Hurgada – htl Carols Makadi Bay
Pozdravljena Maja27,
ravno včeraj smo se vrnili iz omenjenega hotela. Bilo je super. Mi smo imeli all inclusive varianto, potovali smo z agencijo vard, ki ima tam svoj klub in slovensko predstavnico Suzano Kreft, ki je odlična vodička, zelo veliko ve in se maksimalno trudi, da je za vse dobro poskrbljeno. Zraven pa vedno vzame tudi lokalnega vodiča. Mi smo se udeležili le ogleda mesta Hurgade in beduinske vasi (je bilo vključeno v ceno letovanja), zaradi otrok, pa tudi en teden bivanja tam je prekratek, da bi si lahko ogledali vse kar je na razpolago. Namreč iz tega hotela je še možen izlet na koralni otok-snorkljanje, ogled Kaira in Luksurja.
Hotel je nov (odprt 2007), čistoča, klima, hrana, osebje…, nam je bilo res super. Na plaži ob hotelu pa je zelo lep koralni greben, kjer imaš res kaj videti in ne rabiš hodit na izlet z ladjo, rabiš samo masko s cevko in plavutke.
s sabo ne rabiš vlečt kopalnih brisač, ker v hotelu vsak dan dobiš sveže.
Cene izletov:
Izlet v puščavo z jeepi in s kosilom 45 USD- odrasli
Enodnevni izlet v luksur 100 USD- odrasli
Enodnevni izlet v Kairo 110 USD
Obisk koralnega grebena z ogledom koral in kosilom 35 USD
Upam, da sem kaj pomagala!
Lep pozdrav,
Silvya
Živjo silvya,
ravno včeraj sem dobila informacijo, da se je v kratkem hotel preimenoval v “nevemkaj”.
Tudi midva imava all inclusive, greva pa preko Relaxa. Udeležila se bova sigurno izleta v Kairo in Luksor, za ostalo še ne veva. Se splača it v beduinsko vas? Midva v ceni nimava vključenega nobenega izleta.
Kako pa je kaj s taksiji? Koliko časa je še vožnje do Hurgade – center?
Lani sva si ogledala Tunizijo in bila naravnost navdušena.
Hvala za pridobljene informacije in delitev izkušnje.
Ko pridem nazaj (9.9.2007), delim z vami izkušnje še sama.
LP, Maja
Ja hotel so preimenovali ravno takrat ko smo mi bili tam. Si žal nisem zapomnila imena, ker je tako dolgo.Vsi izleti so super, beduinska vas je pa zakon.
Iz hotela vozi 2x dnevno kombi cena 7 EUR, se mi zdi da gre zjutraj ob 10.00 in zvečer ob 19.00 in je skoraj vedno zaseden, tako da je potrebna rezervacija kakšen dan prej – na recepciji
ena varianta je še limunzina – hotelska vendar je ne priporočam, ker je predraga
Tretja varianta taxi pa se je najbolje obrniti na vodičko (sms), ki vama bo v hotel poslala taksi, ki ga tudi sama velikko uporablja, cena caa. 30 egipčanskih funtov, ponoči 40.
Do centra mesta Hurgade je caa. pol ure vožnje (35 km).
Solidna toaleta pri večerji je mišljeno, moški s hlačami vsaj do kolen, pa seveda ne v kopalkah v restavracijo, to pa tako nikjer ni zaželjeno.
Bife kjer strežejo prigrizke čez dan je en ob glavnem bazenu, en pa na plaži pri morju, ne bosta ga zgrešila, ker se bo tam vedno gnetlo ljudi.Postrežeš pa si tam ne sam, ampak njihovo osebje. Pa tudi vodička vam bo vse lepo razložila, tako, da se nimata kaj bat, ker je vse lepo organizirano.
Prijetne počitnice!
Lep pozdrav,
Silvya
Forum je zaprt za komentiranje.