Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ideja za božično večerjo?

Ideja za božično večerjo?

Zdravo!

Vsako leto je tradicionalno pri nas večerja za vso družino. Zbere se nas 10 odraslih in 5 malih otrok (od 6mesecev do 4 let). Ker imam 3 otroke in ponavadi veliko gneče, bi rada tokrat rada pripravila večerjo, s katero ne bi imela tako zelo veliko dela in da bi še vedno bila slavnostna, le da mi zmanjkuje idej. Prosim za kakšen nasvet kaj in kako?
Pozdravček.

Mi bomo imeli tatarca, in pohanega purana – tri vrtste, navadno z drobtinami, v sezamu in z mandlji. Zraven ene dve vrsti solati ter sirova plošča.

Lani smo imeli za božično večerjo fondi. Verjetno pri vas to ne pride v poštev,ker vas je malo večje število. Predlani smo imeli biftek (3 cm) s smetanov kipnik ter rezančevo klobaso in zelenjavo. letos tudi mi še ne vemo kaj bi imeli in sem ravno včeraj spraševala starejša otroka kaj bi si želela. Ni bilo še odgovora. Torej lahko imate kaj bolj slavnostnega kot naprimer mozaik pečenko, filana piščančja prsa,žrebička, gov. roladice, kakšen divjačinski golaž….. Priloge pa primerne k mesu. Za začetek pa kakšno juhico, ki jo lahko serviraš v kruhove skodelice…. Lep pozdrav in dobro izbiro. Mateja

Tudi jaz moram kombinirati okus štiriletnika (ki naj ne bi jedel pretežko pred spanjem), ljubiteljice zelenjave (mene:-) in dveh zapriseženih mesojedcev. Odločila sem se za najpreprostejšo možnost (da bom tudi sama imela kaj od praznika): francoska solata, puranji zvitki
in potica. Ni hudo slavnostno, je pa hitro in vsaj za nas nekaj posebnega, ker so naše večerje ponavadi preproste.

Lp,
Katarina

Sipa s krompirjem, pečena v pečici.

Midve s taščo si bova letos razdelili in vsak bo naredila nekaj. Trenutno je načrt tak: jaz naredim gobovo juho, puranove zvitke (skuhaš liste za lazanjo, blitvo, popečeš koščke purana; nato pa na list lazanje položiš list blitvo, pršut, še en list, blitvo, meso in zaviješ. Daš v pekač, poliješ z omako (sladka smetan+gorčica) in pečeš v pečici), riž z gobicami ali njoke s sirovo omako. Tašča pa dunajske zrezke, pražen krompir in zeleno solato. tako bo za vsakega kaj.

Ajs

Ajs, tole s puranom se dobro sliši. Poizkusi namesto listov za lazanjo palačinke. Lahko jih spečeš že prej, okus je neprimerno boljši.

LP

Prosim za bolj podroben postopek priprave puranjih zvitkov. Zdi se mi odlična ideja, ker si ravno belim glavo, kaj prirpaviti za božično večerjo. Hvala in še enkrat hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close