Ignoranca ali aroganca ?
Nič ne idealizira, samo ti jo čisto narobe bereš…
Pes rabi hierarhijo in si jo vedno! tudi vzpostavi, ker drugače ne zmore funkcionirat, česar idealisti ne razumejo oz si jo tolmačijo popolnoma napačno, posledično postane pes vodja tropa in se on odloča, v raznih situacijah, po svoji pasji logiki, ki seveda ni v skladu s človeškimi normami in potem nastane problem, ki ga uboga žival plača z življenjem.[/quote]
Po njeni zadnje repliki vidim, da se zelo dobro zaveda, da je pes ne glede na vzgojo se vedno predvsem zival.
Tebi se pa res vidi, da si tako globoko v vzgoji (otrok), da komaj kaj drugega vidis. Ucitelj?? 🙂
Ni vse na tem svetu (le) stvar vzgajanja. Marsikaj je stvar narave oz. genov. In se tako treniran pes je predvsem pes.
Mislim, da vecina ljudi rada govori predvsem o tistem kar jim (trenutno) hodi po glavi. In Robi, ki je 100/h v vzgoji treh malih otrok, pac vidi predvsem otroke, resno vezo, zrelost, itd. Hudic je, ko se taksni gelipterji zato imajo za nekaj vec in ostale ponizujejo. Zrelost pa taka, da ne dojamejo niti tega, da ima vsako tele svoje vesel(j)e. Ljudje, ki so (trenutno) 100/h v biznisu, politiki, kurbariji, fitnesu, sportu, itd bodo predvsem o tistem govorili. A ni razumljivo. Zaradi mene naj vsak govori kar hoce, vse dokler me ne gre ponizevat zgolj zaradi tega, ker trenutno ne zivim po njegovih idealih.[/quote]
A ti ni vseeno, kaj se dogaja med anonimneži.
Mislim, da vecina ljudi rada govori predvsem o tistem kar jim (trenutno) hodi po glavi. In Robi, ki je 100/h v vzgoji treh malih otrok, pac vidi predvsem otroke, resno vezo, zrelost, itd. Hudic je, ko se taksni gelipterji zato imajo za nekaj vec in ostale ponizujejo. Zrelost pa taka, da ne dojamejo niti tega, da ima vsako tele svoje vesel(j)e. Ljudje, ki so (trenutno) 100/h v biznisu, politiki, kurbariji, fitnesu, sportu, itd bodo predvsem o tistem govorili. A ni razumljivo. Zaradi mene naj vsak govori kar hoce, vse dokler me ne gre ponizevat zgolj zaradi tega, ker trenutno ne zivim po njegovih idealih.[/quote]
In kje ti vidiš poniževanje ?
Ali pa ga vidiš le zato, ker ti to hodi po glavi in si v tem 100/h, ker je to del tvojega življenja ?
Če uporabim tvojo logiko.
Ali pa ga vidiš le zato, ker ti to hodi po glavi in si v tem 100/h, ker je to del tvojega življenja ?
Če uporabim tvojo logiko.[/quote]
Ne. Nisi uporabil moje logike. Podal si le svojo interpretacijo moje logike. Torej gre za tvojo logiko. In tvoja logika moji logiki.
Kar se pa tice zalitev, ponizevanj in podjebavanj vsega kar odstopa od vasih zivljenskih filozofij, ste se pa vsi ‘zreli’ forumski zupniki ze izdatno dokazali z dejanji. In kdor ne spostuje, da moji ideali niso enaki njegovim idealom, si ne zasluzi niti mojega spostovanja.
Če uporabim tvojo logiko.[/quote]
Ne. Nisi uporabil moje logike. Podal si le svojo interpretacijo moje logike. Torej gre za tvojo logiko. In tvoja logika moji logiki.
Kar se pa tice zalitev, ponizevanj in podjebavanj vsega kar odstopa od vasih zivljenskih filozofij, ste se pa vsi ‘zreli’ forumski zupniki ze izdatno dokazali z dejanji. In kdor ne spostuje, da moji ideali niso enaki njegovim idealom, si ne zasluzi niti mojega spostovanja.[/quote]
Tako je !
