Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija igranje kitare-kako

igranje kitare-kako

Rada bi igrala kitaro, Je težko?
Kako si sledijo note na kitari /c, d, e, f, g,….) , kaj je kera struna?

http://www.trzalica.com/index.php

tukaj najdeš tudi akorde…

Strune so: E, H, G, D, A, E od zgoraj navzdol

Poguglaj malo: Playing guitar for beginers … morda se ti bo uspelo kaj naučiti.

Srečno!

Kako jo boš uglasila?

Strune so v bistvu E,H,G,D,A,E od SPODAJ navzgor. Najprej uglasiš, kupi uglaševalec ker ne stane veliko, potem pa malo sprobaj note, ni težko. Za začetek poglej kake osnovne akorde, pa imaš 1 mesec kaj za delat, da bo šlo res gladko. Potem pa bare akordi, vmes lahko poiščeš kako enostavno pesem po tablaturah (ki so lažje kot note in jih lahko vsak takoj bere). Za moje pojme je kitara eden izmed lažjih inštrumentov, ni draga, pa povsod jo lahko zraven neseš.

drugače je kitara eden najtežjih inštrumentov… seveda če se jo učiš po notah oz. igraš klasične skladbe
če pa gledamo akorde in tablature je pa res lahek inštrument za igrat

kitara je tolk težka kot si jo narediš. Določene stvari so izjemno lahke, druge nekateri nikdar ne bodo znali. Poglej Gilberta -a lahko vsak tako igra? Je to lahko? Njet, ni. Sama ne igram kitare, jo pa oba sinova in je potrebno kar precej truda in ponavljanj da se kaj doseže. Jaz ti za začetek priporočam kakšnega finega učitelja, takega ki bo naredil učenje instrumenta predvsem zabavno in ki ti bo pokazal da to ni noben bavbav, naprej pa sam predelaš.

Pozdravljeni, clani siddharte smo se odlocl da bom mal pobrskal po forumih in pomagal odgovorit na vasa vprasanja. Vsi ki se zelite naucit igrat kitare vedno zacnite z akusticno kitaro. Vazno je da znate zaigrat osnovne akorde. na elektricnk kitaro preklopite komaj po nekaj izkusnjah in znanju akusticne kitare. za vec informacij nam zastavite vprasanja na forumih.

Vsem veliko srece.
Lep pozdrav,
Tomi Meglic

o

Hej, Tomi, a vzamete v uk tudi kakega odraslega? Moj partner išče učitelja klasične kitare. Nekaj malega osnov že ima … tudi kitaro, šolsko, si je nabavil. Rabi pa človeka, da bi ga vodil in malo pokazal ..
Se hecam. A mogoče poznaš kakega učitelja klasične kitare v LJ?
Hvala zares.

Jaz ponujam učenje kitare. Poučujem na domu. Začetno in nadaljevalno, električno in akustično. Več info: jan.giacomelli@gmail.com

Hojla.
Za učenje not/strun mi je pomagala igrica Vesele notke za kitariste. Dizajnirana ja za otroke vendar ima res veliko vsebin / prstne redd v prvi legi, note, tonalitete.
Priporočam ful.
so na fb, evo tu je pa web: http://www.veselenotke.com

Kera reklama!!!!

Strune si sledijo/so uglašene tako (od spodaj navzgor) – od najtanjše do najdebelejše
E B G D A E

Not in lestvic se za ljubiteljsko brenkanje ne rabiš učit, tukaj so pomembni prijemi za kitaro. -Nauči se osnovnih akordov: Cdur, Gdur, Ddur, Amol, Emol, Dmol, Adur, Edur
Fdur – bo že malo težji za začetek ampak vseeno),
Hdur – pusti in se ga nauči kasneje, ko boš že igrala bolje.

Definitivno moraš poskusit stran Vaš link. Tam so nad vsako pesmijo napisani akordi za kitaro, ki se pojavijo v tej pesmi. Prav tako lahko pesem transponiraš – spremeniš vse akorde ton nižje/višje, kakor ti je pač všeč.

Drugače pa brenkaj in brenkaj in boš hitro osvojila osnovne akorde, s katerimi boš lahko zaigrala skoraj vsako pesem. Odločila si se za super hobi!

Srečno učenje in igranje.

Prosim če lahko poveste koliko je ura učenja

New Report

Close