hvala vsem za prekrasno druženje
Živjo!
Vsa utrujena od stoterih novih informacij sem se privlekla pred računalnik le toliko, da se vsem skupaj zahvalim za še eno nepozabno srečanje.
Hvala Primožu in Danici-Miele, hvala naši dragi nenadkriljivi Babi (pastičo je bil božanski, zagotovo ga čim prej poskusim naredit), hvala Bojki za božanske artičoke in vsa navodila za njihovo pripravo, hvala vsem drugim, ki ste meni in mojima fantoma, ki sta vas prišla pogledat le vmes, spet ustavrili same nepozabne (kulinarične) spomine.
Pa, Evita, hvala za tisoč in en recept z bučkami, saj itak že veste, da kar naprej težim samo s temi recepti, haha!
Skratka, prav vsi ste super!
In, Primož, upam, da se res vidimo že v maju!
Prijeten pozdravček, Vesna in njena fanta
Hej!
Se vedno dobre volje in prijetnih vtisov se zahvaljujem prav vsem-
majhnim,velikim,dekletom in fantom za lepo popoldne in vecer.
Imenitno je bilo,prisrcno in zelo iskreno!!
Vasi otroci so pa naravnost krasni.
Vesna,nenadoma te ni bilo vec;prejmite pa zdaj pozdravcek.
Hvala Primozu in vam vsem Babi s sestro Bojko
Splačalo se je!
S Tinetom sva bila na koncu vesela, da smo se zorganizirali in pridirjali do Trzina, Ruben in David sta bila nad nekaterimi novimi okusi navdušena, ampak zmaaatrana, K. je bilo pa žal, da ni šla z nami, še bolj sosedovi sedemletni Luciji. Sta punci takoj preverili škatlo s “šeškalco”!
Zjutraj je pa Ruben stopil na prste, potegnil škatlo na tla in našli smo ga, ko je požrešno mlatil pletenico: “Uf, mama, ta kruh je pa drugačen, sem mislil, da je samo polnozrnati na svetu!” Kaj pa enoletnik ve, kaj vse bo še okusil na svetu!
Nani s skutnimi ledenimi kockami, nekoliko mi je bilo nerodno pred tabo, ker so “avtorske pravice” za ta recept pač tvoje – a kaj, ko je stvar tako slastna in udobna!
Babi in Bojka, čudoviti sta, še bolj kot vajini recepti. Jaz sem sicer toliko Primorka, da burja do nas še pihne, iz tistih krajev, kjer še najbolje uspevajo tjepke (veš, kaj je to?), ampak laška okupacija je pa le naredila nekaj dobrega: vzljubili smo pamadore po naše in pašto! Rada imam to sončno hrano, polno barv, okusov in vonjev, hkrati pa enostavno in spoštljivo do sestavin! Upam, da se še vidimo!
Primož, dasa si, tvoji sodelavci tudi!
Sploh nam je bilo všeč včerajšnje razpoloženje in verjamemo, da ste se lepo imeli do tistih ur, ko smo mi že pol noči odspali. Naslednjič pridemo in že tuhtamo: bi prinesli s seboj egejske lignje (naslednji dan so še bolj njamsi) ali idrijske žlikrofe? Primož, piši: pet plus Lucija:)))!
MiJa
Za pletenico se posebej zahvaljuje tudi naš sin, od vsega skupaj ga je prav ta najbolj prevzela…
Bila sem presenečena, potem pa sem pomislila, da so tile današnji otroci zasipani s čokoladnimi in kremastimi in penastimi in smetanastimi čudeži, tako da dejansko lahko odkrivajo preproste stare reči. In še ponujena izven doma od drugih ljudi… No, pletenica je bila dejansko res dobra.
Najbolj pa sem si zapomnila majhnega fantka, ki je komaj videl čez rob pulta, čisto tiho je stal med nami ob štedilniku in zbrano jedel girice. Pregriznil jo je na pol, pogledal ostanek in resno stlačil še drugo polovico v usta. Nato je stopil na prste in segel po novo.
Lp Mimi
Da,Mimi,tudi jaz sem ga ves cas gledala. Njegova babica je pekla girice in
zdi se mi,da so mu bile res vsec,najbolj tiste,ki so se vroce cvrcale.
Me prav veseli,da sem se zadnji trenutek odlocila in jih dodala k sardelam.Moj vnuk jih ima tudi zelo rad.
Ko je vecina ze odsla,je postala Primozeva starejsa puncka lacna in sem ji ponudila Pinco.V trenutku so z dvorisca pritekli vsi otroci in prosili zanjo.
Zmazali so do konca. Bil je pravi uzitek gledati te iskrece se oci. Lp
Bilo nam je spet zelo lepo, čeprav sem bil jaz že kar nekoliko utrujen od vsega letanja, še dobro da imam ženo in Katarino, no ja jasno imamo Babi in navsezadnje Danico, ki vse pripravi in pospravi, mi smo pa bolj za vzorec.
Res je, srečanje bo že maja, Danica pa bo povedala katerega. spet bodo dobrote z malo dodatki kulturnega programa :-)))
Več o včerajšnjem srečanju, pa v reportaži, najverjetneje kar od žene.
