ideje za vegetarijanski narezek
Jaz bi vas prosila, če lahko svetujete, kaj naj ponudim prijateljem, ki pridejo popoldan na obisk in ne jejo mesa.
seveda poleg raznih sirov, sem imela v mislih za hladen narezek še nekaj sveže zelenjave, potem se pa vse moje ideje končajo. Aja, pa še to, imam dva mala otroka in nič kaj dosti časa, zato razne pečene zelenjavne pite (ki so sicer zelo njam…) odpadejo.
Sem pač navajena, da vse moje goste odpravim s šunko in pršutom, poleg zgoraj navedenega :(((
Kakršne koli ideje so zelo dobrodošle!!
LP
Namaz iz avokada:
kupis zrel avokado, meso spestas, zmesas z malo limoninega soka in posolis.
Humus:
zmiksas kuhano ciceriko, 1 strok cesna, nekaj kapljic lim. soka, nekaj kapljic ol. olja, sezamovo tahini pasto (ce je nimas, jo lahko mirne duse spustis)
Namaz iz melancanov in kaper od Babi:
Zraven pa kaksen dober kruh ali krekerje ali kaj podobnega.
danes sem se malo “sprehajala” po forumih:)) tale solata mi je oadla v oci!
600g lignjev
250 g fizola
2 paradiznika
1 zelena paprika
1 feferon
2 manjsi cebuli
1 lovor
sopek petrsilja
preliv: 100ml vode
2 zlici lim.soka
sol,poper
kis
olje
v pol litra vode skuhamo /15-20 min/ lignje narezane na krogce,dodamo se malo cebule,petrsilj,lovor.odcedimo in pustimo,da se ohladijo. zrezemo paradiznik,papriko,petrsilj,cebulo,dodamo fizol,hladne lignje,sol,poper in preliv za solato. premesamo in pustimo stati se 15 min. serviramo lahko s kruhom,ali pa na koruzni tortilji.
meni je vsec. ce bos imela malo casa…lahko das zraven narezka. lp petra
april
če je tvoja prijateljica vegetarijanka iz prepričanja je velika verjetnost da ne je lignjev, rib in morskih sadežev (sploh nobenih živali). Raje jo prej vprašaj, da ne bo kakšne zadrege.
Meni je že večkrat bilo hudo nerodno, ko mi je kdo kot vegetarijanki pripravil kakšne posebne ribe, rake, ali kaj podobnega, se pri tem silno potrudil, jaz pa sem mu potem morala povedati, da tega ne jem.
Sicer pa lahko v narezek vključiš tudi kakšen popečen sojin sir.
Lep pozdrav
Andreja
joj, Andreja, hvala za opozorilo, na kaj takega sploh nisem pomislila. V bistvu več let nisva imele stika, tako da edino kar vem, je to, da je postala vegetarianka, ko je hudo zbolela. Zdaj je super, zdrava in OK, ampak kaj več pa res ne vem.
No, za vsak slučaj se bom raje izognila “živalim”.
Bom pripravila solatke in tudi sojin sir je dober predlog, hvala.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.