Ti relativiziraj ti to koliko želiš, dejstvo je, da se ti ob branju naših “samohval” peniš pred zaslonom, od tu pa tudi vlečeš vn vso to svojo literaturo, članke, s katerimi nam na vsak način želiš dopovedat, dokazat, kako smo vsi, ki ne živimo po tvojih načelih, nesamozavestni, nezreli.
Ponižuješ nas, točno tako, kot je Dx napisal, samo da to počneš na prefinjen način, ker če bi se šel na bolj grobo, bi tudi ostali uporabniki zelo kmalu dojeli kak debil si.
Tvoj največji strah pa je, da bi izgubil še tistih par fenov na forumu, ki jih imaš in ostal povsem sam, s svojimi frustracijami. Life’s a bitch, če nimaš prijateljev in če nimaš resničnih, pa imej vsaj virtualne, a ne palček ? 😉
Pa če se že gremo s temi videji, članki, literaturo…Samo zate : https://www.youtube.com/watch?v=8GViyftNysw
Nestrinjanje s tvojimi ideali in favoriziranje lastnih idealov, še ni poniževanje.
Razen, če tvoj ideal ni tisto, kar si resnično želiš.
Nagnjenost k takšnim občutkom pa ni odvisno o tega, kateri ideal kdo živi, ampak kako ga živi.[/quote]
Aja… Ti le svoje ideale favoriziras. In kako to pocnes? Da vsem, ki (baje) ne zivimo tvojih idealov, ob rednih priloznostih “dobronamerno” razlagas kaksni nezreli razvajencki in narcisi smo? Nesposobni dosegati visave tvojih idealov? Tvojih idealov? Kako sedaj? A je tvoja resna zveza ideal ali pac zaradi izobilja prostega casa le malo teoretiziras?
In, a ves kako smesno izpadete, ko se lotite podjebavati cloveka, ki s prehrano in redno fizicno aktivnostjo skrbi za svoje telo, pocutje? Pa kdo se to pocne? Zrelezi? Kako infantilno obnasanje…
In potem se cudite kako vas tak clovek organsko ne prenasa, ne jemlje resno, zali? Pac ne znas prevzeti odgovornosti za svoje obnasanje, provociranje, podjebavanje, zaljenje drugace mislecih?
Je velika razlika, ce napisem, danes sem z 3 seksal ali ce recem, ti zrelez si nesposoben, ker si le z eno, ce to. Jaz pocnem prvo. Nobenemu nic nocem. Forumski ‘zrelezi’ pa pocnete drugo. Recete, neresnez, ti si nesposoben biti z eno. Pa prostitutke, pa kaj vem kaksne vse neumnosti.
Favorizirate se skozi zaljenje drugacnih. Ocitno ste preneumni in prevec vase zagledani, da bi dojeli razliko. Zato pa si kjer si. Bog se usmili taksnih idealov.
Nestrinjanje s tvojimi ideali in favoriziranje lastnih idealov, še ni poniževanje.
Nagnjenost k takšnim občutkom pa ni odvisno o tega, kateri ideal kdo živi, ampak kako ga živi.[/quote]
Aja… Ti le svoje ideale favoriziras. In kako to pocnes? Da vsem, ki (baje) ne zivimo tvojih idealov, ob rednih priloznostih “dobronamerno” razlagas kaksni nezreli razvajencki in narcisi smo? Nesposobni dosegati visave tvojih idealov? Tvojih idealov? Kako sedaj? A je tvoja resna zveza ideal ali pac zaradi izobilja prostega casa le malo teoretiziras?
In, a ves kako smesno izpadete, ko se lotite podjebavati cloveka, ki s prehrano in redno fizicno aktivnostjo skrbi za svoje telo, pocutje? Pa kdo se to pocne? Zrelezi? Kako infantilno obnasanje…
In potem se cudite kako vas tak clovek organsko ne prenasa, ne jemlje resno, zali? Pac ne znas prevzeti odgovornosti za svoje obnasanje, provociranje, podjebavanje, zaljenje drugace mislecih?