Bodo tudi slike vseh dobrot.
Primož
Pozdravček!!!
Joj, tudi midva z možem sva se imela zelo……………fajn. Mi je žal , da sem zamudila prejšna srečanja. Ampak zagotovo pridemo na naslednja. Absolutno pa sabo pripeleva najino lano. Vse ste čudovite in tako zelo preproste. Sem kar ponosna, da sem zajadrala med take ljudi. Med ljudi, ki radi delijo z drugimi. Mož se ni nič branil Danicine rižote, ki je bila zelenjavna. Ravno nasprotno prav okusna mu je bila. On sicer pravi, da mu je od zelenjave najboljše meso, ampak je bila rižota res dobra!! Da pa ne govorimo tudi o drugih stvareh. Vse je bilo odlično.
Popotnico, ki smo jo dobili, pa je šla skoraj vsa še isti večer.Uporabnika: tast in tašča. Lana pa je bila navdušena nad dejino torto in še se bova pogovarjali o njej Deja.
Še enkrat hvala in pozdravček iz Brežic !!
Nani in Boštjan
Živjo,
ja, tistle fantek je moj sinček, ki je bil neverjetno navdušen nad giricami :-)).
Še sama se nisem mogla načudit kako so mu dišale.
Mislim, da jih je do sedaj jedal 1x na pikniku in sedaj bom očitno morala večkrat zaviti na tržnico – če bom imela srečo, da bom dobila sveže. Saj so bile te, ki jih je Babi prinesla s seboj res sveže in okusne.
Mene ste zopet vsi navdušili z odličnimi jedmi in idejami. Najbolj so mi bile všeč artičoke od Bojke in špecli od kroki, pa pastičo od Babi, pa bučna juha od Mici, pa rižota od Danice, pa …
kaj sploh naštevam: vse je bilo božansko!
Hvala vsem za gurmansko doživetje in upam, da se kmalu spet vidimo,
Ines, Majda in Nik
Vsem hvala za čudovito druženje v mojem in hčerkinem imenu.
Imeli sva se super in hvala vsem za poučno in nadvse prijetno druženje. Zagotovo še prideva in tudi s seboj prineseva kakšno dobroto, verjetno narejeno po vaših receptih in nasvetih. Odkar sodelujem in prebiram ta forum, jemo bolje in raznovrstneje.
Vsem še enkrat hvala !
Zelo sem uživala na srečanju. Vedno znova sem presenečena, ko vidim, kaj vse znajo nekateri narediti.
Ob pečenju sardel in giric sem prav uživala, še posebno, ko sem videla, kako hitro so se pojedle. Moj vnuk pa je sploh užival.
Občudujem vas, ko izžarevate tako veliko energije.
Vsem lep pozdrav, poseben pozdrav pa velja Babi.
Ni kaj, ta naša srečanja so pa res prav prisrčna. Iz vseh koncev Slovenije prijadramo v Trzin, da se družimo, spoznavamo ob zelo, zelo okusni hrani. Recept je recept, ampak, ko vidiš, kako se to napravi, ko ti Bojka razloži vse podrobnosti, lažje dojemaš, imaš sliko v glavi, da doma tudi sam poskusiš. Tako kot pitulice. Toliko vprašanj je bilo, ampak ko vidiš postopek, koliko gosta je masa za polnjene, kako zgledajo surove na pekaču, je doma čisto enostavno. Ali pa Kroki, ti njeni špecli, tako enostavno, hitro in dobro. Pastičo, bučna juha, mmmm, zelo dobro. Pa koliko dobrega peciva.
Mica, bučna semena sem že posadila. Ko prvi plod utržem, ti javim.
Če boste zasledile v naših trgovinah, da prodajajo napravo za špecle, prosim, povejte.
Naj še to povem, da je tudi moj mož zelo, zelo zadovoljen. Vsekakor pa, se v maju vidimo.
lp
Saj je res. Mica, hvala. Saj poskušam držat korak z vsem kar napišete, ampak kar dostikrat moram delat 100 na uro. Novi kapitalizem samo zahteva in nalaga. Včasih me je kar groza, ko dam iz roke kakšne podatke, pa ni časa, da bi jih preverila. Zato so koristna taka druženja, da si prevetrimo glave, kaj novega spoznamo ter naučimo.
lp
POzdravljene drage sogovornice,
tako zelo žal mi je, ker se nisem mogla udeležiti srečanja, da sem še danes slabe volje. Nažalost je vmes prišla bolezen in tu se ne da nič narediti. Sem pa bila z mislimi ves čas z vami. Kolikor vidim iz reakcij ste se imeli super fajn in vam kar malo zavidam na tem. No upam, da v maju ne bo nič takega, kar bi me lahko ustavilo, da pridem.
Lepo vas pozdravljam iz zasnežene Ljubljane, kjer so zjutraj padale take krpe, da sem možu rekla, da imamo zlatega dalmatinca ne pa zlatega prinašalca – take bele lise je imel na hrbtu, ko je šel zjutraj ven na vrt. Upam, da bo kmalu lepo saj se za veliko noč odpravljamo na Prmorsko. LP vsem Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.