Igranje iger
Zanima me kdaj je primeren čas, da otrok začne igrati igrice na računalniku. Vem da mu tega ne bomo mogli preprečiti. Pa vendar ne bi bil rad prehiter. Kaj pravite?
MOja osebna izkušnja, za katero ne trdim, da je prava – pri meni do sedaj kaže, da se bo celo morda obnesla :
En “otroški” računalnik sem postavil v otroško sobo, ko je imela najstarejša hčerka 3 leta. S tem sem poizkušal dosežti, da je računalo postalo en sestavni kos bivalne opreme, kateri sam po sebi potem ne privablja toliko, kot ena “modernizacija”.
Stanje čez 8 let : mularije (8 in 11 let ) nikoli ni bilo treba poditi stran od računala ( razen kakih skoraj neomembe vrednih izjem ), trenutno se uporablja tako za šolo ( predvsem google, izdelava plakatov, tiskanje slikic… ), zabavo ( youtube, spletne igrice, najstiški forumi ), sem in tja msn … izdela se kak koledar, voščilnice, napise, potiska majico, ureja spletno stran ..kdaj uro, dve , tri na dan, kdaj par dni nič.. in trenutno sem zadovoljen z učinkom. Smatram, da je računalo predvsem zaradi “neomejevanja” izgubilo svoj “zasvojevalski status” in je ostalo točno to kar je : orodje, s katerim si lahko kdaj pomagamo oziroma pozabavamo.
Ker pa ljudje le nismo stroji, verjetno tudi ni nekega univerzalnega in pravilnega nasveta. Probaj razumeti le to, da je “prepovedan sadež najslajši” + da se otrok skozi igro nevsiljivo uči …
Hvala za mnenje. Se zelo strinjam. Bom poskusil. Podobno smo mi naredili s TV, ki je bolj ali manj skoz prižgan pa ga dostikrata tamala sploh ne pogleda. Problem je nastal pri računalniku, saj bi nonstop želela gledati slike in posnetke (naše) na računalniku. Pa se mi zdi vseeno premala, saj še nima niti 2 leti.
Forum je zaprt za komentiranje.