Igrice ali partnerstvo
Kaj pa če ne jamra? 🙂 Tiho prenaša, požira vse..in še več?[/quote]
Potem pač moški verjame, da je vse ok in da njej tako paše in nima potrebe karkoli spreminjat in si spet zasluži.[/quote]
Bojim se, da se tega niti vpraša (ali je vse ok ali ni), trajna ignoranca najbližje osebe ni nič novega ali neizvedljivega.
Potem pač moški verjame, da je vse ok in da njej tako paše in nima potrebe karkoli spreminjat in si spet zasluži.[/quote]
Bojim se, da se tega niti vpraša (ali je vse ok ali ni), trajna ignoranca najbližje osebe ni nič novega ali neizvedljivega.[/quote]
Eden ne vpraša, drugi pa ne pove. Kdo je sedaj bolj kriv in kdo bolj ignoratnski? Zame oba enako. Ne pravimo zastonj, da dobiš vedno to, kar daješ ali pa da so drugi naše zrcalo. Če je bila moja do mene ignoratnska, sem se vprašal pri sebi, kaj sem takega naredil in se se potem pogovoril. To ne pomeni, da sem prevzel vso krivdo nase, pač pa le prevzel odgovornost in pristopil k reševanju problema. Ko na začuti, da se iskreno zanimam za njeno počutje, ter da se zavedam svojega vedenja, pridobim zaupanje nazaj. Vsaj toliko, da mi pove, kaj se je zgodilo, kako me je občutila, doživela. Na koncu ponavadi spozna(va), da me je samo narobe razumela. Včasih je pa situacija tudi obratna. Ko je želja pa zaupanju velika, je včasih lahko vsaka beseda pomembna. Človek je pač včasih bolj občutljiv, včasih manj.
Če v takih momentih oba molčita, izgleda, da nimata interesa drug za drugega. In točno tako se v odnosu tudi počutita in potem tudi vedeta. To pa vemo, kam lahko vodi.
Bojim se, da se tega niti vpraša (ali je vse ok ali ni), trajna ignoranca najbližje osebe ni nič novega ali neizvedljivega.[/quote]
Eden ne vpraša, drugi pa ne pove. Kdo je sedaj bolj kriv in kdo bolj ignoratnski? Zame oba enako. Ne pravimo zastonj, da dobiš vedno to, kar daješ ali pa da so drugi naše zrcalo. Če je bila moja do mene ignoratnska, sem se vprašal pri sebi, kaj sem takega naredil in se se potem pogovoril. To ne pomeni, da sem prevzel vso krivdo nase, pač pa le prevzel odgovornost in pristopil k reševanju problema. Ko na začuti, da se iskreno zanimam za njeno počutje, ter da se zavedam svojega vedenja, pridobim zaupanje nazaj. Vsaj toliko, da mi pove, kaj se je zgodilo, kako me je občutila, doživela. Na koncu ponavadi spozna(va), da me je samo narobe razumela. Včasih je pa situacija tudi obratna. Ko je želja pa zaupanju velika, je včasih lahko vsaka beseda pomembna. Človek je pač včasih bolj občutljiv, včasih manj.
Če v takih momentih oba molčita, izgleda, da nimata interesa drug za drugega. In točno tako se v odnosu tudi počutita in potem tudi vedeta. To pa vemo, kam lahko vodi.[/quote]
Je uvidevnost v partnerstvu iluzija? Je res potrebno vsako stvar povedati, s prstom pokazati?
Tudi tišina je govorica, ki pa je ne razumejo vsi. Jo ti, Marko?
Ne moreš se vedno pogovarjati in pogovarjati in pogovarjati. Sicer sem pristaš dialoga, ampak včasih paše si odpočiti ušesa ter usta, se umakniti in priti nazaj z napolnjenimi baterijami. Vsak bi moral upoštevati tudi zasebnost drugega. Ne moreš vedno drezati, riniti v drugega, ker potem zmanjka časa in energije za res pomembne teme.
Skela, tip bo verjetno tudi imel svoje kriterije, koliko si ti razgledana. :)))
Mogoče je včasih bolje biti bolj skromen pri “razgledanosti”, ko podajamo samoocenjevanje v presežnikih? ;)[/quote]
eh matjazko, skela ziher ve točno kero je prava mera splošne razgledanosti kero pa ne 😉
Če ona reče da je ona razgledana recimo en tip pa ne, on pa trdi obratno, ma prav ona… tip nikakor ne ;)[/quote]
Veš, za začetek je fajn, če sploh poznaš pojem razgledanosti – kaj to pravzaprav je….
Pol se pa lahko pogovarjamo…
Tko ja 🙂
Ne pa da se izmenjujejo celo nasveti in priročniki za “uravljanje nasprotnega spola”….
Ko da smo res marsovci…[/quote]….razen, če je priročnik za uravnavanje nasprotnega spola napisan o erotiki, nap kako pomigaš z ritko, da ti dec ustreže…. :))))
Tko ja 🙂
Ne pa da se izmenjujejo celo nasveti in priročniki za “uravljanje nasprotnega spola”….
Ko da smo res marsovci…[/quote]….razen, če je priročnik za uravnavanje nasprotnega spola napisan o erotiki, nap kako pomigaš z ritko, da ti dec ustreže…. :))))[/quote]
Nak. Napaka v osnovi…..erotika je erotika….kako pomigaš z ritko, da je seks še boljši….take reči.
