Najdi forum

hurmašice?

Morda pozna kdo srbsko sladico z imenom “Hurmašice”.
Ne vem kako izgleda, niti iz česa je.

Hvala za trdu in lep dan.

Moja tašča jih peče. Pa ni srbska sladica ampak bosanska.
Potrebuješ recept?

Saj se mi je zdelo, da vem samo nekaj pribljižno. Prosim za recept. Sicer bo to pekel en kuhar, ki ga sploh ne poznam, a povratne informacije (njam…..) pa si bom le priborila.
Hvala.

HURMAŠICE
250 g masla in 1 žlico olja spenimo. Dodamo 2 jajci, 4 žlice sladkorja, sok 1/2 limone, 1/2 pecilnega praška, 100 kokosove moke in toliko moke, da dobimo testo, ki se enostavno oblikuje. Iz testa naredimo valjčke (10 cm x 1-2 cm), ki jih malo sploščimo. Lahko jih pritisnemo na strgalnik, da dobijo vzorec.
Ko so pečene jih zalijemo s hladnim sirupom, ki ga skuhamo iz 500 g sladkorja, 2 vanili sladkorjev, soka 1/2 limone in vode.
Dober tek.

Ne ne to ni to. Potem sem se pa zmotila.

Gre za bosansko sladico, ki je narejena tako da nafilaš v sredico pečenega jabolka neko zmes, ki vsebuje tudi orehe in jo okrasiš s sladko smetano.
To sem imela v mislih.

Imata mogoče tudi za to recept? Kako se pa imenuje?

to so tufahije, če te zanima ti napišem recept

ves kaj jovanka, ti ga kr napis, men so tufahije tudi njami, pa cepravs e kocka ni oglasla, bo meni prav prisel….

hvala!

ves kaj jovanka, ti ga kr napis, men so tufahije tudi njami, pa cepravs e kocka ni oglasla, bo meni prav prisel….

hvala!

za Tufahije so najboljša jabolka Zlati delišes. Edino te ostanejo lepe ,ko se skuhajo (druge se kar v peno spremenijo). Kupi manjše, so lepše.

V posodo z Širokim dnom zložiš olupljena in izdolbljena jabolka.Čez njih stisneš polovico limone, na vsak jabolk daš dobro žlico sladkorja in zaliješ z vodo,da jo je 1,5 cm (v višino posode) razumeš?

Pokriješ, ko zavre kuhaš še 5-6 minut in pustiš,da se ohladi. Orehe (vzami približno, če ti zmanjka pripraviš še malo nadeva. Zmlete orehe popari z malo vročega mleka, posladkaj po želji in s tem nafilaj vsak jabolk (ohlajen).

po vrhu daš stepeno smetano in čez vse potresi z mletimi orehi.
Iz te posode jemlješ ven,ko strežeš svoje. Na krožniček po eno tufahijo in preliješ z malo te vodice,ki je na dnu. Če ti kaj ni jasno kar vprašaj. Pozdrav

zlata si!!!!!!!!

pa res mi nekaj ni jasno…nikol mi pravzaprav ni bilo;) – kako za boga se izdolbe jaboljka, ne da se jih prereze?????

hvala!

Veš kako so to delale stare mame v Bosni. Z navijalko kovinsko za lase, potisne v sredino, zdaj pa imaš kupiti v trgovini tak pripomočeke, poglej v Merkurju.

bom kar navijalko;))

jaz jih izdolbem s tistim nožem za lupit krompir,ki ima vrh kot trikotnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close