Hvar – tiste, ki ste tam dopustovale
Mi smo se vrnili prejšnji vikend in ja, cene v samem mestu Hvar so res precej navite. Za pijačo v lokalih (kava ali pivo in gosti sok) smo plačevali skoraj dvakrat toliko kot v Ljubljani. Enkrat smo si privoščili večerjo zunaj – zobatec na žaru, blitva, buteljka zelo povprečnega vina, 2 x sorbet + kepica sladoleda, za dve osebi (triletna hčerka poje manj kot piščanec) in plačali cca 120 evrov! Hrana je bila sicer okusna, ampak za tak denar človek pričakuje že kake kulinarične presežke, kar pa nikakor ni bila. Edino pizza je bila približno toliko kot pri nas (vendar precej zanič). Kuhali smo sami, hrano smo kupovali v Konzumu, ki je dobro založen in cenovno primerljiv z našimi trgovinami. Z možem sva zaljubljena v Hvar in hodiva tja že cca 15 let, ampak mislim, da bomo to romanco počasi zaključili in se prihodnje leto odpravili kam drugam (ne na Hrvaško). Kako je v drugih krajih (Jelsa, Zavala, Stari Grad …) pa ne vem, ker tam nisem bila.
Hvala ti za odgovor. Naj povem, da sva tudi midva z možem zaljubljena v Hvar,vendar ga ni čez Grčijo (za naju)! Ker smo bili letos že pozimi v toplih krajih, smo se pač odločili za Hvar. Tudi mi bomo kuhali sami, se pa včasih tudi prileže iti na večerjo, vendar me kar mine ob tem, kar slišim o navitih cenah!
A je KOnzum prav v mestu HVar? Namreč 2 leti zapored nismo bili na Hvaru in v tem času se je najbrž kaj spremenilo. Vem, da je bila včasih “v Hvaru” manjša trgovinica!
evo, ravno danes sem se vrnil iz zavale.
najboljša gostilna je self service z ribami. Če je lepo vreme, se na glavnem pomolu okoli pol 11h vrnejo ribiči z ulovom in dobiš 100% frišku ribu. Meni je potem gazdarica pomagala peči (salpe) in tudi otroci so jih zmazali.
V zavali konob nekako ni, nad lučico je pizzeria. Gazda mi je priporočil večerjo v Milni (kao so vse restavracije v redu, po zmernih cenah). Nisem sprobal, na žalost sem enkrat jedel v hvaru (drago, povprečno) in enkrat v Vrboski (Gardelin) – relativno drago, zelo v redu.
Tudi jaz sem se pred parimi dnevi vrnila iz Hvara,bivali smo v kampu v Milni,tam so vse restavracije kar vredu le konoba Kotin je malo dražja,(vsaj meni je bila).Cene hrane in pijače so kar občutno višje kot pred dvema letoma ko sem bila nazadnje tam,v mestu Hvar pa tudi.Bo treba res malo krenit v druge dežele in uživat v popotniškem duhu.
Forum je zaprt za komentiranje.