hurmašice?
HURMAŠICE
250 g masla in 1 žlico olja spenimo. Dodamo 2 jajci, 4 žlice sladkorja, sok 1/2 limone, 1/2 pecilnega praška, 100 kokosove moke in toliko moke, da dobimo testo, ki se enostavno oblikuje. Iz testa naredimo valjčke (10 cm x 1-2 cm), ki jih malo sploščimo. Lahko jih pritisnemo na strgalnik, da dobijo vzorec.
Ko so pečene jih zalijemo s hladnim sirupom, ki ga skuhamo iz 500 g sladkorja, 2 vanili sladkorjev, soka 1/2 limone in vode.
Dober tek.
za Tufahije so najboljša jabolka Zlati delišes. Edino te ostanejo lepe ,ko se skuhajo (druge se kar v peno spremenijo). Kupi manjše, so lepše.
V posodo z Širokim dnom zložiš olupljena in izdolbljena jabolka.Čez njih stisneš polovico limone, na vsak jabolk daš dobro žlico sladkorja in zaliješ z vodo,da jo je 1,5 cm (v višino posode) razumeš?
Pokriješ, ko zavre kuhaš še 5-6 minut in pustiš,da se ohladi. Orehe (vzami približno, če ti zmanjka pripraviš še malo nadeva. Zmlete orehe popari z malo vročega mleka, posladkaj po želji in s tem nafilaj vsak jabolk (ohlajen).
po vrhu daš stepeno smetano in čez vse potresi z mletimi orehi.
Iz te posode jemlješ ven,ko strežeš svoje. Na krožniček po eno tufahijo in preliješ z malo te vodice,ki je na dnu. Če ti kaj ni jasno kar vprašaj. Pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.