Je velika razlika, ce napisem, danes sem z 3 seksal ali ce recem, ti zrelez si nesposoben, ker si le z eno, ce to. Jaz pocnem prvo. Nobenemu nic nocem. Forumski ‘zrelezi’ pa pocnete drugo. Recete, neresnez, ti si nesposoben biti z eno. Pa prostitutke, pa kaj vem kaksne vse neumnosti.
Favorizirate se skozi zaljenje drugacnih. Ocitno ste preneumni in prevec vase zagledani, da bi dojeli razliko. Zato pa si kjer si. Bog se usmili taksnih idealov.[/quote]
Optimist si Dater, če misliš ali upaš, da bodo karkoli od tega razumeli oz. ne obrnili v standardne replike 🙂
Ti si kriv, če poglej se kakšen si, bla bla bla bla bla
Nič ne idealizira, samo ti jo čisto narobe bereš…
Pes rabi hierarhijo in si jo vedno! tudi vzpostavi, ker drugače ne zmore funkcionirat, česar idealisti ne razumejo oz si jo tolmačijo popolnoma napačno, posledično postane pes vodja tropa in se on odloča, v raznih situacijah, po svoji pasji logiki, ki seveda ni v skladu s človeškimi normami in potem nastane problem, ki ga uboga žival plača z življenjem.[/quote]
Po njeni zadnje repliki vidim, da se zelo dobro zaveda, da je pes ne glede na vzgojo se vedno predvsem zival.
Tebi se pa res vidi, da si tako globoko v vzgoji (otrok), da komaj kaj drugega vidis. Ucitelj?? 🙂
Ni vse na tem svetu (le) stvar vzgajanja. Marsikaj je stvar narave oz. genov. In se tako treniran pes je predvsem pes.[/quote]
Hočeš povedat, da se te vzgoja ni nič prijela, da so vseeno prevladali tvoji “opičji” geni in so tvoje replike zgolj posledica le teh?
Za našo družbo in odnose je vzgoja vse in še več kot se sploh zavedamo.
Sploh pa ne vem zakaj vi vsi, ki ste tako proti vzgoji in tradicionalistom, ne odpravljive živet nekam kjer vas te stvari ne bi ovirale?
Tudi na forum ni treba hodit, ker tudi tu veljajo neka tradicionalne vrednote…
Ni vse na tem svetu (le) stvar vzgajanja. Marsikaj je stvar narave oz. genov. In se tako treniran pes je predvsem pes.[/quote]
Hočeš povedat, da se te vzgoja ni nič prijela, da so vseeno prevladali tvoji “opičji” geni in so tvoje replike zgolj posledica le teh?
Za našo družbo in odnose je vzgoja vse in še več kot se sploh zavedamo.
Sploh pa ne vem zakaj vi vsi, ki ste tako proti vzgoji in tradicionalistom, ne odpravljive živet nekam kjer vas te stvari ne bi ovirale?
Tudi na forum ni treba hodit, ker tudi tu veljajo neka tradicionalne vrednote…[/quote]
Zalitev, kaj pa drugega. Pa za tako zrelega se ima… lol.
Kdo je proti vzgoji? Kdo je proti tradicionalistom? Jaz ze ne!
Ravno obratno je! Forumski tradicionalisti ste tisti, ki obsojate vsako odstopanje od svojih osebnih idealov.
Zato bi bila tvoja pripomba, zakaj se drugacni ne spokamo, bolj smiselna prav zate. Ti bi se lahko skril v luknjo, ce drugacnosti ne zmores tolerirati.
In Robi, ki ga ves svet moti. Zaradi lastne nesposobnosti zivotari. Za boljse pocutje pa potem bolj uspesne zali z materialisti, egoisti, fitneserji, ipd. V bistvu je pa le neuspesen zavistnez.
Favorizirate se skozi zaljenje drugacnih. Ocitno ste preneumni in prevec vase zagledani, da bi dojeli razliko. Zato pa si kjer si. Bog se usmili taksnih idealov.[/quote]
To so haterji, bitchassi, ki se zgražajo nad boljšimi, uspešnejšimi od sebe. Za ene par minutk se mu izboljša počutje, potem pa spet nazaj v tist začaran krog, iz katerega mu ni videti izhoda.
