igranje kitare
Tud sama začela igrati pri 16, ker takrat še niso obstajale privatne glasbene šole, kamor se danes lahko vpišejo tudi starejši, ne samo otroci. Sošolci so mi pokazali kar nekaj akordov in sem bila kar prizadevna, tako da sem igrala tudi v javnosti. Pa na žurkah seveda. V roke mi ni bil problem prijeti niti električne kitare.
Kitaro še sedaj igram (spremljam hčerko, ki igra flavto), začela pa sem z učenjem not. Bo prišlo prav.
Če imaš kakšnega znanca, poiskusi, če boš vztrajen, bo šlo. V trgovinah z glasbili se da dobiti tudi priročnike za (hitro) učenje kitare, vendar tam res začneš z osnovo, če pa želiš igrati z akordi, je res najbolje, da se domeniš s kakšnim frendom.
Drugače pa še vednno obstaja možnost, da se vpišeš v kakšno privat šolo.
zaceu sm z klasicno kitaro, ze kr neki cajta nazaj.. par let sm obiskvou tecaj, na kerem sm se ucu vecinoma klasiko, mel sm ful fajn ucitelja in sm se ful naucu, ce bi meu se enkat prlioznost bi nadaljevou.. pol sm presaltu na elektricno, zdej pa igram vecinoma hard rock.. mah, morm zbrat dnar za kako bolso kitaro, zdej mam eno bl bogo.. drgac pa, ce hocs, se da kul naucit, mau je sicr tut od talenta odvisn, sam.. rabs voljo, ljubezn, vztrajnost, in pocas gre.. lahko se naucis brez tecaja, sam rabs enga da ti pokaze osnov.. za stil igranja se pa itak pol odlocs ane..