Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ideja za kosilo – njamsi hamsi

Ideja za kosilo – njamsi hamsi

Preprosto moram deliti z vami, kakšno dobro jed sem “izumila” in jo zdaj čimvečkrat jem za kosilo 🙂
V mercatorjih se kupijo zapakirani tajski noodles. To kuhaš 3minute.
Med tem časom nasekljaš 5cm pora, narežeš pol paprike in 1 paradižnik (jaz ga dam brez kože, ker je ne maram). Po želji pol čilija, ki mu odstranim semena. Nato pa še panceta/pršut narezana na čim tanjše lističe.
Vse po vrsti prepražim (skupaj ne več kot kakih 5h min). Vmes malenkost popršim z ingverjem in česnom (skupaj dasta ful dober vonj).
Nato gor fliknem odcejene rezance in premešam.
Vse to odmaknem na kraj v ponvi in na frej del ubijem dve jajci. Počakam 30 sekund da se že malo spečeta, nato pa vse skupaj zmešam, malo posolim in kar fino popopram.
Meni je to toooolk dobro, teli rezanci-noodles so carska zadeva.
No, upam da sem kateri dala dobro idejo… 🙂
LP,
M.

No, hvala za idejo, tele noodles še nisem videla. Ker so zdaj moji trije starejši sami doma, ko sem jaz v službi in seveda tudi naredijo kosilo – kakšno enostavno zadevo ponavadi, je tole dobrodošla sprememba.

Ali potem tiste nudle zamešaš skuaj s praženo zelenjavo in jajci?

No, jaz pa naredim čez poletje, ko je ponavadi veliko sadja, zelo enostavno sadno pito.

-dva lončka moke (en del je lahko tudi polnozrnata)
-pol lončka sladkorja
-žlička pecilnega
-lonček jogurta
-dve jajci
-pol lončka stopljenega masla ali margarine
-lonček ali dva zrezanega sadja (izkoščičene češnje, breskve, borovnice, lahko tudi iz kompota)

Vse skupaj zmešaš, daš v naoljen pekač in pečeš pol ure. Slastno.

meni se pa zdaj ful lušta pohane cvetače ali pa zabelene fižole. Ne vem česa bolj.
A glede na uro, danes nič od tega :-(((

tajski noodles – kaj pa je to? KOliko stane in med kakšno hrano si to našla?

TO so rezanci, ki so narejeni iz riževe moke. Kot ena pašta, špageti-recimo. Smo jih tudi mi oboževali, ko smo bili na Tajskem. Me je pa usulo, ko sem videla ceno v naši trgovini-bila je več kot 10 kratna kot na Tajskem!

fižole????????????

od kdaj je fižol ženskega spola?????????

Ne fižol, fižola ;-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close