Ideje za prenos giga datotek
Iščem najboljšo, najelegantnejšo, mogoče celo najizvirnejšo idejo, kako kolegu poslati 1GB veliko datoteko.
V upoštev pride vse:
– zaarjanje na dva dela in 2 CDja, pa po pošti,
– nakup DVD pekača
– demontaža trdega diska (in spet pošta)
– uploadanje na kakšen P2P in potem downloadanje
– razbitje na micene datoteke pa po kosih po e-mailu
– zakup stežnika z tako veliko prostora
ITD, ITD
Torej z idejami na plan. Obstaja recimo kaj takega kot je bil včasih Hyperterminal?
Hvala klemenxx, vendar ta trenutek še ne potrebujem. Gre bolj za NNNP, ko bom potreboval – in po načelu bolje drži ga kakor drži me zbiram ideje. Me pa res zanima, ali ni v tej naši sodobni tehnologiji ničesar takšnega več, kot je bil “včasih” Hyper terminal, s katerim si se priklopil direktno z modema na modem? No mislim – ali ne obstaja nič tako preprostega? Kazzaji so počasni, epošta ima premahne predale, CDji, DVDji in podobna šara zahteva fizični poseg… Server postavljat se mi pa tudi ne da.
Torej? Dajmo mladi genialci, z idejami na plan!!
jah in kaj ti še nismo omejili..
Hyperteminal ti omogoča tudi povezavo preko tcpip-ja.
Samo sploh te ne razumem v čem je štos.
Če imata oba adsl, ali pa reciva vsaj hitre povezave, potem
eden postavi ftp strežnik in to je to.
Če ima pa eden hitro povezavo in drugi počasnoooo
pote je pa itak samo cd – torej razbiješ tisti 1 gb file na dva dela (npr. Winzip) in zapečeš na dva cd-ja.
Povej kje imaš težavo!
lp
Maš več rešitev:
Obstaja povezava neposredno med računalnikoma (modemoma) po tel. liniji (HyperTerminal), samo to traja.
Če imata oba adsl uporabi recimo pcAnywhere (nastaviš na emu racunalniku client in na drugemu server), lahko pa seveda uporabiš navaden ftp strežnik na enemu računalniku in na drugem client za ftp ali pa web strežnik, poštni strežnik …
Drugače pomoje najboljša rešitev ostane še vedno, da podatke preneseš na cd-rome ali pa seveda na DVD rom če imaš DVD-r, obstajajo tudi razni drugi mediji (tračni pogoni, …).
Odvisno od situacije.
Ajd, mejte se!
1. vpn
2. če imata xp –> Remote Desktop Connection
3. za malo pivo pri novi lokalni kelnarci z klemenxxom iz profila ti napišem program Trojanski konj 2, s katerim boš lahko prenašal do 2 Gb velike datoteke in prenašal sredstva med računi NLB, SKB in NKBM. Seveda mi pripada tudi 5 % zneska, ki si ga pridobiš z izsiljevanjem omenjenih inštitucij in 0% časa prebitega na Dobu.
Forum je zaprt za komentiranje.