Robi se nad vsem pritožuje, ne samo nad mamini sinčki, razvajenčki, tudi feministke ga motijo aka poslovno uspešne ženske, pa homoseksualci, pa nad politikom se zgraža, podjetniki, profesorji, ki služijo več keša od njega. Nad vsem se pritožuje samo nad sabo ne. Ker z njim ni nikoli nič narobe. Potem pa taki druge označujejo za narcise, lol
Za svoje razlage imam vedno dobre argumente, ki temeljijo na strokovnih podlagah in sklepanju na podlagi samega načina in tipičnih značilnosti neke osebe in njenega komentiranja.
Seveda v tem primeru spet posplošuješ in zato pretiravaš, saj teh oznak ne pripišem vsem, ki ne živi tako, kot jaz sam, ampak le tistemu, ki dovolj jasno kaže določene simptome.
Zato je tvoj komentar nesmiseln.
Tvoji občutki so seveda le posledica tvojega subjektivnega doživljanja mojih komentarjev.
Če se ob branju počutiš nesposobnega, potem to pomeni, da poskušaš tekmovati ali dokazovati, da je tvoj način življenja boljši, pa ti to zaradi tvojih okoliščin ne uspeva.
Moja zveza seveda ni ideal, nikoli ni bila in dvomim, da sploh kdaj bo. 🙂
Sicer pa za razliko od tebe, skoraj nič ne pišem o svoji zvezi, ker je to povsem nepomembno za forumske debate.
Tvoji poskusi poveličevanja tvojega načina življenja, niso dosegli željenih namenov in se zato zdaj počutiš manjvrednega in celo užaljenega.
Podobno, kot če bi nekdo dal gor svojo sliko, ker je tako ponosen nase in se ima za lepega in bi namesto pohval bil deležen le zmrdovanja in očitkov o tem, da je samovšečen narcis.
Zato bi bil užaljen in druge obsojal, ker ga ne sprejemajo.
Težko je sploh komentirati takšno tvoje posploševanje, razen, če boš konkretno navedel citate tistih nas ali posameznika, kjer bi naj bilo podjebavanje, provociranje….
Bi bilo pa dobro, če malo izstopiš iz svojih občutkov užaljenosti in čustvenih odzivov ter realno pogledaš na situacijo. Opazil bi, da se žaljenja najbolj poslužujete tisti, ki se nimate za tradicionaliste. Najboljši pri tem je seveda NS, ki mi je že marsikaj napisal. Med drugim tudi to, da sem debil…pa ne vem več kaj sploh, ker se ob tem samo nasmejim in grem naprej.
In ker tega ne opaziš, sklepam, da tvoja namera ni to, da bi se zvišala kvaliteta debat, ampak le osebna užaljenost zaradi občutka, da ti tvoja realnost ne daje zadovoljujočih občutkov.
Kakorkoli obrneš, dejstvo je, da se čustveno zrela oseba ne zateka k poniževanju in se ne obremenjuje s tem, kaj je neka anonimna oseba sploh napisala ter ne čuti želje, da poveličuje svoje življenje in svoje “popolno” telo. Kdor pa to počne, pa je logično, da kaže simptome čustvene nezrelosti in narcizma.
Zato ne vem, zakaj bi se moral sprenevedati.
Nadaljujes v starem/znanem stilu. A ni zanimivo, da ravno najbolj vztrajni povelicevalci svojih idealov, ki zanicujete vsako alternativo, svoje obnasanje ocitate tistim, ki jih prav vi ves cas zanicujete.
Tudi mene ste vsi po vrsti zaceli zaliti se preden sem komerkoli karkoli ocital. Tako da, ne, ne verjamem, da vam je NS prvi nepozvan zacel zaliti. Kolikor sem sam zabelezil, je svoje zaljivke stopnjeval v skladu s stopnjo vasega podjebavanja.
Sploh ni stvar tradicionalist, netradicionalist. Gre za to, da se imate 4 forumski tradicionalisti za nekaj vec. Superiorneze. Zakaj ze? Ker zivite idealno tradicionalno zivljenje? Sploh ne! Saj veste, da ga ne zivite. Za boljse od ostalih se imate zgolj zato, ker “tradicionalne” vrednote predvsem opevate, alternativcem pa “dobronamerno” (po znanosti!) “razlagate” kaksni psihicni bolniki so. In to redno!
