Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev II. in III. steber?

II. in III. steber?

Imam vprašanje, na katerega mi do sedaj nihče ni znal odgovorit.

Služba mi plačuje II. in III. pokojninski steber, pa mi nihče ne zna razložiti, kaj bo to pomenilo ko se bom upokojil.

Tri leta sem imel bonificirano delovno dobo ( torej 12 mesecev se smatra za 18 mesecev ). Do danes imam cca 25 let delovne dobe.

Služba mi plačuje II. pokojninski steber v katerem se je do danes nabralo cca 35.000€, ter III. steber kjer je do danes cca 1.800€. Kaj bo to pomenilo potem, ko bom v penziji? In kaj bo to pomenilo v primeru, če slučajno ne dočakam pokojnine, ali potem oba ta zneska dedujejo dediči ( se izplača ženi in otrokom, ali samo otroci ki bi potem do konca svojega šolanja prejemali družinsko pokojnino po meni )?

Po nekem količniku, objavljenem na internetu, sem si na podlagi neto plače izračunal svojo približno bodočo pokojnino. Nekateri sodelavci pravijo, da naj bi se neki stebri, šteli nekako kot “plačilo” za tisto bonificirano delovno dobo. Torej temu ker se bom upokojil 1,5let prej ( kot bi se sicer brez te bonificirane delovne dobe ).

Torej zanima me sledeče – ali imajo te stebri kakšno zvezo z bonificirano delovno dobo?

Ali bo moja pokojnina zaradi teh dveh stebrov kaj višja od tiste, ki sem si jo informativno izračunal s pomočjo količnika, ki je objavljen na spletu?

Kaj se bo zgodilo s tem denarjem, če naprimer ne dočakam pokojnine ( ali se deduje in razdeli med dediče, ali se šteje med družinsko pokojnino ki bi jo prejemali moji otroci do konca svojega šolanja, ali ta znesek ostane državi oz. zavodu za pokojninsko zavarovanje?

Najlepša hvala za odgovore, in upam da se vsaj tukaj najde kdo, ki mi bo znal odgovoriti.

Rok

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close