Hvar – Ivan Dolac
Ma ja … sej itak bomo karte kupili na licu mesta. Če bi imela kak popust za nakup prek neta bi še še kupila vnaprej … Sam ker ni, bom kupila tam. Nikoli se namreč ne kje se nam kaj zalomi, pa lahko zamudimo uro … in pol je sam kažin. :)))))))))))))))))))))))
Sam mi je pa res malo mimo, da tako nabivajo ceno … :(( Ne vem no.
Ivan Dolac, pa na sploh Hvar je zakon. Midva sma hodla tja kampirat blizu Jelse. Pa sma celega dala počez, nekaj z avtom, nekaj s kolesi. Trajekti vozijo vsak dan, po moje je najboljše, da karto kar doli kupiš. Nama takrat niso zaračunali peciklov na strehi čeprav sma bla višja. Ma se da kaj tako tud zmenit. Itak je gužva pa vsi samo čakajo, da naložijo pa gasa.
Imaš pa še opcijo da greste v Drveniku na trajekt do Sučuraja (Na Hvaru) potem pa se po otoku peljete do Ivan Dolca. Tam je trajekt mal bol poceni samo si zračuni kolk ti avto kuri, ker je okol 50km vožnje samo po Hvaru. veliko se jih odloči za to varianto. Poznam jih namreč velik, ki hodijo redno na Hvar. Še malo otoka vidiš. Lahko se kje po poti tud že okopaš, so super zalivi po poti, pa narava bajna in razgled.
Vse je odvisno kaj si sami želite. Preuči variante, saj maš še čas, pa boste vidl. Imeli pa se boste ziher noro dobro, Hvar je res zakon.
Res uživajte pa pozdravite mi stari dobri Hvar. Pa varno vožnjo.
P.s.: Ninči, edina kretenka tuki gor si ti.
Ej … hvala ti, res … :))))))))) Tudi tole mi bo prišlo zelo prav … :)))) Bom res mal pogledala kaj se nam najbolj splača … tudi časovno pa to … in potem se bomo odločili kam it.
A ja … … ninči pa ni ninči, ampak je nekdo ki izrablja njen nick. Drugače sva pa z ta pravo ninči prijateljici … ;))) :)) … sam tako … da ne bo nesporazumov. :))))))))))))))
Da te še jaz malo zafilam z infoti :-))):
Midva hodiva na Hvar že 6 let. Ponavadi greva s trajektom iz Drvenika v Sučuraj tja, nazaj pa Stari Grad-Split. Namreč moraš vedeti da v splitu prvi jutranji trajekt pelje 8.30 in je ponavadi napol poln že tovornjakov, ki niso prišli na prvi tovorni trajekt, ki pelje ob 4.00 zjutraj:-( , potem pa je cez dan trajekt na nekje 2-3 ure in se na tistem vročem soncu v pristanišču brez sence tak načakaš, da te kap zadene. Drvenik je pa po stari cesti preko Makarske riviere od splita oddaljen nekje 1,5 ure vožnje, prvi trajekt pelje ob 5.40 zjutraj in če ga dobiš si na Hvaru prej, kot pa tisti prvi iz Splita odrine iz luke:-))))) midva hodiva v kamp in se nama gre za to, da čim prej tja prideva, da ni treba v največji vročini postavljati šotora. Zdaj se pač moraš odločit, a se rajši voziš al pa rajši čakaš. cesta od Sučuraja in do Jelse od koder ti potem zaviješ levo čez stari tunel – ki je ful dober by the way – je sicer res kr grozna, ozka, pa prepad na desno – ampak zjutraj ni na cesti nikogar in komot šibaš na izi eno urco čez cel otok, ker narava je pa res lepa. Midva vedno vse šipe spustiva, takoj ko na otok prideva, pa da se cel avto s tistm krasnim vonjem po borovcih napolni :-)))))))))
Je pa pot: avtocesta zg-split 157 kun, trajekt split-stari grad 350 kun/drvenik-sučuraj 100 kun plus bencin.
Splača se pa vsekakor pogledat:
– ta stari tunel, ki ga boš ti itak vidla, ker morate skozi
– mesta: jelsa, vrboska, stari grad
– se peljat v mesto Hvar, če imaš rada staro arhitekturo, mesto je res ful lepo, ful gužva, velika tržnica, nad mestom je grad, ki se ga tudi splača pogledat
– nazajgrede iz mesta Hvar se ti splača ustavit v Milni in it na pomfri v drugo restavracijo ob morju, majo res dobrega, še domačega, ni oni instant iz vrečke
– od jelse ene 10 minut vožnje v smeri Sučuraj je konoba Humac, ena najdražjih gostiln na otoku – se pa splača vsaj ambient it pogledat, ker je zgrajena na ruševinah stare vasi, ful idilično, res lepo, greš vsaj na en sok tja če ne drugega, čeprav imajo super ovčko izpod peke pa krompir v foliji, njam.
Upam, da je to par koristnih informacij in da se boste imeli lepo. Mi se imamo vedno:-)
Aja, še to: če se bosta odločila iti iz Splita, potem je takoj ko prideta na otok nasproti pristanišča velik shopping center Kerum, tam je najceneje za nakupovati, kot da greš k nam v interspar recimo. jaz nikoli ničesar ne furam dol, prvi dan tam vse kupiva, pa je mir.
Forum je zaprt za komentiranje.