Kdo je sedaj vase zagledan? Aja, ti to nisi, ker ti imas seveda prav. Pa znanost je menda na tvoji strani. S tistim, ki ne sanja, da bi si ustvaril druzino, pa je nujno vse zivo narobe. A res? To so psihologi ugotovili? Wow!
A ti res mislis, da si edini med nami, ki nekaj ves o psihologiji? Se grem stavit, da sem na te teme prebral vec od tebe. Se grem stavit, da je za mano dosti bolj obsirno in dolgotrajno vsestransko delo na sebi. In to z zares vrhunskimi psihologi do katerih ti preprosto nimas dostopa.
Imam visjo formalno in sirso neformalno izobrazbo. Sem karierno in materijalno bistveno bolj uspesen. Zelo verjetno bolj inteligenten, razgledan in izkusen. Tudi zaradi vsega tega sem pri zenskah bolj zazeljen. Kar pomeni, da ze leta posegam po vsestransko kvalitetnih, mlajsih, s spostovanja vrednimi zivljenskimi uspehi, za namecek pa so se dalec nadpovprecnega videza. Za sabo nimas nobene veze, ki bi bila daljsa od moje najdaljse.
Glej, to so preprosto dejstva. Toliko se ze poznava. In, ce se vrnem nazaj, zakaj se imas za poznavalca idealnega in kako je vsemi ki k tvojim idealnom ne stremimo ne vem kaj narobe? A zato ker imas otroke si kao as? O otrocih prav gotovo vec vec od mene, V te vode se ne bom nikoli mesal. Za vsem ostalim pa stojim. Enostavno nimas pokritja za svoje arogantno stalisce, da je z vsemi, ki ne stremimo k vasim druzinskim idealom ne vem kaj narobe. Ljudje vidimo smisel zivljenja v marsicem.
Z Djokovicem, ki skoraj celo leto potuje iz turnirja na turnir, samo zato ni se nic narobe. In boli njega za matjazkovo bulshitanje, kako zato ne more biti idealni oce. WTF? Niti ni s Pitbull-om, ki niza avanture z vrhunskimi zenskami, namesto da fantazira o mirnem druzinskem.zivljenju. Zato ponavljam. Nakladate! In ne le to! Zaradi samozaverovanosti v svoja napacna prepricanja si dovoljuje biti zaljivi do vseh, ki vam se ne klanjamo. Skratka, ne le da se ne zavedate svojega izrazito omejenega razumevanja pestrosti sveta, (pac, nerazgledanost), jemljete si pravi drugim soditi kako bi morali ziveti. Ce to ni visek prepotentnosti.
DX ne pametuješ o vzgoji in otrokih, a pišeš v to temo, ki je ravno temu namenjena
Spet se čutiš ponižanega, ker nekomu predstavlja družina ideal oz, ker družina je bila in vedno bo smisel našega obstoja. To je nekaj kar omogoča obstoj naše vrste zato tvoje al pa Đokovičevo “letanje s cveta na cevet” ne more bit “več” od družine, ker je lahko zgolj stranpot za katero se itak legitimno odloči vsak sam.
Komu mar?
Pa nehaj že utrujat s svojimi nesmisli, ki jih ne moreš/nočeš z ničemer argumentirat.
Samo spokaj mi se s svojo arogantno prepotentnostjo. Morda impresioniras sovascane. Zame pa si en ozkogledni kmetavzar. Tudi Boris Becker in Stefi Graf sta imela po koncu kariere druzino. Tudi vecina akademikov si druzino ustvari dosti kasneje, ce sploh. No, vazno da se povprecnezi pridno razmnozujete.
Ja, vsak se lahko sam odloci, kaj, kda in ce sploh. In zaradi taksne ali drugacne odlocitve ni se nic bolj ali manj super. Samo kaj ko vase zagledani prepotentnezi, katerih claim to fame je, da imate otroke, ali resno zvezo, lol, niste sposobni uvideti, da zaradi tega niste se prav nic superiorni. No, morda v svoji vasi, polni podobnih kalibrov.
Forum je zaprt za komentiranje.