezino pršuta in sir, potreseš s sesekljanimi olivami in pokriješ s preostalimi kosi mesa. Biftke na hitro popečeš v vročem olju, jih pobereš iz posode in shraniš na toplo. V maščobi od mesa popražiš šalotko, toliko da postekleni, jo zaliješ s pečenkino omako in vinom. Biftke dodaš v omako še malo pokuhaš in nazadnje primešaš smetano.
Kot prilogo lahko uporabiš riž obogaten s kraško panceto ali pršutom.
Zelim ti veliko uspeha pri pripravi te kraške specialitete in seveda dober tek.
Slavica
Forum je zaprt za komentiranje.