Najdi forum

Identiteta @yahoo.com

LP!

Sem sam računalničar, ampak tu bi potreboval pomoč. Dobivam dokaj neprijetne maile z naslova @yahoo.com, pa me zanima, ali se lahko na kakšen način ugotovi, kdo je za tem naslovom. Saj lahko ga dam na spam mail in jih brišem, ampak res me zanima identiteta pošiljatelja. Je to sploh možno, brez da bi… kaj pa vem – kontaktiral yahoo.com, toda ali oni sploh povejo IP ali karkoli, s katerega se je kdo logiral v nabiralnik. In če imam IP, ga lahko izsledim znotraj domenskega IPja?

Zahvaljujem se za odgovor.

Ja ugotoviti je za yahooje bokj težko. Če znaš – mu pač enostavno
poglej račun, ampak ker ne podpiram crackanja, ne morem povedati kako,
mogoče socialni inženiring ?? To velikokrat deluje v redu.

SKratka ne misli, da ti bo yahoo dal ip naslove ali podobne neumnosti, zaradi tega, če ti nekdo nekaj piše.. Forget it.

Najbolje, da pač čisto ignoriraš to osebo, ali pa enostavneje naredi:

vse emaile ki pridejo od te osebe kar :

– pobriši
– javi yahooju, da je to spam, ki prihaja iz tega in tega email naslova (pomaga občasno, pa mu znajo account ukiniti).
– naredi filter, ki vso njegovo pošto forwardira njemu nazaj.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

OK, še nekaj glede teh IP naslovov…
Kot sem si ravno nekje prebral, je v headerju maila IP naslov pošiljatelja – lahko ga pa preko kakšnega anonymizerja spremeni.
Torej lahko enostavno pogledam v header maila (kako?) in vidim IP – po njem se pa itak lahko izsledi – preko ISPja, če je ta v Sloveniji… ali se motim?
Če pa je šel preko kakšne strani, ki ti spremeni proxy, pa je skoraj nemogoče?

Hvala za zgornji nasvet. Saj vem, da lahko naredil filtre, ma rad bi izsledil…

Seveda lahko pogledaš header (zaglavje) in tam 100% piše vse podatke.
Lahko mi pa narediš naslednje:

shrani celoten mail in če želiš ti dam email naslov, pa bova takoj našla kdo to je ..

lp

Hvala za pomoč, samo to bi bilo kakšno crackanje, ne? 🙂 Če ne bo šlo drugače, bi morda tudi to…

Kaj pa če uporabim uradno pot? Mail, na katerega se mi to pošilja, je na siolu. Kaj se zgodi, če naslovim prošnjo nanje, da mi pogledajo ta header? Kaj vidijo – identitete uporabnika ne, ampak IP s katerega je bil mail poslan? Potem pa je treba samo še ugotoviti, komu IP pripada… Kaj mi bodo sploh na siolu odgovorili – to sploh počnejo, če gre za takšne “brezvezne” maile (nič protizakonitega, samo neka zajeb*****a po mailu)?

klemenxx, hvala za dosedanje nasvete!

A ti kdaj pogledaš mejl, ta ki ga imaš napisanega v profilu, najbrž ne, ali pač ??

Sorry… pogledam ga bolj redko – na 2 dni 🙂
OK, samo najprej moram spet dobiti mail. Tnx za pomoč.

Če je oseba, ki te nadleguje vsaj malo pametna je ne boš kar tako izsledil, saj lahko pošilja maile kar iz spletnega brskalnika. Če to počne na kakem javnem računalniku (šola, fakulteta, …), preko računalnik, ki se mu dinamično spreminja IP naslov (klicni dostop) ali na računalnikom, ki je za kakim routerjem s transparentim proxijem ali maskiranjem naslovov, ne boš mogel nič – praktično nimaš šans.
Tudi Siol ti recimo brez sodnega naloga ne bo posredoval podatkov o uporabniku IP naslova svoje stranke, kaj šele Yahoo. Razen če si seveda George Bush, pa ti grozijo s smrtjo, pol pa se bo zadeva hitro odvila in bodo nadlegovalca takoj našli.

Tako, da ti podatki iz headerja maila ne bodo čisto nič pomagali, pa tudi če to gledaš in preverjaš z revers DNS ni to nobeno crackanje in hackanje, to je vse legalno. Če boš skeniral te IP-je in vdiral v računalnike na teh IP naslovih, to je potem nelegalno.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close