Če migaš z ritko, da deca “upravljaš” je to že manipulacija in ga ne jemlješ kot razumsko bitje…
Meni dec ustreže izključno zato, ker me ima rad 🙂
Odvisno, mislim, da jo, vsaj pri svoji partnerki, treba je pa upoštevati, da vsak je pa ne. Pa tudi različno jo razumemo. Enemu lahko tišina partnerke vzbuja zelo neprijetna občutja, s katerimi se težko sooči oziroma za svoja občutja krivi ravno njo. V tem primeru se lahko še bolj znese nad njo.
Prav tako tudi ona postaja vedno bolj razdražena, ko upa, da bo tip razumel njeno tišino, pa je ne.
Jaz zagovarjam to, da se dajmo naučiti pogovarjati z besedami, ne s tišino. Tišina v meni vzbuja občutek, da mi oseba ne zaupa, če mi ne more povedat, kaj ga teži. Včasih pa se lahko zgodi, da niti ne opazim, da je kaj narobe. Ljudje pač ne govorimo neprestano drug z drugim in lahko razumem tišino, kot da je vse ok. Od odrasle osebe pričakujem, da pove (ne da se tiho muli/požira) in da se odvadi “slabih” vzorcev iz otroštva, kot so zapiranje vase, trma, maščevanje in podobno. In enako zahtevam tudi od sebe.
Ti si bizaren. Če si ti v neki zvezi, tudi vedno nekaj narediš, ko ona nekaj naredi. Ali je pri tebi kaj drugače in ko te ona nekaj vpraša, ti izgineš “puf” in te ni več? :)) Še vedno narediš vsaj “puf”. 🙂
….razen, če je priročnik za uravnavanje nasprotnega spola napisan o erotiki, nap kako pomigaš z ritko, da ti dec ustreže…. :))))[/quote]
Nak. Napaka v osnovi…..erotika je erotika….kako pomigaš z ritko, da je seks še boljši….take reči.
Če migaš z ritko, da deca “upravljaš” je to že manipulacija in ga ne jemlješ kot razumsko bitje…
Meni dec ustreže izključno zato, ker me ima rad :-)[/quote]Rad pa te ima, ker dobro migaš? 😉 :)))))
Meni dec ustreže izključno zato, ker me ima rad :-)[/quote]Rad pa te ima, ker dobro migaš? 😉 :)))))[/quote]
Absolutno.
Aja, pa zato, ker sem dobra oseba :-))))
eh matjazko, skela ziher ve točno kero je prava mera splošne razgledanosti kero pa ne 😉
Če ona reče da je ona razgledana recimo en tip pa ne, on pa trdi obratno, ma prav ona… tip nikakor ne ;)[/quote]
Veš, za začetek je fajn, če sploh poznaš pojem razgledanosti – kaj to pravzaprav je….
Pol se pa lahko pogovarjamo…[/quote]
Ne bluzi… ni nobene definicije kaj točno spada pod splošno razgledanost in kot taka je subjektivna… ti imaš v glavi svojo definicijo, jaz svojo, nekdo tretji pa nekaj čist drugega
Torej pokaži mi definicijo in naštete teme, ki spadajo pod splošno razgledanost…. ni je…. za nekoga je to za nekoga nekaj drugega…. ti pa operiraš z besedo kot nekaj kar je definirano in ne subjektivno!
Splošna razgledanost ni ENAKO 2×2=4
Zdaj pričakujem nazaj nekaj v stilu, da ne razumem, da sem preneumen, da nimam prav ali kaj podobnega….
Pol se pa lahko pogovarjamo…[/quote]
Ne bluzi… ni nobene definicije kaj točno spada pod splošno razgledanost in kot taka je subjektivna… ti imaš v glavi svojo definicijo, jaz svojo, nekdo tretji pa nekaj čist drugega
Torej pokaži mi definicijo in naštete teme, ki spadajo pod splošno razgledanost…. ni je…. za nekoga je to za nekoga nekaj drugega…. ti pa operiraš z besedo kot nekaj kar je definirano in ne subjektivno!
Zdaj pričakujem nazaj nekaj v stilu, da ne razumem, da sem preneumen, da nimam prav ali kaj podobnega….[/quote]
No ja, ti si kot primer razgledanosti navajal osebno poznavanje župana glavnega mesta Nebraske…
….ne jaz…
Zdaj pričakujem nazaj nekaj v stilu, da ne razumem, da sem preneumen, da nimam prav ali kaj podobnega….[/quote]
No ja, ti si kot primer razgledanosti navajal osebno poznavanje župana glavnega mesta Nebraske…
….ne jaz…[/quote]
Saj ravno to je point…. ker noben ne more določit kje se konča splošna razgledanost in kaj še je… torej lahko raztegujeva v nedogled….. 🙂
Jaz sem ti to samo demonstriral, da si zaradi tega (ker splošna razgledanost NI definirana) lahko ti za nekoga splošno NERAZGLEDANA….
Ker je odvisno od njegove subjektivne definicije kaj je splošno razgledanost in kaj ne 🙂
Še posebej, če pomigaš. :)[/quote]
Zakaj pa misliš, da me ima rad :-)))))[/quote]
Ker ustrezaš njegovim merilom glede razgledanosti. 🙂
Razgledanost je prav tako relativen pojem, ki je določen z našo razgledanostjo in interesi. Več imamo s kom skupnega in podobnih interesov in tem za debato, bolj se nam zdi nekdo razgledan.
Forum je zaprt za komentiranje.