Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija igranje kitare

igranje kitare

zanima me kdo od tu igra kitaro,kakšno,kako se je naučil igrati in ali je možno se kitaro naučiti dobro igrati brez glas.šole, npr.z internetom in pomočjo znancev,kateri znajo igrati?koliko časa to traja?se je kdo sam naučil sam igrati?
hvala,
lp, 3 to the 7

Moj mlajši brat se je čist sam nauču igrat kitaro. Res cele dneve je preživel z njo v roki, za akorde je najprej spraševal očeta, pol jih je pa že sam pogruntal s pomočjo sintesajzerja in zdej totalno obvlada igranje kitare. Brez kakršne kol šole. Aja, star je 15 let.

Sama sem se naučila igrati, ampak ne dobro. Malo mi je pokazal kolega nekaj prijemov, akordov. Pol pa sem doma vadila.
Zdaj že 2 leti nisem nič igrala, kitare tudi nimam več.
Kaj pa ti?

Tud sama začela igrati pri 16, ker takrat še niso obstajale privatne glasbene šole, kamor se danes lahko vpišejo tudi starejši, ne samo otroci. Sošolci so mi pokazali kar nekaj akordov in sem bila kar prizadevna, tako da sem igrala tudi v javnosti. Pa na žurkah seveda. V roke mi ni bil problem prijeti niti električne kitare.
Kitaro še sedaj igram (spremljam hčerko, ki igra flavto), začela pa sem z učenjem not. Bo prišlo prav.

Če imaš kakšnega znanca, poiskusi, če boš vztrajen, bo šlo. V trgovinah z glasbili se da dobiti tudi priročnike za (hitro) učenje kitare, vendar tam res začneš z osnovo, če pa želiš igrati z akordi, je res najbolje, da se domeniš s kakšnim frendom.
Drugače pa še vednno obstaja možnost, da se vpišeš v kakšno privat šolo.

Jaz sem dala en mali tecajcek skozi, sedaj pa bom sama nadaljevala. Sej ni tko hudo, treba je le vadit, vadit, vadit,…

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

v časopisu en model prodaja cd za učenje kitare in klaviatur. cena je tri čuke pa pol.
tle maš pa še njegovo številko, če se slučajno hočeš pozanimat:
041 906 466
pa povej mi kaj boš zvedu. :)))))))))))

lp

Če imaš voljo, se vse da.. (če bi bilo igranje le za dušo in ne rabiš potrdila iz glasbene šole, obstaja veliko načinov, ljudi…)
LP

zaceu sm z klasicno kitaro, ze kr neki cajta nazaj.. par let sm obiskvou tecaj, na kerem sm se ucu vecinoma klasiko, mel sm ful fajn ucitelja in sm se ful naucu, ce bi meu se enkat prlioznost bi nadaljevou.. pol sm presaltu na elektricno, zdej pa igram vecinoma hard rock.. mah, morm zbrat dnar za kako bolso kitaro, zdej mam eno bl bogo.. drgac pa, ce hocs, se da kul naucit, mau je sicr tut od talenta odvisn, sam.. rabs voljo, ljubezn, vztrajnost, in pocas gre.. lahko se naucis brez tecaja, sam rabs enga da ti pokaze osnov.. za stil igranja se pa itak pol odlocs ane..

Waw hvala usem.=)=)

New Report

Close