idealen pekač za potico
Načeloma raje kupujem v namenskih trgovinah, se pravi, posodo in pekače na gospodinjskem oddelku, npr. Merkurja. Tam jih imajo zagotovo, vseh vrst. Cena je odvisna od kvalitete materiala, načeloma so vsi pekači po nekaj tisočakov, ne prav veliko.
Seveda jih imajo tudi v vseh večjih trgovskih centrih, raznih trgovinah za dom in vrt…
Idealen? Tega ima verjetno vsaka pekarica po svoje nagledanega :-))
LP Mimi
Za muffine dekleta najbolj hvalijo silikonske pekače, ki so na tem področju tudi novejša pogruntavščina. Zagotovo se nič ne prime, le pekač je treba polniti že na rešetki iz pečice, ker je precej mehak.
Osebno imam za muffine navaden teflonski pekač, ki ga še dodatno namažem z maščobo in potresem z drobtinicami, pa se mi niso še nikoli prijeli. Ne maram namreč tistih papirnatih srajčk v katerih se tudi peče muffine, ker se prilepijo nanje.
Za potico pa jaz najraje uporabim predpotopni model od moje mame. V bistvu gre za model za šarkelj, tako da tudi potica pride lepo valovita. Je pa iz aluminija, in po moje star že tam blizu mojih let. Tašča peče v glinenem (ko je kupila novega, se ji je nekaj potic pokvarilo – prijelo, zdaj ko je pa dobro prepečen je pa v redu).
p.s. še malo bolj za šalo. Ali tudi vaše mame in babice vedno, ko pohvalite potico zajamrajo da jim pa letos pa res ni ratala…
lp. tinca
Forum je zaprt za komentiranje.